Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Na smetiště dějin odcházejí, už tisíciletí, všechny společnosti a režimy. Ještě nějaký čas to určitě bude podobné.

0 0
možnosti
JJ

Tak to je fajn, že byl Gauger propuštěn.

U nás dosud sedí tři pravomocně odsouzení pachatelé loupeže, která byla spáchána ve Znojmě ve dvou. Poté, co byl pravomocně odsouzen ten třetí poté, co se přiznal, žádal jeden z předtím odsouzených o obnovu procesu. Nebyla mu povolena, a to ani na odvolání.

Tyto rozsudky (o zamítnutí povolení obnovy procesu) Nejvyšší soud zrušil po stížnosti ministryně spravedlnosti pro porušení zákona. Před rokem. Od té doby nic. Tři pravomocně odsouzení dál sedí za loupež spáchanou ve dvou.

http://www.nsoud.cz/Judikatura/judikatura_ns.nsf/WebSearch/B11A4D19C41C92DFC1257C46003274ED?openDocument&Highlight=0

Abych to vztáhl k tomu Gaugerovi: Je to, jako by soudce řekl: No, tak jim třeba ten Gauger pomáhal!

0 0
možnosti
JS

Mučení se táhne lidskou historií, jako pověstná červená nit. A tak to zůstane dokud bude člověk žít. Nic nového pod sluncem. :-/

0 0
možnosti

Výňatek z dokumentu AI:

"Obavy Amnesty International pramení z informací, které o situaci v Ruské federaci má k dispozici. Mučení v ruských věznicích stále představuje rozšířený prostředek vymáhání doznání z obviněných - podle informací Amnesty International používá ruská policie za tímto účelem různé metody brutálního nátlaku včetně elektrických šoků, znásilňování a vyhrožování rodině obviněného. V jedné z posledních výročních zpráv AI se doslova uvádí, že podmínky ve vězeních jsou tak ubohé, že je možno je hodnotit jako kruté, nelidské, nebo ponižující zacházení.

Podle výroční zprávy další mezinárodní lidskoprávní organizace Human Rights Watch se v Rusku objevuje policejní násilí ve stále větší míře a je používáno k vynucení přiznání nebo k tomu, aby policisté donutili zadržené mlčet o děsivých podmínkách ve vyšetřovacích vazbách.

Ženy jsou podle zjištění Amnesty International oběťmi mučení a špatného zacházení ve vyšetřovací vazbě v celé Ruské federaci, avšak pachatelé mučení a špatného zacházení se těší značné míře beztrestnosti s malou pravděpodobností obvinění za své činy.

1 0
možnosti
RH

Pokud jsou mučeni lidé, kteří považují mučení za přípustnou metodu, tak v tom nevidím žádný problém..

1 1
možnosti
PM

P52e38t54r 25M59u62r30č41e18k

22. 12. 2014 10:43

Jestli víte kdo byl jeden ze spoluzakladatelů AI ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1248x
Jsem vystudovaný učitel matematiky a informatiky. Dlouhá léta pracuji v IT. 

Seznam rubrik