Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímala by mě odpověď na jednu prostou, ale přitom velice zásadní otázku. Není mi totiž jasné, jak může souviset stavba chladicí věže pro tepelnou elektrárnu s energetickou bezpečností země. (Zvláštní je, že v textu blogu se neustále opakuje téma: "Polsko se bojí Ruska", a to z různých úhlů. Ovšem, čeho konkrétně se Poláci mají bát, jsem se nedočetl a musel jsem to vytušit.) Chápu, že v případě stavby celé elektrárny (typicky jaderné) je možné se obávat o onu často zmiňovanou energetickou bezpečnost, ale co má tohle co dělat se stavbou jedné jediné součásti elektrárny, při jejímž provozu se ještě ke všemu používá uhlí a ne jaderné palivové soubory specifické konstrukce.

0 0
možnosti
Foto

J64a82n 75R53ý53z73n39a45r

15. 3. 2013 15:25

Moudrý stát se rozhoduje, komu nechá vydělat ... od Poláků se v otázce národní bezpečnosti máme hodně co učit.

0 0
možnosti
JZ

Polsko má právo se svobodně rozhodnout, kdo mu dodá chladící věže.

2 0
možnosti
JZ

Gazprom dává miliardu eur na Ligu mistrů, Rusko nemá jediný kilometr dálnice, velká města jsou bez čističek odpadních vod, důchody v Rusku dosahují v přepočtu dvou až čtyř tisíc korun při zhruba stejných cenových relacích. A sto milionů Rusů žije v bídě nebo na její hranici. Také bych chtěl žít v Rusku. ;-D

2 0
možnosti
PP

Po útoku Rusů na naše počítače a odmítnutí ruské strany to řešit by snad mělo být každému jasné, kdo Rusové jsou. Proč se Poláci nemouhou svobodně rozhodnout, že  nechtějí firmu, kterou vlastní jiná firma a jí zase jiná firma a pak někdo neznámý, kdo má akcie? O tom se mluví i u nás, státní zakázky mají být realizovany firmami s jasnými vlastníky, a také proč ne těmi, které jsou se zemí, kde fungují soudy a police? A fotbal nedělá škody, něco špatně postaveného bez možnosti si vymoci právo škody dělá.

3 0
možnosti
Foto

Koukáte občas na fotbal? Gazprom je důležitým hráčem evropského fotbalu. Ligu mistrů dotuje zhruba miliardou eur. Nevadí? ;-)

1 1
možnosti
HH

Autor trpí schizofrenií. Trapný, proti ruský blog, ukazující inteligenci autora.

1 2
možnosti
PK

Smůla je že případnou arbitráž vzhledem k pravidlům WTO... (ruku na srdce všichni kdo něco znamenají rusy ve WTO chtěli protože bez jejich ropy a plynu většina Evropské populace nemá šanci přežit první zimu) nemá Polsko sebemenší šanci přestát a neplatit.

Popřípadě si užít sankce od této organizace... a ty jsou značně nepříjemné... bolí obvykle víc než sankce OSN... (osn je politická žvanírna kterou nikdo kdo má peníze a suroviny stejně vážně nebere ale WTO je nástrojem který ti kdo je mají používají)

1 0
možnosti