Rusofob kam se podíváš.

Rusofobie je důležitý prvek současné ruské propagandy. Něco jako podlý imperialista pro komunisty. Umožňuje vzbuzovat u jednodušších spoluobčanů pocit života v obklíčení zavilými nepřáteli.

V nedávném konfliktu mezi USA a Iránem jsem ,kromě jiného, sledoval i stanoviska oficiální ruské propagandy. Vcelku předvídatelně se Kreml jednoznačně postavil na obranu islámské revoluce proti bezprecendentnímu běsnění amerického imperialismu. Po tragédii ukrajinského letadla se Rusové taktéž bez výhrad spokojili s vysvětlením o technické závadě, a na úvahy o sestřelení reagovali maximálně vlastními konspiracemi. Pokud letadlo někdo sestřelil, tak zase jen USA , aby konflikt dále vyostřily.

Přiznání Iránu v odpovědnosti za tragédii sice kremelské propagandisty trochu rozhodilo, ale ne nadlouho.

Koukal jsem na fragment pořadu „60 minut“ propagandistické dvojice Popov a Skabejevová, ten samý , v kterém si z ruské propagandy před časem docela vtipně utahoval Pavel Novotný. A v posledním díle se madam Skabejevová rozčilovala nad zprávou z jednoho ukrajinského oficiálního média, kde si Ukrajinci dovolili napsat, že ukrajinské letadlo bylo v Teheránu sestřeleno ruskou raketou. „Jak ruskou raketou? Vždyť export zbraní není zakázán. Proč pravdivě neuvedli „raketou ruské výroby“ ? Ale to oni ne! Zelenský se odmaskoval, jsou to pořád ti samí rusofobní banderovci a fašisté. A jak chtějí v této atmosféře obviňování…. Bla, bla,bla atd….

Ruská oficiální média mají těžký život. Vždyť se jen snaží pravdivě a objektivně informovat o dění ve světě. O nárůstu neonacismu v Praze, kde vůdce Novotný přepisuje dějiny a likviduje památníky Rudé armady. O překrucování světových dějin Poláky, kteří místo toho aby se káli za svůj historický antisemitismus, tak se snaží tvrdit, že je 17.9.1939 napadl Sovětský Svaz. O tom jak je Západ, reprezentovaný LGBT komunitou a migranty, bez jakýchkoliv relevantních důkazů obviňuje Rusko ze sestřelení nějakého malajského letadla, nota bene ještě nad územím Ukrajiny. O tom jak bez jakýchkoliv důkazů Británie obvinila dva nevinné ruské obchodníky z otravy nějakého agenta přeběhlíka. A jako odpověď na toto objektivní a čestné zpravodajství, oni nejsou schopni ani pravdivě sdělit čí byla raketa v Iránu.

Prostě, rusofob, kam se podíváš.

Autor: Václav Dlouhý | neděle 12.1.2020 9:07 | karma článku: 43,29 | přečteno: 9646x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21