Kdo vlastně volí levici?

  Nyní jsem si našel takové zaměstnání, kde se příliš nesetkávám s optimismem. Ono se není čemu divit. Mnozí se spoléhají na to, že tato práce nekvalifikovaného dělníka je konečným řešením. Příjdu na šatnu  a poslouchám o málých platech, těžké práci. A mají skutečně pravdu, dělám tuto práci. Proč? Jsem prostě zdravotně postižený a práce pro zdravé je pro mě skoro sci-fi.....

  Skoro. Ovšem mít vyšší cíl, třeba našetřite peníze a jet na dovolenou. Prostě si třeba přibrat ještě nějakou práci, abych toto období překonal. Nelituji ani hodiny, kdy ostatní pracovali a já studoval. Kdy ostatní chodili do práce a domů. Já do práce, na studia a pak domů. Studuji i nyní, doma. Televizi si zapínám jen na víkend. Vybírám si opravdu dobré pořady, které mimochodem nejsou. Zachraňuji vše DVD, když si v sobotu večer pustím kvalitní film a dám k tomu nějaké dobré pití a pochoutky. Za ušetřený peníz. Prostě se nepřecpávám levnými potravinami denně. Cigarety jsem odložil před patnácti lety. 

  Vláda nás okrádá, zlodějský Kalousek, samé tunelování. Všude samý podnikatel a zloděj. 

  Hovořil jsem s jedním zaměstnancem o tom, jaké tu máme zákony. Prý nahrávají jen někomu. Po delším rozhovoru jsem mu jen řekl, kdyby si místo nadávání a hraní her na počítači ty zákony, případně ústavu přečetl nebyl by tak hloupý. Nedal by na populistické řeči právě vysoko hodnocené ČSSD. Byť samozřejmě s některými jejich programy souhlasím. Proč ne, každá strana má nějaký ten dobrý nápad, kromě KSČM, které nevěřím ani interpunkční znaménko. 

  Nechtěl bych celý život pracovat v této firmě se zničenými pažemi, páteří a pochroumaným zdravím za minimální mzdu. Nechtěl bych si ničit psychiku věčnou nespokojeností a nepochopení, co je to vlastně ta krize. Lidé nemají za plat skoro na nájem, věřím. Byť když si zjistím cenu krabičky cigaret... Ne všichni kouří. Proč pracují léta na tomto místě? Proč se zadlužují, aby díky neznalosti zákonů naletěli. Půjčovali si na půjčky. Jen proto, že se dřou za minimální mzdu. Přišli domů strhaní a nepřečetli si ani řádku ze zákonů, které se nám zdají hloupé. Nadáváme na Kalouska, protože je to jednoduché. A tak je to se vším.

  Osobně v této firmě dlouho nevydržím, mám cíl. Našetřím a najdu si lepší práci. Snad s optimističtějšími lidmi. A doufám, že snad, je to sen, ale mohly by ty vysoké preference ČSSD rapidně poklesnout. Už jen proto, že díky studiu základů ekonomie je politika právě této strany v době krize tou nejhorší možností.

  

Autor: | pátek 1.3.2013 9:05 | karma článku: 23,53 | přečteno: 1034x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71