Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lukáš_1

9. 7. 2012 15:39
No, dle mého názoru,

Je při dnešním bohatství naší společnosti neakceptovatelné pokud někdo umrzne, jelikož se nemá kde schovat řped mrazem, na to naše společbnost má zcela určitě..

Souhlasím, že je lepší se spíše snažit o naučení rybaření místo dání ryby, ale pokud to nejde, i z důvodu lemplovasti dotyčného, tak má i tak následovat ryba a ne ponechání jej svému osudu..

Jinými slovy, někteří si za to tzv.mohou sami, ale dle mě za to svým způsobem nemůžou, protože jako je někdo přirozeně génius a pracant, někdo je zkrátka přirozeně hloupý a flákač, a neni fair ho za to krutě trestat, případně chtít aby zcela otočil svůj smolný naturel (tím neříkám že se má mít stejně jako nějaký pracant, ale ty rozídly zdaleka nemají být absolutní)...

Ale nesouhlasim s Kellerem v tom, že bída je absoulutní bída (chudoba) je skutečně jak absolutní, tak relativní.. Ale myslim si, že je třeba bojovat i s tou relativní..

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

9. 7. 2012 19:58
Re: No, dle mého názoru,

nevidim nic spatneho na tom, kdyz se schopni a uspesni budou mit HODNE dobre, prumerni tak nejak prumerne, nu a neschopni a neuspesni holt HODNE blbe, no. lide nejsou stejni, maji ruzne predpoklady a schopnosti, a nevidim jediny duvod, proc tyto nerovnosti jakkoliv umele narovnavat.

0 0
možnosti
TV

tomtop

9. 7. 2012 6:36
populistické ukazování na viníka

Ač bych se s ledasčím ve vašem článku mohl ztotožnit, přijde mi to jako klasický případ vyjmenování problémů a "ukažme si na ně". Vláda a politici nemohou za vše.... to je komunistická rétorika a la propaganda, která poukáže na všechny související a připojí i nesouvisející problémy a prezentuje je jako jednu velkou pravdu. Namátkou třeba lidi umrzávající na ulicích - to je zcela jiná problematika vyplývající z mentality těch chudáků, kteří dávají přednost chlastu a "svobodě" před přísnými pravidly charitních organizací. Dluhy .... někdo se zadluží, protože nemá jinou možnost, spousta lidí se ale zadlužuje jen proto, že nepřizpůsobily své výdaje situaci a užívají si zbytečný luxus. K čemu nové auto nebo luxusní starší, když bojuji s korunou a stačila by i postarší fabie . Proč dovolená u moře za hromadu peněz, když mohu zůstat v čechách za zlomek peněz ? K čemu nový mobil nebo počítač, když starý ještě slouží ?

Češi uměli šetřit a řešit spoustu věcí svépomocně...

0 0
možnosti
TV

tomtop

9. 7. 2012 6:42
Re: populistické ukazování na viníka

současná doba bohatství se mění a je třeba to včas postřehnout a přizpůsobit životní styl.

Já jsem mladší než vy, mám hypotéku a poměrně nadstandardní příjem.... na rozdíl od kolegů splácím maximálně hypotéku a snižuji její náklady, nové auto počká stejně jako výměna elektroniky a podobně. Mohl bych si sice dovolit z jedné výplaty novou telku, kolo a ještě něco dalšího, ale vše mi zatím slouží i přes jistou opotřebovanost ( přes 10let ). Kdybych teď přišel o práci, budu mít na rozdíl od kolegů nesrovnatelně menší problém doplatit hypotéku a uživit rodinu třeba i s podprůměrným platem. A kdybych práci nenašel, šel bych pracovat na nějaký rok do zahraničí... jak už jsem jednou byl s cílem vydělat na byt.

0 0
možnosti

Zirkon

9. 7. 2012 0:09
Autor by si asi liboval za Husáka.

Autor by si asi liboval za Husáka. V táboře nucených prací ( nic jného tehdy  CŠSR nebyla) samozřejmě  žádní nezaměstnaní bezdomovci nemohou existovat a  zdánlivě ani nikdo není chudý, protože  všichni  mají stejné kulové !

Také exekuce nebyly, protože  v obchodech nebylo lákavé zboží ani  spotřebitelské úvěry, na které by se  troubové nachytali.  Já naopak mám za to, že současný sociální systém je  vypolstrovaný  přespříliš.

Nejsme psavý jako autor jako ukázku pochybnosti jeho uvažování  uvedu jen  důchodce, co se stěhuje pod most kvůli vysoké činži: Kdo so do důchodu nepořídí vlastní bydlení, alespoň garsonku ( na malém městě v pohraničí jsou za hubičku) nebo chatku,  je naprostý idiot  a nic jiného než most si nezaslouží.  Soudný člověk přece nemůže  věřit  v takovou stabilitu cen, která mu zajistí, že  mu důchod vyjde  na nájemné bydlení i po  desítkách let !?

Blog je dost hysterický.  Tento můj názor  samozřejmě  neznamená, že by "elity"  měly krást jako o závod, což se děje.

2 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

8. 7. 2012 19:31
Páchat dobro by mělo

být trestné, neboť je to nejlepší cesta do pekel!!

0 0
možnosti
R

rudaz

8. 7. 2012 23:00
Re: Páchat dobro by mělo

Samozřejmě, ale dobré by bylo naučit potřebné lidi si "ty" ryby umět nachytat. A nikoliv jim "je" předkládat. Používáním zdravého rozumu k tomu určitě dospějeme...R^

0 0
možnosti
JV

Žadatel

8. 7. 2012 19:15
Je spousta lidí,

kteří sice nejsou bezdomovci, ale jsou nezaměstnaní a nepobírají ani sociální dávky. Většinou jsou to absolventi škol, kteří se nuceně přiživují na rodičích, ačkoli rodiče k nim po dokončení přípravy na budoucí povolání už nemají vyživovací povinnost.

3 0
možnosti
PB

Barkynson

8. 7. 2012 20:08
Re: Je spousta lidí,

a pak je ještě také kategorie starých a osamělých lidí, ale ti se většinou snaží působit neviditelně, ale přeci jen víme, že tu jsou..

0 0
možnosti
BD

Béda47

8. 7. 2012 17:16
Bída nené relativní

Všichni, co v diskusi nesouhlasí s autorem nikdy bídu nepoznali.Stejně jako ji nepoznal žádný z politiků poslanců a senátorů. Samozřejmě platí také, že kdo je chudý, tak chce být chudý a bohatý chce být bohatý.Ale bída je již patologický stav ve společnosti. To není chudoba !!!! A v bídě je již ne 10 % ale mnohem více lidí !!!! A nejen u nás, ale v celé EU i ve světě. A tak se musí změnit společenský systém - to jsou dějinné zákonitosti.bohudík !!!V

3 0
možnosti

Zirkon

9. 7. 2012 0:15
Re: Bída nené relativní

A kolik dní bez  jídla  jste  zažil Vy ?  Revolucionáři.

Mluvit v ČR o bídě, je výsměch  milionům hladovějících v zaostalých zemích !!

0 0
možnosti
KD

péťovakobyla

8. 7. 2012 9:35
Bohužel Moravce tak nejvíc zajímá jeho hedvábné spodní prádlo.

1 0
možnosti
M

Mirais

8. 7. 2012 11:48
Re: Bohužel Moravce tak nejvíc zajímá jeho hedvábné spodní prádlo.

to sem nepleťte Rv

2 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

8. 7. 2012 9:31
Všechno je relativní

I BÍDA. Komu není shůry dáno ať za blbost trpí. Vůbec nejhorší je těmto chudákům pomáhat. Bída je musí protřídit. Některé nakopne, jiné dorazí. Takový je život. Bídu tohoto světa způsobila solidarita. S chudými, línými, postiženými, protřelými, vyčuranými.

2 0
možnosti

petr66

8. 7. 2012 10:30
Re: Všechno je relativní

To si pravičáci dovolí tvrdit, že Hitler byl vlastně levičák.;-D

2 0
možnosti
PB

Barkynson

8. 7. 2012 8:25
Výtečné,

jen se opravdu moc obávám, že právě tady na tomto blogu lidem nevysvětlíte, že v této zemi žije spousta lidí, kteří třeba tři dny nejedli a nebo spí v lese pod stromem..Oni se Vás budou snažit umlčet tím, že Tesca jsou plná a že si lidé žijí dobře, protože oni stejně jako naše vláda prostě tvrdou realitu vidět nechtějí..

Děkuji Vám moc za blog a samo, že karma..R^

7 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

8. 7. 2012 9:43
Re: Výtečné,

Co tím chcete říct? To je vina vlády, nebo těch sytých, že někdo hladoví? To je chyba jeho. Mohl mít v životě smůlu. Pořád dopadnul líp, než ten, kterého smůla za volantem poslala pod pažit.

0 0
možnosti
SK

slušná kulhánková

8. 7. 2012 2:55
Perfektni článek,

bohužel dlouhý, tohle si moc lidí nepřečte. A to je škoda. Jinak R^R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1038x
obyčejný člověk

Seznam rubrik