Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Slušný člověk se i za války chová slušně a gauner využije jakékoliv ideologie. No a vlasovci se chovali v souladu s pudem sebezáchovy.

0 1
možnosti

A25n75n33a 96Č90e49r33n38á

7. 5. 2013 17:13

Přesto, jak komunisti lhali a lhali, jsme v Brně věděli, že Brno osvobodili Rumuni a Prahu že osvobodili Vlasovci. Ale bez detailů, takže díky za článek. R^

A taky se není co divit, že komunisti chtějí umlčet USTR. Jak to taky vypadá, že Praha byla osvobozena navzdory českým komunistům? ;-€

3 4
možnosti
JH

Především pražské povstání bylo naprosto zbytečné, z vojenského hlediska nesmyslné a spíš mělo po letech kolaborace ospravedlnit čechy. Tvrzení,že Prahu osvobodili Vlasovci a Brno Rumuni je nesmyslné,ano podíleli se na bojích,ale jejich role nebyla rozhodující. Jinak USTR za celou dobu existence,přes veškeré dotace a zadání neobjevil žádné zasloužilé bojovníky proti komunismu, a až na pár nesmyslných publikací nic převratného nezjistil! Ono taky není co! Pokud byly nějaké spisy STB,které by mohly mít vliv v současnosti,tak byly zničeny už v roce 1989.

1 1
možnosti
Foto

Dobře jste to napsal. R^

Ironií ovšem je, že ROA pod vedením generála Vlasova se nakonec z Prahy stáhla a ustoupila do Američany ovládané zóny poblíže města Lnáře. Zde byli formálně zajati, ale Američané je dosti brzy vydali spojenecké Sovětské Rudé armádě s odůvodněním, že jsou to bezcharakterní zrádci, kteří zradili nejprve Stalina, pak zradili Hitlera a zradí vždy. Všichni bez výjimky skončili buď s kulkou v hlavě, nebo na dlouhá léta v Sovětských gulazích.

5 2
možnosti
JH

J19a71n 51H39l46e96d15í43k

7. 5. 2013 16:43

z deníku mého děda:::1945-  Rusové byli divochy tak z 80%, chlastali i denaturovaný líh, jeptišky stříleli bez varování, honili ženský jak divou zvěř, ukradli, co našli, zvl hodinky, kola, motorky, koně, zásoby jídla, vše. Rumunští vojáci byli ve srovnání s Rusy-- pravými gentlemany.

5 4
možnosti
JH

J13a61n 66H32l80e55d43í97k

7. 5. 2013 15:43

plán Josifa Stalina bylo se zastavit v Lamancheském průplavu, vojáků měl moře, rozjeté fabriky na tanky a kaťuše také. Uznal však včas, že se Německo, Francie spolkne až v druhé fázi válek. V ČSR se plánoval nástup front směr západ a severozápad, čes vojska měla jít v čele a měla být obětována. Ovšem síla amer fabrik a rychlost obnovy totálně zničeného Německa, neschopnost nových ruských generálů-- 2.nástup Sovětských vojsk, za účelem nastolení spravedl socializmu na většině Zeměkoule zatím nevyšel. Rusko ještě předvedlo, jak umí ničit civilizaci-- berlínskou krizí, pak kubánskou, posléze 1968 okupací ČSSR, v současn infiltrací do KSČSSD a odborů, včetně tzv. obč iniciatív, jako placený tyátr o amer radaru v Brdech atd atd

5 4
možnosti
AD

Naše znalosti bude treba poopraviť. Nie je všetko Stalin,  je to predovšetkým vedenie štátu a vôbec, začína sa to boľševickým prevratom, ktorý bol vlastne podvodom,  iným stranám zavreli vráta, obkľúčili palác, neodvolili hlasovať. A to celé viedol Trockij - Bronštejn s niekoľkými stovkami zabijakov - Chazarov z USA.  Chazaria bola mohutná ríša, ktorú porazil cár Sviatoslav s pomocou Byzancie v 10. storočí, lebo prepadávali Rusov, Ukrajincov... - kresťanov, zabíjali ich, unášali im ženy, deti ako otrokov, na predaj, podpaľovali dediny... Chazari - aškenazi - boli turkotatárske kmene, ktoré prijali židovskú vieru, nie sú to semiti. Chýbalo im pôsobenie v Európe ako pravým židom - sefardským, ktorí boli už civilizovaní, títo boli nevzdelaní, hrubí, krutí. Pred Tatármi utiekli do východných oblastí Poľska, neskôr zabraných Rusmi a nemohli sa sťahovať do Ruska, byť v štátnych funkciách at´d. Neoficiálnym vládcom boľševikov bol Lazar Kaganovič - tajomníkom KS Ukrajiny - nechal si aj meno ako KAGAN, duchovný vládca Chazarie. Chazari ovládali 80 perc. funkcií  v boľševickom Rusku a až 90 perc GPU, Čeky, KGB. Stalin - Džugašvili síce nebol žid, ale meno odkazuje (džuga-žid, švili-syn). Poslednou jeho ženou bola Kaganovičova sestra. Nebol isteže baránok, ale bol v obkľúčení. Až za vojny ako kaganov bek - vodca vo vojne, mohol menovať Žukova ako Rusa a kresťana na čelo ČA. Ten sa porátal s Chazarmi v armáde a neskôr i po vojne - obsadil Lubjanku a zlikvidoval Beriju (pravdepodobne ho rovno zastrelil, proces bol neskôr zinscenovaný - nemohol ho nechať nažive s celou jeho lubjanskou klikou...) To nám zostalo utajené. Uškujnik: Kagan a jeho bek. Vyšlo mimo ZSSR v 70. rokoch.

1 1
možnosti
RS

Tyhle články z naší historie mě vždy dostávají. Čtu se zaujetím, dám karmu... a v reakcích se dozvím, že ROA = Vlasovci. Tak tím se asi dobře míněná snaha autora zvrhla do dalšího překroucení historie a je vidět, jak snadné je historii změnit. Zvláště 70 let po válce, když většina pamětníků už nežije. Každopádně palec nahoru všem, kteří bojovali upřímně na té správné straně. Říkám si, proč Češi povstali až když už bylo jasné, že válka končí - na druhou stranu by to ale dopadlo podobně jako při povstáních v Polsku apod. Prostě nebyl nikdo, kdo by mohl přispěchat na pomoc. Stále jsem zastáncem toho, že jsme se ve 39. měli bránit, ale nedokážu si odpovědět na otázku, jak by to dopadlo - nepomohlo se ani Polsku ani dalším zemím, které bojovaly. A tak jen otázka, co je lepší: zemřít v boji, nebo žít celý život s ohnutou páteří, která se už nenarovnala ani za dalších 40let komunismu a 20let postkomunismu?

1 1
možnosti
JH

Nemyslím si,že ze strany autora by šlo o vědomé překrucování historie, někdy stačí jen některá fakta trochu nechat stranou a pomlčet o nich a výsledek je pak pro laiky úplně jiný...

2 1
možnosti
KS

Historie je složitá a životy lidí dlouhé, stane se mnoho věcí. Vlasovci způsobili mnoho zlého a na konci války i mnoho dobrého. Těžko jim nadávat nebo je velebit, hlavně na ně nezapomenout a znát svoji historii.

8 0
možnosti
MB

A o čtyřletém V. Klausovi, který stavěl barikády, ani zmínka !!

3 5
možnosti
BM

Zajímavý příspěvek k výročí, které si v těchto dnech připomínáme..... A je důležité si je stále připomínat.

Děkuji a karmaR^

9 3
možnosti
Foto

Kdyby se na osvobození Prahy podílel sám Hitler, možná by jej pan autor také velebil

3 16
možnosti
BM

Nechápu jak někdo může vypustit takový blábol z úst8-o8-o8-o

9 3
možnosti