Pijte s Mírou...

Reakce na článek z dnešního vydání MF Dnes o tom, jak se točí pivo v Čechách i v Moravě.

V Rakousku Vám pod míru nenalejí. Tady jsem už upil já...Zbyněk Vacek

Nedalo mi to a po přečtení článků o "podmírácích" v dnešní Mladé Frontě jsem musel reagovat. Píší tam, že sedm piv z deseti nedosahuje rysky na půllitru. Tohle mi přijde jako nesmysl. Hlavně proto, že i když do hospody na pivo nechodím zrovna často, tak mi přijde, že za posledních pět let jsem v žádné tuzenské restauraci, hospodě či pajzlu nedostal správně natočené pivo. S železnou pravidelností se točí pod míru. Takže v Praze (bez urážky) se vsadím, že protože nevypadám jako kontrolor ČOI, deset piv s deseti dostanu špatně natočených.

Je zajímavé, že když jsem byl loni na dovolené v Rakousku a dal jsem si pivo, tak ve všech případech bylo natočené tak, že při přinesení mělo míru a když pivo doběhlo, bylo milimetr až tři nad mírou. Zkrátka na západě si žádný hostinský nedovolí šidit hosty. Je to hlavně proto, že na západě jsou za takové šizení veliké postihy a hostinský nejenže přijde o hosty, ale mnohdy i o licenci na provoz restaurace. U nás dostane pět tisíc pokuty, které následně během dvou dnů vydělá na dalším šizení.

My, jako spotřebitelé, ale hlavně jako zákazníci a klienti, se nesmíme bát si stěžovat. Rakouský restauratér Vám pod míru nenatočí, nejen proto, že by tím hosta urazil, ale proto, že by svému "cechu" udělal obrovskou ostudu. Všechno je, bylo a bude hlavně o lidech, a tak, když se Vám vaše pivečko nezdá, nechte si ho s klidem dotočit. Drahé je už dost, šidit se nenechejte!

Nakonec nezbývá než jen popřát "Na zdraví!" a pevné nervy. PS: Pijte s Mírou!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyněk Vacek | pondělí 16.7.2007 13:59 | karma článku: 11,15 | přečteno: 1190x
  • Další články autora

Zbyněk Vacek

Kdyby jenom Duchcov...

30.5.2013 v 12:30 | Karma: 32,81

Zbyněk Vacek

Chceme studovat "v závorce"?

6.12.2009 v 21:25 | Karma: 13,49

Zbyněk Vacek

Teambike - divné kolo???

22.7.2008 v 19:03 | Karma: 11,31