Sobotní Sokolení - "Pochavala" ČOS

Ano... tak "úžasnou" akci jako bylo Sobotní Sokolení jsem snad ještě nezažil. V Patnáscti sokolovnách v Praze bylo možné udělat si několikero Fit-Testů a vyzkoušet si jaké to je, chodit cvičit do Sokola. Na akci přišlo ale pekelně málo lidí. Proč je tomu tak? Přečtěte si tento článek, který by mohl být i otevřeným dopisem České Obci Sokolské...

Milý Tyršův Dome, hezky sis tu akci naplánoval, jen co je pravda. Místo, aby tato akce pomohla propagovat Sokol a jeho ideály, jste akorát vyhodili peníze. Proč? Proto: vybrat datum 22.září bylo velmi prozíravé - v tento den, den bez aut, bylo mnoho akcí, které lákaly víc: den otevřených dveří v MHD, cyklojízda, kavárenská zóna na Smetanově nábřeží... Takže datum nanic.

Vytiskli jste pro každou jednotu 150 diplomů a propagačních materiálů. Nevím, jak tomu bylo u jiných, ale my, i přesto, že jsme se snažili akci vlastními silami zpropagovat, jsme měli návštěvnost 6 lidí. Kolik stojí deset hodin provozu sokolovny Vám asi vysvětlovat nemusím.

Dál by mě zajímalo, proč v Tyršově domě nebyla (myslím zvenku) nikde reklama na tuto akci? Byli jste hlavní pořadatel a úplně jste se na to vykašlali. Jeden letáček na chodbě uvnitř Tyršáků vážně nepomůže...

Takže suma sumárum: zabili jste celý víkend, za cenu minimální návštěvnosti a nulového propagačního úspěchu. Musíte si uvědomit, že jste nezisková organizace, tudíž dostáváte peníze z daní občanů. Tak jimi neplýtvejte na blbosti, spíš zkuste zlepšit mediální komunikaci s veřejností, vymyslet dobrou reklamu a přestat být bratři a sestry jen pro sebe. První republika a nadšení z konce komunismu je dávno pryč!

Zbyněk Vacek, náčelník Sokola Praha VII (jedná se o můj názor, nemusí vyjadřovat názor dalších činovníků naší jednoty.) 

Autor: Zbyněk Vacek | pátek 21.9.2007 11:38 | karma článku: 9,08 | přečteno: 573x
  • Další články autora

Zbyněk Vacek

Kdyby jenom Duchcov...

30.5.2013 v 12:30 | Karma: 32,81

Zbyněk Vacek

Chceme studovat "v závorce"?

6.12.2009 v 21:25 | Karma: 13,49

Zbyněk Vacek

Teambike - divné kolo???

22.7.2008 v 19:03 | Karma: 11,31