Serial- Moudrý medvídek 3.

Hledání moudrosti v knihách, utvrzování o pravém a správném? O tom, kdo nás spasil a jako jediný zachránil? Ještě stále tvrdíte, že člověk není schopen milovat? Ještě stále vidíte svět takový, že ho musí Někdo napravit? Stále a dokola?

MedvídekImagio

Medvídek Venoušek se posadil vedle mě a měl slzy v očích. "Vy lidé hledáte někoho, kdo vás zachrání a sami nemáte odvahu říci člověku, jak je báječný. Mluvíte o zázracích v knize knih, ale sami neumíte zázraky ani ty jednoduché, obyčejné. Říct člověku, MILUJU TĚ.

Musel jsem se moc zamyslet nad těmito slovy. Jenže jsem pořád nic nechápal.

Podíval se na mě moudře, až jsem se zarazil: "Hledáte jakési potvrzení o tom, že milovat znamená cokoliv jiného než je láska sama. Modlíte se, ale ne upřímně. Jste pyšní a hovoříte o tom, jak nedokážete to, či ono. Jste nedokonalí? Ne, nejste, máte jen strach. Máte strach skutečně milovat.

Dnes dopoledne jsem šel do práce odevzdat klíče. Měl jsem všeho tak plné zuby. Šel jsem marodit, abych se uklidnil. Před transplantací potřebuji klid. Telefonát o tom, že zase někomu něco dlužím, jako by druzí neměli co jiného na práci. A marný pohled na bankovní účet, kde zase nepřibyla od vás ani koruna. Snaha pomáhat, ale vaše nedůvěra. Tak jste mě odkopli, no a co. Já pomáhám dál. A bolí to, opravdu to moc bolí. Bolí vzít si svůj a ještě cizí kříž na svá bedra.

 

Je člověk schopen milovat? Ano. Cesta do nebe je příliš úzká na to, abychom jí pochopili. Natož našli. Bylo mi řečeno, abych začal už konečně myslet jen sám na sebe. Udělal jsem to. Záhy jsem dostal dopis. Teda spíše SMS.

"Mohl bys mě milovat jako člověka. Ne jako objekt."

Okamžitě jsem vše pochopil. To, oč jsem Boha poprosil, to jsem dnes dostal. A nejen dostal, ale i dal. Tak co je to láska? Jak nás Ježíš miloval?

On neměl starosti o sebe, o svůj smutek či radost. Jeho bolelo srdce, když jsme se trápili mi, lidé.

Bolest rázem vystřídala radost, sobectví lásku. Zavřel jsem oči a představil si Ježíše. A ten řekl. "Pojď za mnou a já ti povím více."

Odevzdávám proto své bolesti srdce, svůj vysoký tlak, trápení a vše Jemu. A vážení, je mi jedno, co si o tom myslíte. Jsou totiž lidé, kteří mě milují takového jaký jsem, ne podle toho, co mám.

Autor: | pondělí 13.7.2009 19:58 | karma článku: 6,72 | přečteno: 502x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71