Babi di tutti capi

Zadní sál ristorante s poetickým názvem „ Nido di cicogna“ praskal ve švech. Zástupci spřátelených gangů Soca Nostra i Comancheros nervózně přešlapovali a potichu si něco šeptali . Dveře se rozlétly, a vešel signore Faltino.

Faltino,  padreho pravá ruka. Úsměv od ucha k uchu jak žralok v říji. „ Mi amici! Sedněte si, padre tu bude hned. „ Ruce na stůl. Jako doma, jako doma“ hlaholil Faltino a přehodil si samopal do pravé ruky.

Do ztichlého sálu bez velké pompy vešel sám Babi. „Sálve, sadnůť ! Jeho rétorománský přízvuk byl i jeho vizitkou. Pocházel z chudé rodiny provinčního kápa gangu Comancheros a docela sám, jen s pomocí pár set pistolníků rodného gangu se dostal, tam kde byl,  na pozici bosse všech bossů . grande Babi, capo di tutti capi, numero uno, kamarády přezdívaný Alessandro nebo Aljoša.

A už šestý rok ovládal Piccolo ceco, periferní čtvrť Metropolisu. Nad Pice, jak jí zkráceně nazývali metropolitani, se mnozí obyvatelé sousedních čtvrtí pošklebovali, takový vidlákov. Ale Babi věděl svoje, někde v Tedeschi, by zvládl tak pár ulic a v Pice celou čtvrť. Zpacifikoval ostatní gangy, Soca Nostra i místní Comancheros ho poslouchali a ostatní se aspoň drželi při zemi, zády se k ním otočit nedalo, ale  i tak, aspoň navenek, si nic nedovolili. Až do teď.

Babi, pohlédl na Amacopiccola, slabošského bosse Soca Nostry a když uviděl prodejného Filippa z Comancheros a jeho blazeovaný úsměv. cítil, že zelená vzteky, jak nezralá řepka.Však uvidíš. Traditore!

Amici, víte o mé bídě. Děti se odrodili a lidi si myslí , že Pica nemá nástupce. Baccalovi čmuchalové vyhrabali mé nemocné dítě,  na jehož zdraví jsem tolikrát přísahal, a myslí si že to bude můj konec. Ale to se pletou! Napjaté ticho v sále.  „Cvak“ Faltino odjistil samopal. „ To je divný, Filippo má hnědé kalhoty a já myslel , že jsou modré“ všiml si Babi. „ Ale to se pletou“ opakoval,  teď jsem se sešel s Giaponesso a je s náma.  Chtějí jen ať skřípneme exekutory, a to nám je jedno, ti jsou pod Caldo Frettoloso.

Takže, Mi amici, jsme silnější, než jsme byli, Giaponessovci jsou s náma. No a Bůh na každého sešle kříž, u mě jsou to mé děti. Jejich zdraví není nic moc, možná je to těma přísahama, ale kdo ví jaké jsou cesty boží.  Ale nic se nezmění,  Babi bude  dál v Pice numero uno,  a mám nástupce, ostatně jeho jméno je  i jeho nomen omen , mio cognato Martino. Tady, seznamte se . „ Filippo.“ „Martino“ . Martino Herodes . Těší mě.

„ Co to tady tak strašně smrdí ?“ , pomyslel si Babi.

Autor: Václav Dlouhý | středa 14.11.2018 18:25 | karma článku: 18,11 | přečteno: 500x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21