Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

robbbert

26. 8. 2009 6:41
xx

je vidět stále zřetelněji, že česká ateistickou českou společnost nemá naprosto žádné zábrany. Interupce, za chvíli budou i adopce dětí homosexuálům a navíc podpora eutanázie. Lékař má léčit a ne zabíjet. A navíc každý člověk lpí na životě až do posledního konce. Každý doufá a věří, že se třeba stane zázrak.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

26. 8. 2009 9:24
Re: xx

Rv 

0 0
možnosti
N

nnyky

25. 8. 2009 22:54
Právu na euthanasii říkám ano.

Za solidních právních, lékařských, ... prostě za jasně daných pravidel. A o tom je mimochodem i tato diskuze. Ovšem to, co ukázala TV xx?, a co se provádí ve Švýcarsku, tak tomu říkám NE. Je výrazný rozdíl být nevyléčitelně nemocný a trpět a pak být v momentální "depresi" a rozhodnout se skončit. V prvním případě je naděje na zlepšení stavu minimální až nulová, ve druhém případě je tato šance velká. Takže jen dvě poznámky. Za prvé - o euthanazii je potřebné mluvit a diskutovat. Za druhé - NESMÍ se zaměňovat euthanasie a asistovaná sebevražda! Kdo se rozhodne spáchat sebevraždu, je svým způsobem nemocný člověk. A tomu je třeba pomoci se léčit, nikoliv pománat se zabít. Euthanasie by měla být umožněna pouze lidem, kteří si to přejí a jejich přání je je vyvoláno nezvratitelnými objektivními důvody - neřešitelnou bolestíi, nevratným poškozením, progresivně postupující nemocí ...

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

26. 8. 2009 7:00
Re: Právu na euthanasii říkám ano.

Nesnesitelná bolest neexistuje. Pokud bolest vnímám, pak ji i snáším. Jakmile přesáhne hranici vnímání, umřu. Smrt je právě tak stará jako život. Miliardy tvorů na této planetě zemřely. Kdyby smrt a umírání bylo opravdu něco tak příšerného, že je třeba se tomu za každou cenu vyhnout, příroda už by to dávno nějak zařídila. Určitě by nečekala na člověka, až vymyslí euthanasii.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

25. 8. 2009 21:12
Euthanasie? Ne

Jeden z hlavních důvodů rozebírám zde:

http://ignacpospisil.blog.idnes.cz/c/97355/Kdyz-duch-smrti-sturmuje.html

0 0
možnosti
B

brnl

25. 8. 2009 22:31
Re: Euthanasie? Ne

No pěkný fanatik, který do asistované sebevraždy zamotá eunthanásii a dokonce i interupce. Zřejmě to je jeden z těch fanatických soudruhů co se domnívá že 5 lidských buněk že to je hotový člověk a zahubit tohle že to je vražda člověka, tož a teď si představme tu hrůzu kolik "lidí" takhle skladují někde v dusíku.  :-) 

Jinak soudruhu lidovče ohledně té asistované sebevraždy tož to máš také takové příběhy o tom jak někdo přemlouvá svou starou babičku aby už odjela do toho Švýcarska ?

Demagogie mluvit o kultu smrti, kult smrti ten provozují pokud vím jen mohamedáni kterým náboženství slibuje 50 panen a provozujete to i vy černoprdelníci, vy také slibujete ovečkám nějaký posmrtný ráj. My atheisté my nevyznáváme žádný kult smrti my vyznáváme kult snesitelného a přijatelného života a kult důstojného odchodu ze života.

0 0
možnosti
F

flandero

25. 8. 2009 20:40
eutanazie jednoznačně ano

je to každého osobní rozhodnutí? Proč vy fanatici pořád chcete lidem upírat svobodnou vůli?Rv

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

25. 8. 2009 21:16
Re: eutanazie jednoznačně ano

V boji proti kultuře smrti je pro mne označení za fanatika poctou. Děkuji.

0 0
možnosti
IK

mejsehezky

25. 8. 2009 20:07
Mluvíte mi z duše

Absolutně neuznávám sebevraždy z nešťastné lásky, pokud je člověk zdráv, měl by myslet hlavně na ty, které by jeho smrt bolela nejvíc..

Co se týče eutanázie je to na váškách, pokud si člověk nemůže ani odehnat bez pomoci mouchu z tváře a prožívá neustálou fyzickou či duševní bolest, souhlasím s ní. Já sama se peru o život devět let a budu prát dál, i když jen ležím a vodu mi musí někdo podat. Moc si života vážím! R^

http://mejsehezky.webovka.eu/index.html

0 0
možnosti
F

flandero

25. 8. 2009 20:38
Re: Mluvíte mi z duše

Ale na pc psát můžeš koukám, tak to s tebou asi nebude tak hrozné že?:-)

0 0
možnosti
V

vagabund1

25. 8. 2009 20:04
Eutanazii? Děkuji ano.

Řekne li někdo, já pro svou osobu eutanazii nikdy nechci, je to jeho právo a já udělám vše co je v mých silách aby mu toto právo nebylo upřeno. Řekne li ale někdo jiný například já, že eutanazii za určitých okolností které mohou nastat chci, očekávám od všech slušných lidí že mi toto právo nebudou upírat. To že si někdo činí právo rozhodovat v tak zásadní věci za jiného je projevem fanatika (většinou náboženského) který je přesvědčen o své jediné pravdě a je přesvědčen že ji musí vnucovat jiným.

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

26. 8. 2009 9:31
Re: Eutanazii? Děkuji ano.

R^

0 0
možnosti
J

jirkaknop

25. 8. 2009 19:48
Euthanasie není otázka

smyslu života. A není náhradou sebevraždy. Já chápu euthanasii jako ukončení fyzické existence,kdy fyzicky trpět je horší,než žít a sám to člověk ukončit nemůže. Jakkoliv je Váš osud těžký,Vy můžete žít docela hodnotný život.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

25. 8. 2009 19:29
Děkuji

Snahy o uzákonění euthanasie je třeba brát vážně a stejně vážně je jim třeba čelit. Ať už racionálními argumenty, nebo takto spíše emotivně. Každopádně každý hlas proti se počítá, děkuji.

0 0
možnosti
DB

Dana Bočková

25. 8. 2009 18:21
Eutanázie? Děkuji, ne.

Myslím, že eutanázie hlavně důsledek strachu z umírání, ale proč se toho netřeba bát a proč říkám ne eutanázii jsem psala zde http://bockova.blog.idnes.cz/c/96190/Eutanazie-Dekuji-ne.html

Myslím, že není náhoda, že drtivá většina zdravotníků a vážně nemocných je proti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz