Vláda za tři, Babiš za pět.

Asi je předčasné hodnotit celkově, jsme jen v půlce „školního roku“. Takže se jedná jen o předběžné známky a mnozí se mnou určitě souhlasit nebudou. Ale za mě za tři, tj. dobrý. Kromě propadajícího premianta.

Uznávám, že na celkové hodnocení je ještě brzo. Mnozí určitě ocení odvahu zavedení radikální karantény, jiným vadí akce „šije celé Česko „ , ale při pohledu do okolních zemí mi příjde, že naše vláda sice nic extra nevymyslela, ale taky vcelku nic moc nezpackala. Až na premiéra.

Rozhodně si nemyslím, že je Babiš neschopný, naopak je to člověk velkého talentu. Jeho schopnost dosahovat svých cílů pomocí nátlaku, korupce a účelového překrucování zákonů a pravidel je jedinečná. A ve společnostech, kde se klíčové postavě říká „ vor v zakone, capo di tutti capi, popřípadě velký vůdce či otec národa, by dokázal svůj talent uplatnit brilantně.

Ovšem i tento talent má své limity. A to je, když narazí na protivníka, kterého prostě nelze koupit, zastrašit, nebo odkázat do patřičných mezí právními kličkami. A tuto neschopnost, řešit reálnou krizi způsobenou vyšší mocí ,ukázal minulý týden i náš premiant. Bagatelizace problémů, plané sliby všechno zařídím, až po citovou manipulaci, dělám 25 hodin denně, co ještě chcete.

Minulý týden jsem zaznamenal úvahy, že kolaps Babiše konečně otevře jeho voličům oči. Nevím, osobně mi to příjde jako zbožné přání. To by museli voliči Ano nějak získat schopnost analytického myšlení, což je čistá fantasy. Navíc momentálně hutným populistickým marketingem Babiš své znejistělé ovečky shání zpět a zahlazuje tak svůj dočasný kolaps.

Znervózňuje mne ale něco jiného. Po krizi pandemické nás čeká krize ekonomická a povede nás do ní chlap, který doteď rozváží slibované virtuální respirátory, pokud se tedy zrovna nemodlí. A tak jsem dost přesvědčený, že ona slibovaná protikrizová ekonomická podpora bude taky nakonec v podobě „Ušijte si sami !“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Dlouhý | středa 25.3.2020 9:34 | karma článku: 24,47 | přečteno: 667x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21