Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zuzana Hejná

6. 8. 2009 13:37
nojo,

kdybyste napsal, že vás štvou lidi, tak to by prošlo, ale psi...:-)

0 0
možnosti

nyny.

6. 8. 2009 13:32
inu

Ztotožňuji se s připomínkami většiny diskutujících, netřeba opakovat, jen bych dodala, že nechápu, kde jste vzal, že mít psa je móda. Psíci byli vždycky součástí rodiny nebo osamělých lidí a měli a mají svou jasnou sociální funkci. Je fakt, že móda se může objevit v momentální poptávce po určitém plemenu, ale konečně v tom nevidím rozdíl oproti stejné tuposti módy značek třeba v oblékání, to už je halt lidská povaha.

0 0
možnosti

VyMeTaky.2

6. 8. 2009 13:54
Re: inu

Výpalné... Teda co to píšu... Poplatek za psa je de facto daň z přepychu. Proto je pro hlupáky ražení p. Hejny velice snadné dávat držení psa punc módnosti.

0 0
možnosti

hadesxx

6. 8. 2009 13:22
To je fakt

hrozný, ty psí exkrementy všude po ulici a dnem i nocí štěkající čoklové. Bylo by potřeba ty jejich páníčky a paničky nějak vyeliminovat. Jak k tomu ti psi i my přijdeme, že si každej magor může pořídit domácí zvíře a pak ho votravovat.

0 0
možnosti

admiral666

26. 8. 2009 9:00
Re: To je fakt

Zlo nejsou psi (koneckoncu ani automobily, drogy, atd.), ale katalyzator toho vseho a to velka mesta. Neprirozene koncentrace lidi vzniknuvsi, aby korporace mely po ruce pool lidi pro prace musi byt rozehnany a lidstvo se musi vratit k prirozenemu zpusobu zivota na vesnici.

0 0
možnosti

kraken

6. 8. 2009 11:22
jste v druhem extremu

chapu, ze spoustu lidi stvou neohleduplni psi, exkremty na ulicich apod. Ja jsem pekskar, mam 2 cubiny. Chodim s nima prevazne bez voditka, ale vim, ze me poslechnou, prijdou na nekoho nezautoci. Jejich vyplody po nich pokazde seberu. Proto me stvou o to vic pejskari, kteri to ho*no neuklidi, kteri nechaji psa pribehnout k cizimu cloveku a nechaji ho sezrat / oslintat / neco. Stvou me lidi, co maji ublafane perpetuum mobile (krasny pojem) a ani se ho nesnazi uklidnit nebo co maji psa, co utoci na me psy a taky mu nereknou slovo. Jen delaji spatnou povest nam, slusnym pejskarum.

Ale vas pohled je druhy extrem-totalni nesnasenlivost. A jak jste psal, lidi jsou schopni hodne ublizovat lidem. Ale vsichni, to nezavisi na tom, jesli maji mazlicka. Naopak pes je jedina opravdova laska, co jde koupit za penize ;-). A casto lidi, co maji psy, jsou obecne k zivym tvorum (i dalsim lidem) vnimavejsi.Samozrejme jsou extrem roznazlene panicky s naciccanym metakem..ale ty casto splnuji veci v 1.odst.

0 0
možnosti

VyMeTaky.2

6. 8. 2009 10:43
.

Pane Hejno,

od bývalého zootechnika není 2x překvapivé, že se s takovým gustem trefujete do majitelů psů, konkrétně do exkrementů apod., ale nějak postrádám druhou stranu mince, a to tu, že majitel psa za své zvíře je povinen platit poplatky, přičemž ožralé hovado, které zblije chodník (v tom lepším případě) nebo zastávku MHD, a nemusí platit vůbec nic, Vás nechává naprosto chladným.

Podivně také na mne působí Vaše pozastavování se nad pobíháním psů v lesích a parcích. Že pobíhání psa v parku bez vodítka není tak dobrý nápad celkem chápu, ale můžete se nám svěřit, proč proboha v lese?

Dále by mne zajímala Vaše myšlenková konstrukce o matce s dítětem a dvěma psy - proč by proboha dítě mělo být chudák? Vyrůstal jsem se psy a i kočkama, a - světě div se - jako ustrkovaný děťátko jsem se necítil ani tenkrát, a ani očima vzpomínek se tak necítím, a i jako dítěti, které odrostlo kočárku, pro mne nebyl problém pochopit, že vzít psisko na veterinu je důležitější, než slíbený dětský vláček.

0 0
možnosti

VyMeTaky.2

6. 8. 2009 11:00
Re: .

Mimochodem, pokud je Váš přístup k zvířatům, do nichž Vám je naprosto kulový ve stylu "operace stála 25k Kč, já bych ji nechal utratit", pak se nedivte, že Vám v dětství někdo ubil kočičáka, a hafana otrávil, kdo se takto chová ke zvířatům, je k nim nad rámec vlastního "obveselení" lhostejný, a přesně to samé čiší z Vás.

Ještě něco... Pokud Vám to uniká, dovolím si Vám prozradit malé tajemství. Při cca 30 hlavé smečce zvířat doma o sumárně cca 100-120 kg živé váhy mne týdenní náklady na výživu zvířat vychází mezi 700-800 Kč., (moje zvířata mají studený odchov, takže lososa dostávají skutečně jen o vánocích ;-D) takže pro jednoho psa velikosti kokršpaněla to může vycházet na maximálně 100-200 týdně, pochopitelně nedostane granule od Puriny, ale holt se vaří o jeden rodinný (dětský )krk navíc. Zvířata v útulku tak končí nikoli finanční neúnosnosti, ale díky lhostejnosti.

0 0
možnosti

SnoopyDog

6. 8. 2009 10:33
proč ?

cituji: "Neříkám, že všichni pejskaři jsou tak "šílení," aby přehlíželi život

lidí. Byť jsem kdysi zahlédl ženu se dvěma psy a dítětem v kočárku.

Chudák dítě." ...... já to prostě nechápu ... proč chudák dítě?

..............mám dva retrievery, dcera se narodila když jim bylo 2 a 3 roky. Od prvního dne ji milujou a ona je. Ani jednu stranu jsem nikdy kvůli té druhé neignorovala. Mají svůj vlastní společný svět s nevyřčenými pravidly. Pesové pomáhali dceři naučit se chodit - důvod byl že jedině ona byla (a je) ochotná ládovat je piškotama za každou blbost kterou pro ni udělají. Dcera ví že pejskové musejí jíst, chodit ven, musejí mít čas na spaní i čas na hraní, tak jako ona.

asi jsem divná, ale já fakt nevím proč by mělo dítě být chudák ... když je tak šťasné.

0 0
možnosti

sn63

26. 8. 2009 8:26
Re: proč ?

Prosím vás to je zbytečný psát tomuto chudáčkovi jak je krásné mít doma psa a dítě . Já mám dva velké knírače jsme na zahradě a děcka i psi mají jasná pravidla a navzájem se mají moc rádi a jsem klidnější když musím odjet nechat doma děti (13 a 5 ) a psi(3 a 4) doma samotné .Ale toto monstrum to stejně v životě nepochopí. Láska k čemukoliv živému je mu cizí. A proč štastné dítě se psem není chudák to on nikdy neuvidí protože nechce .Vy jste mi svým názorem moc sympatická ja bych to neuměla takto napsat. R^

0 0
možnosti

Hip

6. 8. 2009 9:32
no, tak vám se ani nic jiného říct nedá.

Dědek bez ženské, kterej nemá co na práci, tak sedí doma v bytě a přemejšlí na co by si dneska mohl stěžovat. Uvažoval jste třeba o tom, že se přestěhujete někam na samotu do lesa, kde vás nebude nikdo rušit? Nebo budete sedět dosmrti mezi pejskama a stěžovat si, že štěkají?

0 0
možnosti
  • Počet článků 252
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
JSEM AUTOR PROJEKTU PUBLIC24.EU
Věnuji se nejen filozofii a sociologii, ale i psaní od filozofických úvah až po povídky. Dále píši PR články a mám vlastní projekt na PUBLIC24.EU
Profil na Facebooku: https://www.facebook.com/vaclavhejna6
https://www.facebook.com/public24
Píšu pro: bigbloger.Lidovky.cz ; signaly.cz; a novy blog vaclavhejna.blog.cz