Frištenský brání demokracii

  Nemyslím toho Gustava Frištenského, co se narodil v roce 1879 a zemřel 1957. Ne toho Gustava Frištenského, který byl přeborník v zápasení. Ne ten, který byl za druhé války vězněn. Ne ten kdo měl statek v Lužicích u Šternberka. A také ne ten, co obdržel titul Zasloužilý mistr sportu. Ale jiný...

  Tento pan Richard Frištenský, který bránil ve výkonu městské policii, při zásahu proti bezdomovci. Který obtěžoval okolí a pil alkohol na místě, kde se to nesmí. Zhlédl jsem pětiminutové video a popřemýšlel. Jak by vypadal zásah policie, třeba za dob Frištenského Gustava. Za dob kdy měla uniforma policisty respekt.

  Nyní v době, kdy můžeme policistovi zlomit ruku, nechat ho mlátit kabelkou po hlavě od nějaké s odpuštěním babizny. A státní nádvladní omlouvá jakéhosi hrdinu se stejným příjmením, jako Zasloužilý sportovec?

  Bráníme demokracii tím, že házíme po policistech zápalné láhve, kameny, mlátíme je kabelkami a oni se na nás za to budou usmívat. Nechránit a nebránit? To je můžeme rovnou zrušit. Pan Frištenský by za podobný přístup, kdy byť jen dotekem bránil policistovi dostal za první republiky několik dní za mřížemi. Vím to od svého dědečka. 

  Opilý řidič řítící se městem rychlostí 140 km za hodinu je osvobozen, protože policisté nepřiměřeně zkroutili ruku opilci za volantem. Nejen že nepřišel o řidičák, ale řítí se městy dál. A na přechodech sráží lidi. 

  Co s tím? Demokracie. Je to stejné, jako se znalostí politiky, kterou mají, jak s oblibou říkají lidé (ovčané), a se svými neznalostmi obtěžují ty, kteří znalosti mají. Navíc. Jste-li více vzdělaný, pak u obyčejných "ovčanů" příliš neuspějete. Zařadí vás do kategorie Nečasovců, Kalouskářů a podobných. Se svou úrovní vzdělanosti nadávají na pitomé poměry nekvalifikovaného dělníka. Nebyli dále než v Českých Velenich a pokud se za ně dostali, pak závidí platy zápaďáků, o kterých neví zhola nic.

  A pan Frištenský Richard? Pobavil několik lidí. Chce se soudit a zřejmě se stát celebritou a poradcem, jak svrhnout nejen policii. Proto si myslím, že bránit jakkoliv výkonu policistů se nevyplácí a doufam, že vyplácet nebude. Nemáme právo soudit a ani nemáme přiměřené znalosti posuzovat přiměřenost zákroků. 

Autor: | pátek 15.2.2013 8:45 | karma článku: 13,83 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71