To už jim nejde ani o voliče

  Chtěl jsem napsat článek na jiné téma, ale stačí otevřít nějaký ten deník a přečíst si zprávy. Začínám pochybovat o tom, že jsem vlastně vůbec nějaký volič. Pravicový? Vždy jsem se snažil pochopit větu, "začni u sebe," nebo "zameť si před vlastním prahem."

  Nebudu zde polemizovat o pravdivosti či nepravdivosti agenturních zpráv, které jsou novinářům předkládány jako hotová věc. A jelikož je opět na blogerovi, s vlastním názorem, či na publicistovi, také s vlastním názorem, měl by se na to podívat v rámci svého vlastního uvažování. Bez ohledu na levicovost či pravicovost (o naprosté nezávislosti jsem toho taky asi napsal dost). 

  Rozpočet na rok 2013

  Ratingové společnosti nám dají několik plusÁček, abychom si mohli půjčovat na lepší úrok. 

  „Udržíme-li deficit bezpečně pod třemi procenty a budou-li prostředky užity efektivně tak, že jejich návratnost bude nepochybná, pak trhy zcela jistě nezneklidníme,“ Miroslav Kalousek (vlada.cz)

  To všechno je sice krásné, ale chybí mi ony ekonomické pobídky. Tedy ne pověstné stavby hladových zdí. Naštěstí nemáme tak vysokou nezaměstnnost a spotřeba ještě jakž takž drží ekonomiku nad vodou. Navíc arogantní chování v době krize z řad zaměstnavatelů rozpočet nezachrání. Jistě ani ne pobídky pro zaměstnanost, které se mezi tím ukáží jako předražené. Začarovaný kruh. A tak zřejmě nastoupí omezení výplaty starobním důchodcům, kteří chtějí pracovat. Zapomene se na základní potřeby vyplývající z listiny základních práv. Provoz vlády? Asi sami víme, proč by se měl někdo omezovat. Ti hloupí nezaměstnaní, invalidé aj. můžou maximálně demonstrovat.

  Nahráváme komunistům

  "Čím hůře tím lépe," odpovídám si. Pravicovost zřejmě vychází z předpokladu, alespoň u nás. Nahrabat si, dokud tu ještě jsme. V jihočeském kraji máme Baborovou, která jistě začne s přestavbou školství a zavedení marxismu-leninismu. Lidé budou nespokojení a jistě volby dopadnou pro nás špatně. Ale sahat na výdaje vlády, zbláznili jste se? Co a z čeho budeme žít po převratu.

  Tak to tedy vidím

 Jak je to tedy s tou nezávislostí a politickým směrováním. Vlevo či vpravo. Proč se bojím ČSSDKSČM? Protože jistě už spřádá plány, jak využít hlouposti nynější vládní koalice. Ten Vojtíšek se asi usmívá a ví proč. 

  

  Návrh státního rozpočtu zde

 

Autor: | sobota 1.12.2012 11:22 | karma článku: 11,13 | přečteno: 1134x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71