Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Totedyne

4. 1. 2009 11:22
...

S něčím v článku by se dalo souhlasit. Určitě ale ne s tvrzením, že SSSR byl v r.1938 spojencem Německa, SSSR byl spojencem Československa. Je otázka s jakými úmysly, jak spolehlivý spojenec to byl, ale spojencem byl. Taky vývoj iránských raket nelze provádět bez zkoušek, takže světoví představitelé mají díky satelitům nějaký svůj podložený názor a nemusí si nechat vnutit nějaké tvrzení určité lobby, jako v případě zbraní hromadného ničení v Iráku (vlastně tenkrát ten podložený názor měli také, ale jakýsi Bush přes varování Evropy podlehl té lobby). A nyní je otázka, zda by se odstřelovači jižních oblastí Izraele nedaly zjistit a zlikvidovat jinak. Masakr civilistů může vést nikoliv ke konečnému vítěství, ale ještě k větší radikalizaci přežilých palestinců.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

4. 1. 2009 16:36
Re: ...

Již od 16.4.1922 byli SSSR a Německo spojenci. Smlouva v Rapallo znamenala vznik německých výcvikových základen v SSSR a možnost obejít tak Versailleskou mírovou smlouvu. V SSSR vznikl Wehrmacht, Blitzkrieg i Luftwaffe. Byly to: Tanková škola v Kazani. Cvičiště pro součinnost dělostřeleckých a leteckých sil ve Voroněži a Letecká škola v Lipecku.

0 0
možnosti
C

cojanato

2. 1. 2009 21:38
Rudo-hnědokošiláči se zase předvádějí?

Bolševici, komunisti, fašisti a náckové - není téměř rozdílu.Rv

Nejen tatö diskuze je toho jen zářným příkladem. Je neuvěřitelné, co je tento národ schopen plodit mimo blbosti.

0 0
možnosti
RS

charcharias

2. 1. 2009 17:59
souhlas

nelze jinak,než souhlasit

0 0
možnosti
D

dwart

2. 1. 2009 10:37
Miroslav Václavek

65 000 obětí islámského fanatismu? Jenom výlet američanů do Vietnamu stál přes milion vojenských oběti na straně Vietnamu a odhaduje se 2-5 milionu!! civilních obětí. A dodneška se díky jedům, kterými je práškovali, narodili přes 3 miliony vážně postižených dětí. 

I v Iráku už jdou civilní oběti do stovek tisíc. A pak kdo, že je ten agresor?

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

2. 1. 2009 11:04
Re: Miroslav Václavek

Teď jich další tisíce přibyly. Přičemž je ono počítání nastaveno až dnem jedenáctého září dva tisíce jedna. V tom jsou zahrnuty i projevy lásky muslima k muslimovi v Iráku :-)

0 0
možnosti
MC

Machalu

31. 12. 2008 11:47
Pohled přes média není zcela ostrý....

Nějakou dobu jsem v Izraeli pobýval a i po návratu do ČR jsem byl a jsem dodnes, v kontaktu s pár lidmi, kteří tam žijí.

Rozdíl mezi realitou a tím, co např. zde v ČR vidíme třeba v TV, je skutečně obrovský. Pokud chci mít jasnější obraz o tom, co se zrovna v Izraeli děje, musím "místním" napsat nebo zavolat. Média potřebují senzace, extrémní obrázky a šokující zprávy a podle toho s informacemi nakládají, samozřejmě vše v duchu smýšlení svého majitele, sponzora, zřizovatele, vlády atd....

Abych rozptýlil nějaké liché úvahy, netvrdím, že se dnes v Izraeli nic neděje, jen tím chci říci, že pokud má člověk k dispozici informace pouze z médií, nemá v podstatě šanci se dobrat relevantní a skutečné informace z místa událostí.

Z osobní zkušenosti mohu říci, že Izraelci jsou "zvyklí" žít pod tlakem a hrozbou teroristických útoků, berou to dnes již jako "samozřejmost". Jinak to ani nejde, jinak by ve své zemi nemohli žít, nemohli by jezdit autobusem, vlakem, seděli by celý život v krytech...

0 0
možnosti
C

cojanato

31. 12. 2008 2:43
Skvělý článek, ale jak to děláte, že.....

....máte takovou výdrž odpovídat i těm...? Chce to sílu.R^ Karma jako hrom !

Teď tady na diskuzi chybí snad už jen ten Maštálka z ÚV KSČM s tím jeho bolševickým prohlášením a výzvou. A možná by chtěl taky diskutovat. ;-O Kdyby to šlo, tak bych bolševikům, i těm některým podivným rudohnědým kecálkům postavil v pohraničním pásmu, ale na izraelské straně, rekreační chatky, známé jako socialistické "teletníky" a posílal je tam v týdeních turnusech na povinnou tématickou exkurzi a kolektivní rekreaci. A klidně zdarma!! Po každé kanonádě teroristických rachejtlí by se brzy tamním prodejcům spodního prádla rapidně zvedaly tržby.

Po návratu by asi měli větší chuť do diskuzí. :-)

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

30. 12. 2008 17:14
Krestanstvi napachalo daleko vic skody

nez nejakej islam.. Hodit problemy sveta na islam muze jen uplnej traged... Nechapu jak ceskej vzdelavaci system muze vyplodit takovy zoufalce... :) Jsou to vsechno kecy. Svet ma problemy, protoze system zapadni civilizace je spatnej. Ekonomikou pocinaje , krestanstvim konce... Nenavist k zidum vypestovalo krestanstvi. Nejakej Islam do toho tahate fakt zbytecne...V generalu vsechny nabozenstvi jsou k nicemu.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

30. 12. 2008 17:21
Re: Krestanstvi napachalo daleko vic skody

Proč se všichni tlačí do tohoto špatného západního systému a nejvíc do USA? :-)

0 0
možnosti
ZS-CD

Zlý Soused - citlivá duše

30. 12. 2008 15:52
Karma

R^:-)

0 0
možnosti
JN

Bubrak

30. 12. 2008 15:50
Mno

Kdyz by na me utocil nekdo, jehoz podminkou primeri by bylo vyhlazeni me zeme z povrchu, tak muj utok na nej nepotrebuje zadne dalsi ospravedlnovani.

0 0
možnosti
HR

kverulant01@seznam.cz

30. 12. 2008 14:06
Oko za oko, zub za zub

Autor článku skutečně trefil do "černého", když zcela jasně popsal, že napadání státu Izrael se vždy přechází mlčením,jako by se zase tak mnoho nestalo.Se ¨strany Hamásu však útoky nepolevují, ale těm odpůrcům, kteří se k článku vyjadřovali to jaksi nevadí, jenom proto, že jde o "židovský stát"?Tak tomu jako nerozumím,proč-je to závist, že tento národ je snad více nadaný a chytřejší než ostatní národy,jinak si to totiž nelze vyložit. Dokonce i mezi námi Čechy je ,jak je vidět z diskuzních příspěvků silná řevnivost-a závist-oni přece nikoho nechtějí zabíjet a ničit, co odpůrcům vadí, to tedy nejsem schopna pochopit- ale ty naše diskutéry jen lituji-jejich ubohost. Je to opravdu hanba, uvažují-li někteří z nás, je z toho všeho cítit diskriminace občanů Izraele.!

0 0
možnosti