Tři tisíce důvodů, jak si užít Vánoce

  Poslouchám rádio, dívám se na televizi nebo stojím pod obrovským billboardem. Ke každé půjčce vám dáme 3 000,- Kč. Odpustíme vám třináct splátek. Kupte si televizi na 36 splátek a nezaplatíte ani korunu navíc. Na sloupu mě láká vylepený kus papíru s proužky na odtržení telefonního kontaktu. Banka vám nepůjčí? My ano.

  Konsolidace půjček, pokud naletíte na tyto nabídky a další blablabla na výrobu chudých příslušníků střední třídy. Vánoce jako blázen. Stejně prý bude konec světa, lidé nakupují velké množství konzerv a iPodů. Vím o čem mluvím, stal jsem se účastníkem podobného šílenství a dodnes splácím a splácet budu. Banky se zbavují peněz, lákají nové dlužníky na peníze zdarma, zřejmě za poplatky z poplatků. Lidé si naplní své ledničky a "mražáky," nakoupí levné, otrávené a nechutné velké množství potravin, možná kvůli sousedům, aby viděli, že na to mají. Z mrazáku pak vytáhnou zkažené maso, co nezvládne ani hluboké podmrazení. K tomu metylalkoholový alkohol nevalné pověsti. Krmení pro své vlkodlaky, kterými obývají byt v panelovém domě, prohlášený za tichou zónu. 

  Na nově koupené televizi čtyřiDé se podívám na Šlágr TV a Pětku na ubrečenou Bartošovou. Snad vtipného Izera, reklamní Novu či Primu aj. s dobrým filmem..., s třemi hodinami reklamy ve filmu Titanic, jež se stane šestihodinovým zaplněním večera. 

  A když to zkrátím, jak jsem si kliknul na internetu pro čtvrtmilionovou půjčku, pak pro výhodnou kreditku s dvaceti procentní slevou na předržené služby mobilního, telefonního, televizního a internetového operátora a musel nakonec zvolit nebankovní službu. A začalo to u nového nábytku, skončilo u nepotřebné věci, jako obrovská LCD s onou Bartošovou či reklamou. 

  A tak tiše počítám. Plat kvalifikovaného dělníka by bohatě stačil na nájem v malém bytě. Na kvalitní jídlo, co postačí na doplnění kalorií ne přežírání. Na nedělní dobrý oběd v restauraci. Na víkendový výlet i s pobytem v hotelu.  Jen kdybych nemusel splácet ty zpropadené půjčky, na které jsem snadno naletěl. A rozhodně bych nestál pod tribunou naproti Muzeu 17. listopadu s transparentem, že už nemám ani na rohlík. Ať to zaplatí tahle zpropadená a zlodějská vláda.

Autor: | čtvrtek 22.11.2012 9:33 | karma článku: 14,01 | přečteno: 802x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71