Krátké sobotní psaní….

I když studuji politologii na Západočeské univerzitě, žádné politické ambice nemám. A po včerejším a dnešním divadelním představení ve Španělském sále Pražského hradu jsem se ve svém přesvědčení utvrdila….

Volbu prezidenta České republiky jsem sledovala opravdu se zájmem. Předem jsme s přítelem tipovali, jak to všechno dopadne...Čekali jsme, že to nebude nic povzbudivého pro již dlouho politikům nevěřící občany, ale že to bude takové divadýlko, to nás opravdu překvapilo.

I když z mnoha důvodů preferuji tajnou volbu hlasování, byla jsem včera ráda, že zákonodárci vůbec o způsobu volby rozhodli. Po osmé hodině večer jsem už byla z celého průběhu pěkně zmatená. Po posledním hlasování - jestli se bude jednat a jestli se bude hlasovat po 21hodině - byli zmatení i moderátoři Českého rozhlasu, který se volbě prezidenta celý den věnoval a kterého jsem poslouchala.

První volba prezidenta se tedy nepodařila. Dnes už jsem musela přímý přenos ze Španělského sálu několikrát přepínat na jiné programy, protože jsem se opravdu styděla. Radši bych si ani nechtěla pamatovat tvrzení našeho příbramského starosty Josefa Řiháka, který nařkl ministra Langera za ovlivňování poslance Snítilého. To, že když zrovna procházel kolem zmíněných pánů a zaslechl něco jako - „Dobře, zařídíme" mi opravdu nepřijde jako dostačující argument k takovému obvinění. Výše uvedená věta mohla být odpovědí na cokoli.

V příštím týdnu očekávám mediální přestřelky všech představitelů našich politických stran a jsem opravdu zvědavá, co si na nás naši zákonodárci v další volbě vymyslí.

Ale pryč od politiky, je jí teď všude až moc....Chtěla bych vám ještě říci, že jsem měla tu možnost vidět film Pokání, který je právě teď v našich kinech. Byla jsem nadšená!!!! Totálně mě ten příběh pohltil! Hlavní hrdinkou je zde má oblíbená Keira Knightley, která mě už dříve dostala svou rolí ve filmu Pýcha a předsudek. Jestli jste milovníci zdařilých snímků a zajímá vás, co všechno dokáže změnit v životě několika lidí jedna lež, musíte to vidět!

Mějte hezký víkend!!

Autor: Lucie Váchová | sobota 9.2.2008 15:30 | karma článku: 22,42 | přečteno: 3502x