Diskuse

Podepisovač

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Miroslav Václavek

8. 7. 2008 6:39
Taváryšč Farsky

Na základě tvého čekistického slovníku je zřejmé, že jsi vysoce vzdělán. Pochopitelně, že pouze ve vulgaritách a marxismu-leninismu. V některém z kursů pro začínající příslušníky StB. Tvá kontrášská "moudra" bez jakéhokoliv obsahu si nechej na nejbližší schůzi uličního výboru KSČ nebo NSDAP kde předsedáš.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

8. 7. 2008 6:47
Re: Taváryšč Farsky

Nervy tečou?

0 0
možnosti
NN

natelius

7. 7. 2008 22:26
Už dvakrát mi cenzor na různých místech smazal příspěvek,

když jsem napsal svůj názor na Beneše. Chtěl bych tedy se vší opatrností napsat, že Beneš se choval nečestně už v době první republiky, kdy stál za dvěma zinscenovanými procesy proti Radolovi Gajdovi, hrdinovi Legií v Rusku, který byl zcela bez důkazů odsouzen a zbaven hodnosti a zasloužené penze a dokonce uvězněn. Dlužno dodat, že u prvního soudu byl osvobozen a případ byl znovu otevřen právě na nátlak Beneše a s vědomím Masaryka. Civilní soud ve stejné věci s přehledem vyhrál. Tolik k charakteru Edvarda Beneše, který se nedokázal čestně postavit politickému rivalovi.

0 0
možnosti
NN

natelius

7. 7. 2008 22:33
Re: Už dvakrát mi cenzor na různých místech smazal příspěvek,

Po válce byl opět souzen (ve vazbě byl týrán a prakticky tam přišel o zrak), přestože za války spolupracoval s domácím odbojem, stejně jako velmi vážně nemocný exprezident Hácha, který dělal pro národ v těžkých dobách co se dalo, zatímco Beneš seděl v pohodlíčku na zadku v Londýně. To rovněž mnohé vypovídá o charakteru Beneše. Rv

0 0
možnosti
P

P.Farsky

7. 7. 2008 21:24
To opravdu může vykládat dějiny každý nevzdělaný ksin*dl?

Žil jsem několik let v Rakousku a vím, co práce měl Thomas Bernhard, než Rakušanům pomohl alespoň trochu reflektoval jejich válečné a pov8lečné dějiny.

V Česku se do reflektování války a poválečných dějin pustil zřetelně nevzdělaný kre*ten Václavek. Chraň Bůh Česko, pokud takových kret*enů jako Václavek je v Česku více a chraň Bůh Česko pokud někdo bude takovým krete*nům jako je Václavek naslouchat.

0 0
možnosti
JW

georges

7. 7. 2008 22:01
Re: To opravdu může vykládat dějiny každý nevzdělaný ksin*dl?

Vářený pane.Mrzí mne,že jste si zžejmě z Rakouska přinesl takové způsoby vyjadřování.Češi bohužel nemohou své dějiny reflektovat a to už z toho důvodu,že je ani po pravdě neznají.Tato diskuze je toho dokladem.Neznají okolnosti Mnichova,neznají co se skutečně dělo v oblastech osídlenými němci,natož těsně po válce,pletou si reparace..mimochodem víte kolik platila reparací prvorepublikové ČR měla je splácet až do r. 1966?A jaké to mělo důsledky.Když se pak pokusí pan Václavek něco napsat,nevědomí čtenáři se na něj vrhnou jak na exota.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

7. 7. 2008 18:49
Neuvěřitelné

Trapná agitka nacisticko-bolševického typu operující se lžemi / např.70%  - kde se vzalo to číslo - občanů němecné národnosti se hlásilo  dobrovolně  k boji ze demokracii v čs armádě -  pokud ano pak jako pátá kolona  a za svá "práva"! /, vyhlášeními vytrženými ze souvislostí, nerespektující historická fakta a duch doby, prostě samoúčelný a deformovaný   pohled  generála-extraznalce  po  bitvě. Dokonalá práce  potomka  nebo obdivovatele sudetského ordnera !   Mohl by uznat,  že kdo seje vítr sklízí bouři, a  že na hrubý pytel hrubá záplata. Humanismus byl  tak kruté

 válce a poválečné době naprosto cizí,  to prokázala realita té doby, a pamětníci mohou potvrdit, 8-o

.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

7. 7. 2008 19:09
Re: Neuvěřitelné

Naprosté nerespektování práv národnostních menšin (nejen té německé) a přístup k nim dle tvé úvahy -co nečech to zrádce a cizák- vedl k Mnichovské tragédii. Jak je vidno nacionalista je nepoučitelný. Nechce znát fakta a realitu. Tady nikdy nemohlo vzniknout druhé Švýcarsko se svými čtyřmi úředními jazyky a naprostou národnostní rovnoprávností. Český nacionalismus je v národnostní nenávisti rovný německému nacismu.  

0 0
možnosti
RR

rezjir

7. 7. 2008 18:31
Jinak doporučuji všem k přečtení

diskusi v Parlamentu v tom dubnu 1948 ohledně znárodnění. Stojí to za to: http://www.snemovna.cz/eknih/1946uns/stenprot/108schuz/s108003.htm

0 0
možnosti
JW

georges

7. 7. 2008 19:26
Re: Jinak doporučuji všem k přečtení

Všichni se honosí,jací jsou znalci dějin.V tom případě by měli znát,že válečné reparace "odpustila "vláda ČSSR smlovou se SRN v r.1973.Důvod-obava,že bychom byli dlužníky,protože sudeton.majetek zde zanechaný byl vyšší než válečné reparace Německa a uvolnění zlata v GB,které tam dopravili legionáři z Ruského pokladu,který chránili na Sibiři.Beneš měl trauma z Mnich .diktátu protože odstoupení pohraničí podepsal již před týdnem-viz.preambule,Navíc věděl,že mu spojenci vytkli to,co  žádal při vzniku ČSR.Rakousko v malém,jak tomu říkali a předpokládali tomuto mnohonár. státu brzký konec. jako Rak_UherskuNavíc,pokud čtete např. paměti čes.generality,zjistíte,že se tu pořádala každý týden merenda na Sov. velvyslanectví,od oběda až do pozdních hodin.A pak spoléhal na záp.spojence.

0 0
možnosti
RR

rezjir

7. 7. 2008 13:13
Mnichov

Pro Beneše se Mnichov stal traumatem,. Později hodnotil všechny následující události z hlediska Mnichova, což vedlo k tomu, že význam některých záležitostí podněcoval (vliv Ruska a komunistů ve střední Evropě), jiné přeceňoval (chování sudetských Němcům), že se po celý další zbytek života soustředil na odstraňování jeho důsledků pro Československo. S následky Mnichova se potýká do dnešních dnů československá a později i česká diplomacie. Dodnes z hlediska mezinárodního práva není dořešena otázka nulity mnichovské dohody od samotného počátku. Musíme pouze doufat, že je - podobně jako u některých Benešových dektretů - vyhaslá. A až po důsledném dořešení této otázky podložené mezinárodními smlouvami účastníků mnichovské konference v r. 1938 může Česko uvažovat - jako vstřícné gesto - o nějakém rozloučení s některými Benešovými dektretý, dotýkajících se sudetských Němců např. ve formě deklerace o historicky podmíněné jejich platnosti a účinnosti a vyjádřit litost nad jejich důsledky.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

7. 7. 2008 13:35
Re: Mnichov

Vláda přiletěla 10.5.1945 do Prahy bez právních norem, místo těchto má jen výzvy k násilí:”Dejte vyvřít ze svých srdcí živelně nenávist k německým katanům..Jděte účtovat s Němci za všechna jejich zvěrstva a neznejte slitování s německý mi vrahy” zní z Košic (CESTOU KVĚTNA) a ústy samozvoleného presidenta.Beneše pak z Popradu zní apel: “ Běda, běda Němcům, třikrát běda! Za své zločiny budou hořce pykat! Zlikvidujte je! Běda jim! Vylikvidujte je!” (BENEŠ) Tato slova slyší v Brně i v Praze. Staviva jsou otevřená: Libí se ti onen byt Němce, běž a seber si ho!, Bude se bránit zbij ho!, Jdi vyber si ženu a znásilní ji!, Včera jsi chodil ještě udávat, dnes budeš vlastenec, jen je třeba zabit svědky! Vše dovoleno jest!

0 0
možnosti
RR

rezjir

7. 7. 2008 13:04
Státník Beneš

Republika byla dítětem TGM. EB a legií. Kdyby Trospolek vyhrál WWI, tak výše uvedení byli odsouzeni k trestům smrti, což  dokládá jejich statečnost. V r. 1938 byla zklámana důvěra EB ve smlouvy a ötřesena důvěra v demokracii. Proti čs. republice stáli čtyři  velmoci. Mnichov byl pokusem odvrátit vállku na účet Čechoslovánků. WWII mohlo vyhrát Německo  Němci byli vyhnání ze svých domovů roto, aby se nemohli stát záminkou pro válku. Proto byli sudetští Němci zbaveni svých domovů v součinnosti se Spojenci. Výsledek: v Evropě už 60 let je mír.  Ve WWII prodal Československo Rusům Churchill, když přiznal Sovětskému svazu rozhodující vliv ve střední Evropě. To, že Churchill v r. 1945 popíchoval USA, aby osvobodili Prahu, to už byl pokus, jak se vyvlíknout z dohody se Stalinem. Ta dohoda totiž zaručovala Anglii statut velmoci. I chování Beneše v r. 1948 mělo své pozitiva. Tím, že KSČ téměř ústavně převzala vedoucí úlohu v NF, mělo dohru  v 1989 v tom smyslu, že ji pokojně odevzdali zpět. 

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

7. 7. 2008 13:08
Re: Státník Beneš

Kdy vrátíme nakradený židovský majetek? Kdy tento stát přestane participovat na zločinech nacismu?!?

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

7. 7. 2008 12:53
Konrád Henlein

Je známa celá řada výroků, kde Henlein vystupuje jako rozhodný zastánce sudetoněmecké existence v Československé republice, ovšem republice s jiným národnostním režimem. Např. v rozhovoru s deníkem Večer 6. října 1934 ostře odsoudil fašismus, nacismus, bezbřehý liberalismus, panslavismus, pangermanismus, restauraci Habsburků, zasazoval se za jednotu československého státu a skončil slovy: „...ten, kdo poruší loajalitu ve vztahu k státu, nebo u koho se zjistí, že spolupracuje s cizí organizací proti zájmu státu, bude nemilosrdně vyloučen... je nesmyslné myslet si, že samospráva by znamenala sudetoněmecký parlament či něco jemu podobného”.

SdP ve stejném roce explicitně vyhlásila v rámci svého programu: „S konečnou platností skoncovat s velkoněmeckou idejí. Vymýtit představu, že by sudetoněmecké území mohlo být Hitlerem dobyto z Německa.“

0 0
možnosti
RK

BearBoy

7. 7. 2008 11:26
Jakápak to energie

srší z tohoto článku? Rekapitulace již známých pravd není o nějakém pozitivním řešení, existuje-li vůbec. Že by návrh na změnu zmiňovaných zlodějských zákonů za zákony poctivé byl tou skrytou tajenkou? Určitě budou navrženy v příštím článku ;-D 

0 0
možnosti
MJ

kizt

7. 7. 2008 11:24
kdo si co myslí je úplně jedno-důležitá jsou fakta

A tato historická událost zase není tak vzdálená,aby si zde diskutujicí blogeři nemohli zjistit fakta ,za jakých okolností se zminované historické problémy vyskytly.Opravdu nic není černobíle a vše co se dějinami lidstva prolíná se neustále opakuje.Nemá cenu kritizovat E. Beneše,když si stačí prostudovat příslušnou literaturu,proč a z jakého důvodu příslušné rozhodnutí učinil a zase můžem mít na věc jiný názor

0 0
možnosti