Žena za volantem=auto bez řidiče? Pánové, nejste daleko od pravdy!

Řidičské oprávnění už vlastním skoro pět let. Za tu dobu jsem najela přes dvě stě tisíc kilometrů a kupodivu pořád žiji…Vždycky jsem se rozčilovala nad přihlouplými vtipy o blondýnkách za volantem nebo o ženách obecně, ale za poslední roky jsem s hrůzou zjistila, že ty všelijaké žerty nejsou mnohdy daleko od pravdy.

Nebudu se chlubit se svým couvacím či parkovacím umem. Když vám řeknu, že jsem na parkovišti způsobila na cizím autě škodu za víc jak sto tisíc, uděláte si o mně svůj obrázek…Víc mě fascinuje to, co my ženy za volantem všechno zvládneme!

 

Kdysi jsem v novinách viděla srandovní fotku, při které nějaký člověk zachytil řidičku malující si za jízdy řasy. To jsem fakt nevěřícně kroutila hlavou. Jenže před nedávnem jsem se sama přistihla, jak na sebe koukám z několikacentimetrové vzdálenosti od předního zrcátka a říkám si, že jsem skoro jak Brežněv a že bych si mohla vytrhat obočí. Chápete to? To se při té jízdě tak nudíme, nebo nás tak fascinuje náš vzhled?

Hodně jsem se zapotila loni v létě, kdy jsem byla na policii vysvětlovat jeden svůj rychlostní dopravní přestupek. Na počítači mi ukázali fotku z pražského Zlíchovského tunelu a  položili otázku, jestli jsem to já. Ta otázka byla opravdu na místě. Na fotce jsem byla zachycená jen od konečků vlasů níž. Celý obličej byl nalepený na stínítku, kde mám zrcátko. Nevím, co jsem na sobě zas hledala. Pan policajt ale asi nechtěl slyšet odpověď, že jsem zkoumala šmouhu na stropě....

 

Všeobecně se ví, že ženy zvládnou dělat (na rozdíl od mužů) několik věcí najednou. Někdy to ale není zas taková výhoda. Mám kamarádku, která dovede za jízdy v jednom okamžiku kouřit, ramenem si přidržovat telefon u ucha, s někým klábosit, na volantě listovat v časopise a k tomu ještě předjíždět. Je to s ní celkem adrenalin. Nevim, jestli jí mám dřív fackovat nebo se sápat po volantu. Bojím se, že jí jednou smích přejde...Do té doby ale bude mít z auta kancelář a bar v jednom.

Proč tenhle nesmyslnej článek vlastně píšu? Asi jsem jen chtěla někam oficiálně poznamenat, že si uvědomuji následky svého nezodpovědného řidičského chování a že o sobě začnu vážně přemýšlet!! Chtěla bych tímto hlavně těm, kteří občas riskují jízdu v mém voze slíbit, že se od zítřka maluji zásadně doma před zrcadlem, že si budu zapínat hands free a že noviny budu číst jen ve stojící koloně. No a dobře, převlíkání za jízdy také vypustím!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucie Váchová | neděle 29.7.2007 0:20 | karma článku: 24,61 | přečteno: 4446x