Moudrý medvídek 1.- Cestou do lesa aneb, jak to bylo

Možná se trápíte nemocí, máte jiný problém, ptáte se... Spousta starostí, nevyřešené problémy, únava. Pořád sedím u počítače a vymýšlím a vymýšlím. Bolí krční páteř a chodím na rehabilitace. Dialýzy se nemůžu zbavit a práce na vrátnici je otravná, když není skoro s kým popovídat. Přemýšlím a nic nevymyslím.

Mdvídek z lesa, který vám bude radit, tak jako mi.Niserin

Polní cesta okolo rybníka, stromy už se začínají zelenat. Jen já je nedokáži rozeznat. Jo, maximálně tak bříza a smrk či borovice. A pokračuji dál. V kmeni dalšího stromu jsou stále po letech vidět dírky od broků. Kdysi jsme zde s bratrem stříleli ze vzduchovky. Přišpendlili jsme terče a už se střílelo. Je to hodně dlouho.

Bylo krásně teplo, šel jsem po louce. Po nedaleké silnici projížděl autobus z krajského města a tak jsem i bez hodinek odhadl, že by mohlo být tak půl čtvrté odpoledne. Hodinky nenosím a mobil jsem nechal doma. Neměl bych, kdyby mi volali kvůli ledvině, nebo nějaký zákazník. Ale co už, říkám si a dívám se směrem k našemu kostelu. A to už je jen kousek do lesa.

Vkročím do něj a je zde šero. Není alespoň takové horko. Dole je bažina. Jdu po cestě a zase přemýšlím. Sedl jsem si na nejbližší poražený strom, který byl už zbaven větví a tak se na něm dalo pohodlě sedět.

A znovu se mi v hlavě vyrojily mé myšlenky. Jak to udělat, co vymyslet, jak nemít starosti. Jak se více přiblížit k lidem, tak aby mě alespoň trošku měli rádi. Už se ani nedokážu usmívat a pozdravit. Jsem smutný, a nic se mi nedaří. Jak mít alespoň trochu úspěch. A pořád dokola.

V křoví jsem uslyšel šramot. Otočil jsem se, ale nic jsem nezahlédl. No, možná to byla jen myš, která se sem zaběhla. A znovu jsem se chtěl dát do svých úvah.

Lekl jsem se. Vedle mě seděl malý medvěd. Kde se tu vzal? Byl malý jako dětská hračka. Díval se a pořád se usmíval.

První slovo, které ze mě vypadlo bylo: "Co to je?"

Medvídek odpověděl: " Jsem medvídek a můžeš mi dát jméno."

" Venoušek," to jméno ze mě vypadlo hned.

"Dobře budu Venoušek a pomůžu ti."

" Jak mi ty můžeš pomoct?"

"Stačí se zeptat a já ti dám radu."

A pokračování až příště.

Autor: | úterý 7.7.2009 4:00 | karma článku: 5,97 | přečteno: 561x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71