Jsem invalida a Paroubkovi nedám hlas

Paroubka nevolím, nejsem blázen. Nevolím celou ČSSD. Lákavý program pro lidi, kteří si myslí, že jim pomůže je příliš jednoduchý a podporuje lenochy. Jsem invalida, o pomoc si musím žádat sám a budu i dál. Pokud volit, tak jedině s uvážením. Mohu to potvrdit zkušenostmi z osobního života.

Měl jsem se po určitou dobu velmi dobře. Žil jsem na dluh. Invalidní důchod mi zajišťuje pravidelný příjem. Dostal jsem půjčku, užíval jsem si. Po několika měsících jsem ale zjistil, že budu muset dávat peníze stranou, protože se blížil krach. Ten mě neminul. Žil jsem si nad poměry. Vrátil jsem více než dvojnásobek toho, co jsem si půjčil.
Nezaměstnanost. Nedávno jsem měl rozhovor s jedním dlouhodobě nezaměstnaným člověkem. Je to naprosto bezpředmětné radit. "Tak jdi třeba prodávat a nevybírej si, pořád budeš mít víc než nic." rada se odrážela jako hrách o zeď. Bude volit ČSSD, oni mu poradí lépe. Možná mu najdou práci.
Já osobně pobírám invalidní důchod a pracuji na vrátnici. Mám tedy skoro průměrný plat, kterého podle pana Bohuslava Sobotky dosahuje sotva jedna třetina lidí. Napadá mě další myšlenka, kdo jsou to ti obyčejní lidé, kterým ČSSD zajistí lepší budoucnost. Já se ní musel postarat sám.
Chodil jsem na dialýzu (umělá ledvina), po ní na vrátnici. Jsem přesto neobyčejný člověk? Poslouchat závistivé řeči o tom, že nic nedělám a mám více peněz? Asi jsem neobyčejný nevolič sociálních demokratů. Platím si 30,- Kč v lékárně a v ordinaci. A ještě mě to nepoložilo na kolena. Jsem neobyčejný? Musel jsem si poradit sám i ve finanční oblasti. Najít si vhodné spoření, vhodný otevřený účet nebo využít poradce.
Zrovna včera jsem si zašel na svíčkovou u nás v restauraci. Dva obyčejní lidé se bavili o tom, jak je banka okradla v penzijním připojištění. Možná i tady jim pomohou Sociální demokraté s tichou ( či hlasitou) podporou Komunistů.
Můj názor invalidy flákajícího se na vrátnici za průměrný plat. Pokud člověk může chodit, má ruce, hlavu a je zdravý čili relativně zdravý, pomůže si sám. A pokud vím, žádná strana neruší invalidní důchody pro ty, kteří mají větší či menší zdravotní omezení. Jen je třeba si trošku pomoci. Hledat, a neházet flintu do žita.

Autor: | čtvrtek 20.5.2010 7:35 | karma článku: 37,11 | přečteno: 1475x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71