Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

rezjir

1. 10. 2008 10:38
Je zcela jedno, co si o tom dnes myslíme

my už se podle toho nerozhodujeme, důležité je, co si o tom mysleli  Češi a Slováci během války a po ní. A ti to tehdy brali jako pomstu za Těšínsko. Kdo s čím zachází, tím také schází. A jeden menší cítat:Že se k tomu kroku Rusové rozhodli, tomu se nelze naprosto divit. Byli by bláhovi, kdyby se nechali Němce přiblížit až k svým hranicím ... " (Eduard Táborský, Presidentův sekretář vypovídá 1. Curych 1978, s. 347.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

1. 10. 2008 12:36
Re: Je zcela jedno, co si o tom dnes myslíme

Bohužel se ale podle této komunistické báchorky mnozí rozhodují - je to zřejmé z tolika procent ve volbách pro komunisty. Víc než v Rusku. Několikanásobně víc než na Ukrajině atd. Tento národ bude věřit do té doby ve svého východního bratra osvoboditele dokud nebudou jeho obyvatelé stát nad hromadným hrobem jako v Katyni.

0 0
možnosti
UK

Udo. Kunde

30. 9. 2008 19:42
boze von je to trestanec

vy jste sedel? za co? za rozkradani socialistickeho majetku? a ted je z vas cisty clovek s jasnou hlavou a mate ve vsem zcela jasno? a co kdyz se mylite? jste schopen poznat ze se mylite a uznat to alespon v necem? vy se asi pocitate mezi odbojare ze jo, sedel jste za socialismu tudiz jste neco jako bojovnik za svobodu, i kdyz jste jenom kradl veci jez nepatrili vam ale vsem jak se psalo, neni-liz pravda, ale stejne ve slusne spolecnosti by trestany clovek byt nemel

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

30. 9. 2008 20:11
Re: boze von je to trestanec

Ubožák Udo - komunismus mu sežehl poslední zbytek rozumu :-)

0 0
možnosti
PV

Kylchap

30. 9. 2008 11:58
Pane autore

až budete chtít zase antikomunisticky exhibovat tak si vyberte jiné datum. Tohle se pro Vaše extempore opravdu nehodí.

A ve studiu elementární logiky přeji mnoho úspěchů!

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

30. 9. 2008 12:04
Re: Pane autore

Nic lépe neodhaluje zločinnou podstatu komunismu než jeho pakt s nacismem a následný útok na Polsko jímž začala druhá světová válka. Báchorky o internacionální pomoci bratrského SSSR tím zákonitě ztrácejí na půvabu co?

0 0
možnosti
PV

Kylchap

30. 9. 2008 10:00
Pane autore,

že Voni se učili u Goebbelse? Takové bláboly by nenapsal ani Rys-Rozsévač.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

30. 9. 2008 10:24
Re: Pane autore,

A to je soudruhu jenom začátek. Přeložím a zveřejním daleko víc článků v nichž popíšu zločinné spolčení komunistů a nacistů :-)

0 0
možnosti
PV

Kylchap

30. 9. 2008 9:53
Jako

politické školení pro modré blbečky dobrý.

Cesta k paktu M-R vedla přes Mnichov. Nepleťte si příčiny a následky. 

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

30. 9. 2008 10:21
Re: Jako

Příčina spočívá v nacismu a komunismu coby sourozeneckých ideologiích majících jeden společný cíl - světovládu. Následek jsou desetimiliony mrtvých a rozpad společností. Druhou světovou válku zahájily bratrsky Sovětský a Nacistický režim.

0 0
možnosti
JS

Topol

30. 9. 2008 8:36
Pane Vaclavku

Na světě není nejhorší fašismus, komunismus nebo islamismus. Je to fanatismus. Pevně věřím, že podobný článek by jste byl schopen napsat i v osmdesátých letech minulého století, jen s opačným znaménkem. Jenže kde jste byl 17.listopadu 1989 ?.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

30. 9. 2008 8:43
Re: Pane Vaclavku

17. listopadu 1989 jsem záviděl východním němcům, že týden předtím zbourali Berlínskou zeď byvše uvězněn v posledním Stalinistickém režimu východní Evropy. Je úžasné pozorovat co dělají s komunisty, nacisty a islamisty FAKTA. Vidět ten váš bezmocný vztek když PRAVDA a vaše OHAVNOSTI vyplouvají na povrch.

0 0
možnosti
UK

Udo. Kunde

29. 9. 2008 22:01
Pane Vaclavku

prosim jich kam chodej na ty citaty, kde je ctou? Vzdyt tam neni ani zbla pravdy, pokud se to tvari verohodne pohled do ucebnic dejepisu tvrdi uplne neco jineho a to nejen v CR, ale i v jinych zemich, ziji v Izraeli, a byl jsem v koncentraku a znam pravdu ale vy jste prilis mlady a ponekud nedovzdelany, je treba nejprve studovat a pak neco napsat, preji Vam to

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

30. 9. 2008 5:23
Re: Pane Vaclavku

Smlouvu o přátelství mezi SSSR a nacisty spolu s vzájemným komuniké a vyjádřením soudruha Ribbentropa jsem si dovolil přeložit z dobového Sovětského oficiálního tisku. Z doby kdy Sovětská armáda a jednotky SS pořádaly společnou přehlídku vítezů v Brestu Litevském. Že se o tom nepíše v dějepise je logické. Je to vyústění velké listopadové revoluce roku 1989.

0 0
možnosti
K

Kakarel

29. 9. 2008 14:48
Václaveku, kdo

trochu čte o historii, tak jsi mu svými slinty jen k smíchu. Točíš si dějiny k obrazu svému. A kecáš??!! Víš o čem je Rapallská smlouva? Víš čemu se říkala ,,stará hranice,, v SSSR? Víš o co šlo ve fínské válce? Kolik bylo divizí připraveno v sssr? A další otázky? Proč takové lidi jako jsi ty pouštějí na blog? Ty by jsi měl donést potvrzení od lékaře že už chodíš sám přes přechod!  A ne tě pustit na PC . 8-o Že tě táta, ne neto do kopřiv. Byl by tady klid od tebe.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

29. 9. 2008 14:51
Re: Václaveku, kdo

Pár dobových smluv a komuniké a soudruzi mají pěnu u huby - to je dobře, to na vás platí - fakta.

0 0
možnosti
K

ka-p

29. 9. 2008 14:10
Vážený pane Václavku.

Tak, jak jsme se neshodli v otázce radaru, neshodneme se ani v otázce potenciální pomoci SSSR ve vazbě na Mnichovskou dohodu. Je nepopiratelným faktem, že SSSR projevil opakovaně ochotu pomoci nám v případě vojenského napadení Hitlerem.Svědčí o tom řada archivních materiálů, včetně operačních plánů RA.Vše ale stálo a padalo na jediné věci. Tato pomoc byla vázána složitým systémem společných dohod na to, jak se zachová Francie. Její raekce musela předcházet angažmá SSSR.Potom za stavu, kdy Francie  zcela jednoznačně prohlásila, že kvůli Československu do války s Hitlerem nepůjde a naše vláda o pomoc ani nepožádala,celkem logicky z angažmá SSSR v náš prospěch sešlo. Naši západní "spojenci a rádoby přátelé" v nejapné víře, že se sami zachrání, směřovali  Hitlera cynicky na Východ  a my jsme jim byli naprosto ukradení.

0 0
možnosti