Kudy na Krym ?

Loajální rusové letos oželí středomořská letoviska a poslušni doporučení z nejvyšších míst hodlají trávit dovolenou na Krymu.  Jenže mají problém.  Jak se tam dostat?  

Ti movitější zvolí leteckou dopravu.  Ostatní mají možnost zvolit trajekt přes Kerčský průliv. Jenže i mimo sezónu je to otázka několikahodinové fronty, která se během léta, stejně jako loni, může protáhnout na několikadenní čekání. A trávit několik dní dovolené ve štrůdlu na trajekt je i pro ruské patrioty hodně.  Takže mnozí zvažují cestu přes Ukrajinu, což vzhledem k současné situaci může přinést různé komplikace.

Společnost na ochranu práv spotřebitele (OZPP) proto na svých stránkách zveřejnila 18. června doporučení jak se přes Ukrajinu na Krym dostat.  Bohužel autor  zvolil pro svá doporučení nevhodný název :„ Doporučení spotřebitelům při návštěvě okupovaných území“. Na první pohled provokativní název měl v kontextu článku svoji logiku. Pokud se totiž ruští turisté chtějí přes Chersonskou oblast na Krym dostat,  musí alespoň navenek akceptovat ukrajinské zákony a pohled na věc. A z hlediska ukrajinských zákonů se skutečně jedná o přeshraniční styk s okupovaným územím.

Ovšem s tímto pohledem se neztotožnila ruská cenzura Roskomnadzor a na její podnět generální prokuratura web OZPP v pondělí zablokovala a začala kauzu vyšetřovat.

Dnes se ke kauze vyjádřil i sám Putin. Rétorikou generálních tajemníků vysvětlil, že  „OZPP je organizace, která jako by má chránit spotřebitele, ale místo toho dává doporučení,  jak se mají chovat rusové na Krymu. Jak to nazvat ? To je starost o ruské občany ?  Ne, to je zajišťování zájmů zahraničí ve vztahu k Rusku. „

Tak, a máte to , krysy ymperialistycký. Vůdce vás prokoukl.

Web ozpp.ru údajně  zase funguje, ovšem bez zmiňovaných doporučení. Kdo bude v budoucnu chránit zájmy ruských spotřebitelů jasné není, stejně tak,  jak se budou dostávat ruští turisté na Krym přes Ukrajinu.  Necháme se překvapit.

 

Autor: Václav Dlouhý | úterý 23.6.2015 16:54 | karma článku: 15,02 | přečteno: 1253x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21