Studuji práva v Plzni. Mám se za to stydět?

Má fotka se objevila na obrazovce během nováckých televizních novin mezi „pochybnými“ studenty práv na ZČU.

 

Dělaj si ze mě srandu? Prozraďte mi jméno člověka, který za tím stojí, ať vím, komu nasypat napínáčky na židli. Nesnáším škatulkování. Mám naprosto čisté svědomí. Kde to jsme?

Tady už ale nejde jen o mě, mě podobným způsobem uráží různí lidé často (bohužel jsem k tomu s nálepkou Miss a modelky předurčena).. Teď jde i o další studenty plzeňských práv, kteří by v současné době nejraději strčili hlavu do písku studem. Díky velkému zájmu médií a informacím, které do světa chrlí, nás veřejnost automaticky zařadila mezi studenty „druhé kategorie" (Pepo musela jsem použít tvé trefné označení, lépe bych to nepopsala).

Celou kauzu asi netřeba podrobně popisovat. Na fakultě to pekelně vře. A samozřejmě hlavně my, studenti, na tom jsme a budeme biti.

Vedení fakulty nám má být přeci příkladem. Všichni na nás neustále dělají „ty ty ty" a za případné plagiátorství  slibují vyloučení ze studia. A teď se provalí tohle. No fuj, velebnosti. A varianta, že se jednalo o úmyslně nastraženou práci, která měla lapit rozvračeče a  „práskače" interních záležitostí fakulty... No co je horší?

Co nám teď pomůže, abychom nemuseli slýchat posměšné poznámky na diplom získaný na této fakultě? Tedy, jestli vůbec dostudujeme....V nejčernějším scénáři je i možnost, že práva přijdou o akreditaci magisterského studia...

Co vrátí fakultě ztracenou prestiž? Výměna vedení? Zpětné prověření studia některých jedinců - pokud taková pravomoc vůbec existuje?

Je mi z toho úzko a s napětím očekávám, jakým směrem se bude celá kauza vyvíjet.

----------------------------------------------------------------------------------

Aktualizace: 24.1.2010

Po téměř čtyřech měsících od kauzy, na základě které je tento blog psán, jsou mé pocity naprosto odlišné. Už mi z toho není úzko. Možná jen trochu převládá vztek na mediálně vykonstruované lživé zprávy, které naší fakultu poškodily víc, než si zasloužila.

Ráda bych jen dodala, že v rámci fakulty došlo k několika změnám, které u mě podpořily důvěru v tuto instituci a rozhodně se NEBUDU stydět za to, že jsem tuto fakultu absolvovala. Naopak. Držím jí palce.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucie Váchová | pátek 25.9.2009 21:17 | karma článku: 34,95 | přečteno: 10380x