Severní rudá záře

  Stojím u okna a dívám se na sever. Rudá polární záře mě zajímá. Blíží se zima a že by už tak brzy? A jednobarevná? Možná bude zima dlouhá a mrazivá. A též slyším odkudsi, "bylo na čase zatít pěsti a ukázat jim, zač je toho loket (tedy pěst)."

  A tak vidím svou krásnou budoucnost. Zamkl jsem dveře od bytu a rázným krokem jsem vykročil správnou nohou, tedy levou- kupředu levá, zpátky ni krok, ... a představou jak to tomu našemu šéfovi se zaťatou pěstí ukážu. A obrátím ho na sever (když ne na víru). To aby viděl co ho čeká, pokud ... A já konečně se ztraceným úsměvem (když jsem docinkal klíči) si představím to budování ideální spravedlivé společnosti. Kde budou mít všichni stejně (hluboko do kapsy). Snad tedy kromě těch, kteří si budou rovnější, než rovně narovnaní, co tupě pochodují kupředu levá. Zatřásl jsem se, že vykračuji s pěstí jako tupec vpřed, kupředu zpátky ni krok. A můj šéf se náhle promění v soudruha v otočeném kabátě a pošle mě dolovat rudu, uran nebo uhlí. 

  Ale je jisté, že ta rudá záře (nikoli nad Kladnem- to je středočeské) vypadá jako brána do pekla. Je to takové strašidelné a ten oranžový odstín co místy problikává je hrůzostrašný. U nás je zatím oranžovo, ale už i z toho je mi horko.

  Chytněme se tedy za naše žaludky, které máme všichni stejné. Nezaslouží si nacpanost? Alespoň do té doby, než vše prostě projíme, propijeme, prokouříme. Utratíme za nepotřebné věci, aby nám na potřebné nezbylo. Až nám nezbyde ani na potřebné věci. A ještě navíc s tím, že si nebudeme moci stěžovat a udělat nějakou tu změnu. Prostě nám to zakážou. V ráji se nepovídá, ale poslouchá.

  Pak si jistě dav sáhne do kapsy, najde hluboko své dávno zapomenuté klíče a zazvoní. S několika odvážlivci vystoupí na ulici proti kordonu chránící náš blahobyt. A klid k práci.

  Tak do dalších voleb, až lidé zjistí, že naoranžověle rudá není dobrá pro oči. A až budou oči bolet moc, pak najdeme krásně modré nebe s problikáváním uklidňující zelené. A tyto barvy jsou barvami studenými a nezpůsobují násilí, deprese a hlavně krátkozraký populismus ze slepoty. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | úterý 16.10.2012 15:03 | karma článku: 12,64 | přečteno: 957x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71