Vítěz, sláva KSČ(M)

  Jiří Zimola a celá asi nejen jihočeská ČSSD se nám zbláznila. Navíc porušila slib, kde se zavázala, že s komunisty vládnout nikdy nebude. Levičáci jasně nevěří ODS, TOP 09, ale když už nemůžou věřit ani socialistům? Ale hřeje mě pocit, že studenti nejen z Třeboně jsou proti této koalici. Navíc ta paní má na starosti odbor školství. Potěš nás, Lenin (?)!

  Už mladý stromek se dá totiž snadno ohnout a s pamětníky před rokem 1989 to jde lehce. S přispěním nespokojených rodičů, je cesta otevřená. A paní, pardón soudružka Vítězslava Baborová to zcela jistě ví. Má příležitost tak nastolit to, co tu bylo kdysi a zapsat se do novodobohistorických knih a učebnic. 

  Jistě už byly dávno sepsány nové osnovy a tak stačí nyní jen uvést je pomalu a nenápadně do praxe. Až to obyčejným lidem dojde, bude už pozdě. Někteří skončí tam, však víte a ty ostatní se přidají. 

  Čekal jsem na jednom jihočeském nádraží na vlak. Zimola expres, ale byl čas, odjezd asi za půl hodiny. Vlak jede z Nové Bytřice až do Prahy. Má jídelní vůz s jihočeskými specialitami a docela levně. Když kdysi přestali dotovat třicetikorunový doplatek za recept, tak nevěděli kam s tím a nyní dotují tento rychlík. 

  Naproti na tu rudou sedačku (nebyly před tím modré?) si přisedl starší pán a malý kluk. 

  "Víš Pepíčku, to bylo jednou, když pivo stálo v hospodě třicet korun," rozpovídal se pán.

  "Dědo? Fakt? A rohlíky prý za dvě padesát," zakousl se do rohlíku za dvacet haléřů.

  "To přišla na radnici nějaká soudružka Baborová a vše bylo do roka a do dne jiné," usmál se.

  "Aha, to byla ta paní .....," dal si dlaň před pusu.

  Přistoupil příslušník Veřejné bezpečnosti, "soudruhu, uklidni svého malého soudruha, říká se soudružka," a požádal staršího pána o průkaz a průkaz svého malého vnuka.

  Vlak přijel, nastoupil jsem do rudého vlaku, sedl si na jednu z rudých koženkových sedaček a dívám se na neprůhledné okno. Kvůli cizincům, aby neviděli naše výdobytky. 

  "Čest práci, soudruhu, tvoje jízdní doklady," usnul jsem.

  Probudil jsem se, obloha byla modrá jako před tím. Nesnáším, když mi někdo tyká a dělá ze mě soudruha. To budu raději debil s trošku vyšším IQ. Koho že to máme na tom kraji za to školství?

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | středa 14.11.2012 13:37 | karma článku: 16,43 | přečteno: 942x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71