Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J11a71n 81R79á25ž

25. 1. 2013 17:37

Je dobré zamyslet se nad skutečnými příčinami toho, že nejméně registrovaných dlužníků má Vysočina, nejvíce kraj Ústecký v návaznosti na vývoj osídlení těchto krajů po roce 1948. Struktura obyvatel Vysočiny je v podstatě historicky neměnná. Lidé zde žijící jsou převážně zvyklí tvrdě pracovat a mají generační podvědomí, že nejprve musí šetřit a pak utrácet. To se rozhodně o obyvatelích kraje Ústeckého, které tvoří většinou "přistěhovalci", kteří zaplnili vakuum po odsunutých Němcích, rozhodně říci nedá. Obdobné je to i v kraji severomoravském, kde většinu také tvoří "přistěhovalci. Tam se během  několika málo let stalo, že velká množina z dříve privilegovaných se stala naprostými outsidery. Většinové nesmíření se z faktem pádu z ekonomického výsluní do průměru až podprůměru  je také důvodem pro obrovské zadlužení hlavně Ostravsko- Karvinské populace. Problém zadlužení Romů má stejné kořeny jako problém zadlužení přistěhovalců v GB,ale netvoří problém pomineme-li, že roste jejich závislost na sociálních tranfersech z veřejných zdrojů..

Dalším pramenem studia může být vývoj zadluženosti obyvatel severských států v závislosti na nekontrolovaném přílivu přistěhovalců, zejména ne-Evropanů do těchto zemí v posledních patnácti letech.

Obdobný průzkum byl proveden v letech 2011/2012 v GB a přinesl varující poznatky: Většina přistěhovlaců třetí vlny, po roce 1995,uvažuje o své budoucnosti zcela okrajově,a tak přistupuje i k řešení své ekonomické situace.Jejich jednostranné zaměření na konzum bez jakékoliv vazby na své reálné příjmy,nezájem o začlenění do společnosti a nulová finanční gramnotnost je daleko  větší hrozbou pro sociální a ekonomickou stabilitu GB, než se dosud předpokládalo.

P.S. Jsem přesvědčen, že růst veřejného dluhu v blízké

budoucnosti způsobí vynucený pokles sociálních  transferů k problematickým obyvatelům. Předlužení se propadnou do

pro ně beznadějné situace,ale z hlediska budoucnosti  to bude lepší, než opakování situace vzniklé v Řecku, či Španělsku.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji všem za komentáře, za inspiraci a hledání nových informací.

1 0
možnosti
ZJ

Pokud bude tolik čekatelů na rozdělované peníze, tak se nedá nic dělat. Mandatorní výdaje, financování x desítek různých organizací, pražská kavárenská elita. Každý čeká s nataženou rukou. 

Volby přeci vyhrává ten, co slibuje pečená holoubata. Udělá se zákon a ten se těžko mění. Potom je nejlepší rozjet kampaň. a vymlouvat se na to, že to někdo rozkradl.

Co ostaně o normálním životě ví třeba Bohouš Sobotků, Jirka Diensbierů, Marek Bendů a podobně. Bylo by zajínavé, aby pan Zaorálek vysvětlil postup tvorby nových pracovních míst a v praxi jej realizoval. Ovšem bez státních dotací.

3 0
možnosti
Foto

Ale stále zde hovoříme o "Oni." Je jisté, že pečená holoubata létající zdarma do úst se dobře poslouchá. Je snadné natahovat, než učiniti a konati. S tím ani nepočítám, že by se v tomto ohledu něco změnilo. Ovšem, co těch osm procent předlužených, kteří sice znají ono natahování ruky jiných. Ale co omezit přání obyčejných občanů... Sám vím, jak je složité omezit výdaje, ale také jak zvýšit příjmy. Poučení tu máme každý den. zadluženost státu.... opakují obyčejní občané stejné chyby? Vyťukat sms na lehkou půjčku je stejně jednoduché, jako zvolit slibotechnu...

0 1
možnosti
KN

K86a88r64e34l 23N35o21v48á24k

25. 1. 2013 11:57

Kalousek je spoluzodpovědný.

Pokud je u nás daňové zatížení zaměstnance přes 60% procent, citelně to ovlivňuje jeho platební   (ne)schopnost.

0 2
možnosti
  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz