Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hanka

8. 3. 2008 11:21
Když sněží v jižní Číně

Moje práce mně postrkuje po světě a uvědomila jsem si, že v průběhu posledních deseti let jsem na se různých místech zeměkoule včetně české kotliny stala svědkem a účastíkem údajně abnormálních klimatických jevů. Několikero povodní, sněhové bouře, ničivé větry, nezastavitelné děště, nekonečné zimy, horka k nepřežití. Po poslední cestě do Číny naplánované na obrátku a proměněné díky padesátiletému sněhu v několikadenní boj o návrat domů moji kolegové dospěli k závěru, že cesta se mnou rovná se hrozbě katastrofy, což vzápětí potvrdila má cesta do indického státu Maharaštra, kde po mém příjezdu vypukly prudké pouliční bojůvky. A jak jsem tak přemýšlela nad tím jak to dělám, došlo mi, že je mám silného (teda až na ty politické strkanice v Indii) parťáka - živoucí přírodu. Jako každý složitý organismus má příroda jako celek nárok občas zblbnout, zcvokatět a zazlobit a stejně jako u nezvedených dětí to zase přejde. I s tím zpovykaným potomkem je třeba to vydržet, ale také ho neprovokovat.

0 0
možnosti
PN

petacx

4. 3. 2008 1:37
Forget global warming: Welcome to the new Ice Age

Forget global warming: Welcome to the new Ice Age 8-o8-o8-o

http://www.nationalpost.com/opinion/columnists/story.html?id=332289

0 0
možnosti

NLQ

29. 2. 2008 13:27
OK

taky mám raději teplo. Problém je ale v rychlosti změn a jejich dopadu na celkové i regionální klima - např v Evropě by klidně mohlo dojít k značnému ochlazení atd. Mám tedy rád teplo, ale pokud by to znamenalo katastrofální redukci populace o 2/3 během několika generací, asi bych si ho tolik neužíval, že;-D? Takže proč se nezamyslet nad vlivem člověka. Jinak OK.

0 0
možnosti
AK

ak1975

27. 2. 2008 9:55
oteplování

Člověk asi za celou dobu své existence na Zemi obvlivňuje přírodu nejvíce a to nejen exhalacemi, ale i změnou krajiny. Naruřuje jeji rovnováhu

0 0
možnosti

alien

26. 2. 2008 13:14
Teplo, důvod k radosti?, pokračování

 Závisí na

tom naše přežití na evropském kontinentu. Možná, že člověk má jenom malý podíl na globálním oteplování, ale přesto se mi zdá dobrý princip předběžné opatrnosti.

0 0
možnosti
LD

strycek_Pompo

26. 2. 2008 13:34
Re: Teplo, důvod k radosti?, pokračování

do sedmdesátých let spousta vědců tvrdila, že začíná nová doba ledová a chtěli sypat ledovce popelem, aby jejich bílá barva neodrážela sluneční paprsky. Taky to byl dobrý princip předběžné opatrnosti?

0 0
možnosti

alien

26. 2. 2008 13:12
Teplo, důvod k radosti?

Dnes panuje všeobecný názor, že oteplování je zapříčiněno člověkem. Menšinová část vědců soudí, že člověk na tom vinu nemá. Co by se mohlo stát kdyby oteplování rychle pokračovalo ať již z důvodu zavinění člověka nebo z jiné příčiny? Jsou zpracovány studie, které předpokládají, že vlivem oteplování dojde k rozpouštění ledovců v Arktidě, k následnému přílivu sladké vody do oceánů, které bude mít za následek zastavení Golfského proudu. To bude mít za následek snížení teploty v Evropě o 10-15 st. Celsia a k nové malé době ledové. Bez ohledu na to, že jinde se bude oteplovat. Taková vyhlídka mě docela děsí. Kolik asi Evropanů by přežilo celoroční třeskuté mrazy a vánice bez možnosti pěstovat zemědělské plodiny, bez přísunu energie pro topení? Jsem proto ochoten naslouchat těm ekologům, kteří prohlašují, že je potřeba něco dělat a omezit emise skleníkových plynů.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

26. 2. 2008 13:31
Re: Teplo, důvod k radosti?

Pokud jde o skleníkový plyn, o kterém se mluví nejvíc - CO2 - jde o základní látku, bez které by neexistoval život. Zajímavé, že? Je tedy tolik nutné jej omezovat? Pokud jde o omezování skleníkových plynů prostřednictvím tzv. obnovitelných zdrojů, jde ve skutečnosti o násobné zvyšování produkce skleníkového plynu (a hlavně souvisejících zplodin), neboť tyto tzv. obnovitelné zdroje mají na svou produkci několikanásobně větší potřebu energie (hlavně té černé) než klasické (fosilní), a vesměs nevyrobí ani tolik proudu, paliv..., než ho spotřebují, takže vlastně nejde o výrobu energie, ale maření energií, s průvodním jevem zplodin z nich. Takže právě tyhle ekology, kteří to prostřednictvím EK prosadily poslouchat odmítám, ale jsem přitom nucen tyhle zrůdnosti např. vlastním autem vytvářet, protože si svobodně nemohu koupit PHM bez příměsí biosvinstev.

0 0
možnosti

Croix

26. 2. 2008 11:46
Oprava

...kterým stojí za to veřejně...

0 0
možnosti

Croix

26. 2. 2008 11:45
Děkuji

Děkuji Vám za článek, jsem rád, že se občas najdou lidé, kterým za to věřejně vystoupit a rozumnou argumentací se postavit proti těm politickým - nemám pro to jiný termín - zeleným chiliastům.

0 0
možnosti

Miloslav Šimek

26. 2. 2008 11:13
Já jsem pro oteplování ...

mám přízemní argumenty : neprotopím tolik plynu, mám rád teplo, jaro bude dřív, lyžovat nemusím.

0 0
možnosti

Radek

26. 2. 2008 11:40
Re: Já jsem pro oteplování ...

... a po zvýšení oceánů budeme mít blíž k moři, budeme si na zahradě pěstovat tropické ovoce atd.

Nicméně to takové asi nebude ... protože buď tady u nás bude poušť nebo tu bude chladněji (podle toho co vše se změní). Z důvodu zatopení pobřeží se ti lidi přestěhujou k nám .. takže moc pozitivně bych to pro nás neviděl.

0 0
možnosti

Šochet

26. 2. 2008 10:59
Asi

jste ještě měl dodat radu, jak by se mohli zelení živit, když je realita zesměšňuje, až je zcela vygumuje.  Možná by mohli založit partaj žlutých, a začít předvídat konec slunce a co je nutné udělat, aby slunce nevyhasínalo. Určitě získají u českých švejků 6% a dotace bude zachráněna.

0 0
možnosti

bakari

26. 2. 2008 11:11
Re: Asi

Navrhuji děsit se západu slunce. Vytvoříme z toho náboženství (Už sice nebude zelené, ale může být skutečně třeba žluté) a budeme děsit spoluobčany západem slunce. A Každý večer můžeme křičet : "Vidíte to !! Vidíte to !! My to přece říkali!!"

0 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 942x
Václav Bartoš
muž mnoha profesí, podnikatel, turista, fotograf, pořád s úžasem pozoruji dění kolem sebe,snažím se vidět problémy z větším odstupem a pochopit všechny souvislosti, moje názory jsou často nepopulární, ale věřím, že čas mi dává často za pravdu.

Seznam rubrik