Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Vlada_07

22. 6. 2010 20:10
Vazeny pane,

Bylo by velmi dobre, kdybyste se pri psani clanku nenechal unest snahou trochu si pobasnit. Dvacet let uz v zemedelstvi nepracuji, ale to, co tvrdite, nebylo mozne NIKDY. A dnes proste spatne mleko neprodate ani omylem.  Trochu vice profesionality be neuskodilo.

0 0
možnosti
E

editi

8. 11. 2009 22:18
Autore,

ty jsi v životě k zootechničině nečichl. Už jenom ten nesmysl o pleně ponechané na frigeře po dobu jednoho měsíce je lež. Čistota mléka byla jednou z priorit, abych dostala jednou za čtvrt roku 1/20 odměny. Těch priorit bylo pět. Natalita, čistota mléka, splnění kooperačního nákupu jalovic,přírůstek váhy a prodej jatečného. Po splnění těchto limitů jsem jednou za čtvrt roku obdržela 8,5 tisíce Kč. Co se týká lidských zdrojů, pracuje se s takovými, jaký jsou ochotni tuto těžkou práci vykonávat. Příště prosím tě nemel nesmysly.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
SN

kuča

8. 11. 2009 19:00
Pane autore!

:-) Pracoval jsem v zemědělství celý život, ,dost dlouho, také jako zootechnik. Po sameťáku, jako soukr. zemědělec na 3OO ha. 5o dojnic, dojírna řízená počítačem. Jestli si myslíte, že prodáte špatné mléko, tak jste na velkém omylu. MIn. 6x do měsíce vzorky, do laboratoře, odebírá si to mlékárna, nic neošidiíte. Rezidua antibiotik, nebo zbytků po desinfekci a pokud takové mléko odvezou, máte pokutu jako hrom.  To si žádný zemědělec nedovolí.

     Nevím, proč se dnes každý otírá o zemědělce, kde dřina zdaleka neodpovídá finančnímu hodnoceni, pokud to dělá poctivě a ne jako ten Vámi zmíněný majitel, který přijede jednou za týden.

      Dnes si nakupuji plnotučné mléko z  automatu , absolutně čisté, nepaserované a v ledniče mi vydrží nesvařené  7 dní. Tuk 4 - 4,5ˇ% za 13  kč  litr.  Chápu, že takovou možnost nemá každý, ale já jsem za toto vděčný, protože to je skutečné mléko a ne modrá voda.

0 0
možnosti
VH

Mlejnak

8. 11. 2009 19:07
Re: Pane autore!

Ale to je přece dobře, že právě Vy máte takový vztah ke své práci. Nikdo se o zemědělce neotírá, ale Evropská únie vyplácí zemědělscům takové dotace, které by se mohly investovat jinam. Neházím vás všechny do jednoho pytle, to ne.

A dělat práci poctivě? Pokud tomu tak opravdu je, pak chvála z mé strany.

0 0
možnosti
K

kaktusak

8. 11. 2009 17:42
Buržoazní režim byl nastolen už před 20 lety,

takže podobné špatné výjevy v zemědělství nejsou způsobeny komunisty nebo socialismem. To bylo kolem roku 1990 propagandistických výkřiků, jak se všechno rázem změní. Změnilo, ale často k horšímu.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

8. 11. 2009 19:42
Re: Buržoazní režim byl nastolen už před 20 lety,

Když jste každého, kdo měl vztah k půdě a hospodářskému zvířectvu důsledně vyvraždili, tak myslíte že za 20 let "vyrostou" noví? (Samozřejmě že jich pár přežilo a podle toho jejich hospodářství vypadá.) To trvá generace, než se onen vztah zase vybuduje.

0 0
možnosti
U

ucitelas

8. 11. 2009 16:33
ano t o je přesný

rozdíl mezi velebovými jezeďáky a zamědělci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz