Diskuse

Ruský rock

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem rád, že zde někdo a to myslím v ČR zmínil Ruský rock, je veliká škoda, že dnes se o něm nelze prakticky dozvědět ani na českých internetových stránkách. Za posledního čtvrt roku mě zaujali dvě ruské rockové skupiny, nejsou sice až tak politicky vyhraněné, ale já vždy spíše sleduji jestli mě něčím zaujmou.

První bych zmínil skupinu LOUNA tato skupina zaujme zvláštním rockovým hlasem její zpěvačky Лусинэ Геворкян původem z Arménie jejich texty mají silně sociální podtext. Jedné se o jednu z málaruských skupin, která absolvovala v roce 2013 turné po USA. Vkládám odkazy na dva videoklipy této skupiny, které ukazují, že když je píseň dobrá dokáže jí využít pro své účely kdokoliv.

LOUNA - Бойцовский клуб

https://youtu.be/HcsgIjoTC-E

LOUNA - штурмуя небеса

https://youtu.be/5KaP2HDYLJw

Jako druhou bych zmínil skupinu POSTSKRIPTUM V. L. G. tato skupina je zaměřením spíše dle mého soudu směsicí rap-rock, jelikož skupina je texty zaměřená jako propagátor sportu a zdravého životního stylu je mi jejích hudba blízká. Vzhledem k mým slušným znalostem ruštiny i jejich texty mi připadají inteligentní a místy i vtipné.Jejich důraz na příslušnost ke své zemi a to místy i kritický mi připadá být sympatické.

Postskriptum v l g Падшая душа

https://youtu.be/Di1oK_YEgso

Postskriptum.v.l.g - Сталь

https://youtu.be/zBDmwcgA9es

1 0
možnosti
Foto

Omlouvám jsem netušil jsem, že budou problémy s azbukou

0 0
možnosti
Foto

Karma. Díky hlavně za informaci, že z Ljapise je teď Brutto. Najdu si je. Ljapise jsem objevil asi před dvěma měsíci a zatím se mi neoposlouchali, mp3 s jejich třemi CD si pouštím skoro denně. Jen bych si dovolil nesouhlasit s přirovnáním jejich muziky ke Kryštofovi. Z Kryštofova nadžezlého popíku mi naskakujou pupínky.

1 0
možnosti
VD

dík, no je to tuším 1998,

 .... poléval jsem tě deštíkem, krmil dezertem z vidličky, na tvém prádle zašil všechny dírečky,  no a ty ses na mě vykašlala, vykašlala, vykašlala .....  četl jsem ti básničky, kupoval drahé oplatky a venčil tvého tupého pejska, a pamatuješ daroval jsem ti zahraniční žvýkačku

no a ty ses na mě vykašlala, vykašlala, vykašlala .....

https://www.youtube.com/watch?v=3v5IIA5XS10&list=RD3v5IIA5XS10

nebo : když jabloně kvetou, všem holkám se líbí dostáva květiny, i těm hezkým i nehezkým ... https://www.youtube.com/watch?v=tCtt1F1TlI0

Když ne Kryštof, tak +/- Chinaski nebo něco takového, ale je to jen můj názor

2 0
možnosti
Foto

Ještě předevčírem jsem byl přesvědčován nejenom paní Kostlanovou a panem Zieglerem, že v Rusku neexistuje nezávislý tisk a kultura. Včera Zpráva NATO psala, že své informace má založeny na zprávách ruského nezávislého tisku. A dnes vy píšete něco o nezávislé kultuře, že ano?

Jak to tedy doopravdy je?

0 3
možnosti
VD

samozřejmě, že v rusku nezávislé média jsou a je i nezávislá kultura, ovšem musíte počítat s s různými perzekucemi, například Vás , zanesou do seznamu "zrádců národa" jako třeba Vasju Oblomova

https://www.youtube.com/watch?v=aqFDHdlEer0 , takže jim asi pravda stojí za to.

5 0
možnosti
VK

Karma!

I v Rusku jsou normální lidé.

4 0
možnosti
Foto

Proč si myslíte, že normální jsou jenom ti lidé, kteří jednají podle vaší normy?

0 2
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik