Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kion333

24. 10. 2011 22:06
Nekarmuji

ale zajímavý článekR^

0 0
možnosti
PP

echo.3.

25. 10. 2011 23:34
Re: Nekarmuji

To ja zase karmuji, protoze je proc.

Proruska onuce Benes a pokracovatel prosorisimus Klaus, bolsevicky odchovanec. Vaclavek se neboji o tom psat.

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 10. 2011 21:31
Ano, Československo bylo francouzským protektorátem

V případě malých států vždycky šlo a stále jde o přesouvání hranic sfér vlivu. Benešova zahraniční politika opravdu zkrachovala, ovšem bylo obtížné čelit velmocem v Mnichově. Pravice potom zlikvidovala v ČSR demokracii. Po válce pochopitelně kolaborantským stanám nebylo povoleno obnovit činnost. Občané si pak ve svobodných volbách zvolili socialismus.

Znárodnění bylo spravedlivým aktem, kdy se bohatství přesunulo z rukou zahálejících parazitů do rukou pracujících. Znárodňovala ostatně většina světa. Přesunům majetku se nebránili ani předtím Habsburkové (konfiskace církevního majetku, předání šlechtické půdy rolníkům), ani první republika (pozemková reforma), ale ani Británie (předání klanové půdy ve Skotsku vůdcům klanů).

Odsun Němců byl řešením nezbytným pro uchování územní celistvosti republiky. Byl také řešením humánním a civilizovaným. Je jasné, že mezi Sudeťáky by KSČ ve volbách nezvítězila. Skoro všichni by jistě volili NSDAP.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

24. 10. 2011 13:03
Štěstí

máš Miroslave že v ČR není zákonodárství šarie. Jinak by tě národní vlastenci ukamenovali za tento článek, nebo minimálně odsekly ruku kterou jsi tento článek psal. Co není, však může býti a myslím že mi dva se toho bohudíky nedožijeme.  Samozřejně že to co jsi napsal v tomto blogu je pouze část fenoménu politiky první republiky a následné popsání poválečné  diktatůry národní fronty. Není to tak směrodatné jak to zde popisuješ. Co však je důležité že dnešní společnost stále ještě věří na mýtus Beneše jako presidenta osvoboditele a že společnost se po válce vydala napospas radikálnímu řešení německé otázky v rukou KSČ, přesněji  ČSLA a tajných služeb (OBZ a NKWD) při "Endlösung" německé otázky a problematy v českých zemích. Tím bylo navázáno na heydrichovské metody a pokračování nesvobody a ničení občanské společnosti od roku 1938 - 1989 .  Dnes vládne v ČR proletářská inteligence s pochybnou "morálkou"

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 10. 2011 20:57
Re: Štěstí

Diktatura začala už po Mnichově. A proti komunistům byla diktatura uplatňována po celou dobu první republiky.

Je zavádějící spojovat odsun Němců zrovna s komunisty. Ti tuto myšlenku dlouho odmítali. Přijali odsun až v podstatě s ohledem na jeho nesmírnou popularitu v českém národě, bylo totiž potřeba uspět ve volbách.

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 10. 2011 12:51
Na závěr, než se zase vrátím k vydělávání na chléb

Nejsem nějakým zvláštním příznivcem Edvarda Beneše, asi mnoho věcí mohl udělat jinak, ovšem jedno je jisté - jestliže vám historie rozdá karty na betla, i sebelepší hráč s tím stosedm v červených neuhraje. Ostatní jsou jen spekulace, typu "co by kdyby". Mějte se a přeji hezký den.

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 10. 2011 11:58
Tohle je naprosté nepochopení historie

Autor se dopouští jednoho zásadního (a pravděpodobně účelového) zkreslení historické skutečnosti. Připisuje středoevropskému politikovi Benešovi o dva řády větší roli ve světové politice, a to v období dvou velkých válečných konfliktů a těsně po něm, než ve skutečnosti měl. Když v roce 1917 uzavřelo Sovětské Rusko s Německem separátní mír, mohli Němci přesunout na západní frontu obrovské množství jednotek a nebýt vstupu USA do války, Francie s Velkou Británií by asi válku prohrály. Američané zaplatili za konflikt, ve kterém jim o nic nešlo a ze kterého nic neměli, životy svých vojáků (padlo jim víc než o půl století později ve Vietnamu). Když Američané nabádali Velkou Británii a hlavně Francii k rozumu a požadovali zmírnění nesmyslných reparací, bylo jim řečeno, že by tím bylo ohroženo splácení britských a francouzských půjček věřitelskému státu - USA a aby se (najednou) nepletly do evropských záležitostí. Tím (a pozdější hospodářskou krizí) byly vytvořeny podmínky pro nástup Hitlera.

0 0
možnosti
MB

buxus

24. 10. 2011 11:59
Re: Tohle je naprosté nepochopení historie

Masaryk s Benešem sice využili situace ke vzniku samostatného Československa, ale hybateli světové politiky rozhodně nebyli. Stejná situace nastala i v průběhu druhé světové války. Beneš musel zpočátku vůbec bojovat o uznání exilové vlády a neplatnost Mnichovské smlouvy ještě dlouho po vypuknutí války. O poválečném uspořádání Evropy se rozhodovalo v Jaltě v únoru 1945. Dohoda o poválečném uspořádání Evropy nakonec vznikla mezi Stalinem a Rooseveltem a byla ovlivněna tím, že konec války v Evropě neznamenal konec války v Pacifiku a Američané nutně potřebovali spojence proti Japonsku. Stalin souhlasil a vystavil Američanům účet, který zaplatili - vznik sovětských satelitů v Evropě. Po zkušenostech z prvé světové války se jim nelze divit. Když Churchill protestoval proti tomu, že by Stalin mohl legalizovat své územní zisky, které získal v Polsku dohodou s Hitlerem, nikdo se ním ani nebavil. Čili ani volby, ani Beneš, ale dohoda o poválečném uspořádání mezi SSSR a USA.

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

24. 10. 2011 11:29
Díky zrádcům Benešovi a Masarykovi žijeme v té současné bídě

Ono to "znárodnění" v roce 1945 má svoji vnitřní logiku. Oba Podunajští obrzrádci totiž pohlíželi od roku 1918 na majetek v ČR jako na svůj majetek. V této souvislosti lze vyčíst autorovi článku pouze jediné. V roce 1945 nebyla spáchána největší krádež v českých dějinách. Tato krádež byla spáchána již v období1918( resp. 1919 ) -  1921 soudruhy Masarykem a Benešem spolu s jejich kumpány z MAFIE. V roce 1945 ukradl Beneš již jen jednou ukradený majetek. Aby si pojistili svoji beztrestnost ale i nekritizovatelnost dali prezidenskému úřadu v ČR takové pravomoce, že takové neměl žádný vládnoucí monarcha ( např. zák. 50/1923 Sb., § 11 ).

Zajímavý je vztah M + B k našim spoluobčanům německé národnosti. Ačkoli se M + B k moci dostali zradou RU mocnářství s odůvodněním o právu na sebeurčení,  pak  ty samé skutky provedené občany německé národnosti jsou dodnes odsuzovány a byly záminkou pro "Vyhnání".

Je třeba i kriticky pohled na českou minulost. - Karma

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 10. 2011 21:00
Re: Díky zrádcům Benešovi a Masarykovi žijeme v té současné bídě

Vlastnictví nikdy nebylo absolutní a nedotknutelné.

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 10. 2011 11:02
bylo by to smutné

Kdyby podobným vývojem neprošla celá politická elita Evropy. Která už od 20.let minulého musela uznat mezinárodní politickou i vojenskou sílu Sovětského Ruska, která netrvala na plnění versailských podmínek o demilitarizaci Německa,ale naopak mu umožnilo vyrůst jako novou politickou i vojenskou evropskou velmoc, která se ve válečném mezidobí zmítala mezi demokratickým populismem a totalitním diktátorstvím, která - už  v průběhu druhé světové války byla nucena provést politický handl - spoluúičast na porážce fašismu za poválečné posílení vlivu bolševického Ruska ve střední Evropě, o jejímž dalším osudu nikdo nepochyboval -jak dopadly pobaltské státy, všichni viděli.

Beneš, dopadl stejně jako mnoho dalších politiků slabých státečků střední Evropy, napřed jezdil pro rozkazy do Paříže, pak (jeho nástupce Hácha do Berlína), on sám do Londýna a po válce do Moskvy...

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

24. 10. 2011 11:32
Re: bylo by to smutné

Po 16. říjnu 1918 nemusel jezdit nikam a České království nemuselo být samostatný malý státeček..........!!

0 0
možnosti
OF

rachitico

24. 10. 2011 10:29
Karma

R^

0 0
možnosti
VK

VLAKR

24. 10. 2011 10:26
To je takový blábol

že nemá vůbec smysl pokoušet se vyvracet jednotlivá tvrzení v něm obsažená. Prostě, když narazíte na blázna, ani se nepokusíte začínat s ním nějakou diskuzi.

2 0
možnosti
LS

Lesní sběř

24. 10. 2011 10:08
Je to...

...bezesporu zajímavé, jen by mě zajímalo, nakolik důvěryhodný je ten text, z nějž čerpáte. Je to koneckonců server v režii rozvratné cizí mocnosti, která nám jaktěživo neudělala nic dobrého.

1 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

24. 10. 2011 12:00
Re: Je to...

Modře zvýrazněné pasáže textu jsou URL odkazy vedoucí ke zdrojům. Tedy klikej a čti.

0 0
možnosti