I vy můžete pomoci

Nebudu se s vámi přít o tom, jestli se v současné době dá nebo nedá věřit různým charitativním organizacím, které zaručují pomoc chudým a nemocným lidem. Já jsem v tomto ohledu důvěřivý člověk….

Osobně si vybírám projekty, u kterých si mohu ověřit využití poskytnutých finančních prostředků. S adopcí na dálku jsem neváhala. Tento projekt se zaměřuje na pomoc těm nejmenším, kteří žijí v podmínkách úplné chudoby. Jeho cílem je zajištění vzdělání dětem, jejichž rodiče si nemohou dovolit hradit školné a výdaje spojené s výukou.

U Humanistického centra Dialog jsem si vybrala holčičku Assiatou Syllu a každý rok jí přispívám na studium. Měsíčně to dělá 460kč, ročně tedy 5520kč.

Assiatou nadále žije se svojí rodinou. Její otec je zemědělec a matka ženou v domácnosti. Já, jako její adoptivní rodič, jí hradím školné, všechny učební pomůcky a školní uniformu. Pomáhám jí tak dosáhnout alespoň minima životních podmínek nutných k důstojnému životu.

Mnou zaslané peníze se neposílají rodině, ale jdou přímo na účet školy. Dvakrát do roka dostávám od Assiatou obrázky a dopisy. Organizátoři mi také pravidelně doručují její vysvědčení. Já jí zas na oplátku posílám drobné dárečky a doufám, že se mi brzy podaří jí a její rodinu přímo v Guinei, kde žije, navštívit.

Pro své „příznivce" bych chtěla podotknout, že si na tomto článku opravdu „nehoním" triko. Někteří lidé možná slyší o tomto projektu poprvé a budu moc ráda, když se mezi nimi najde další adoptivní rodič.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucie Váchová | středa 13.6.2007 22:32 | karma článku: 22,58 | přečteno: 3263x