Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky za potvrzení mých slov ve včerejších diskusích u článků o tomto útoku, když jsem psal, že to byl útok na Araby a ne na Turky. Byl jsem označován za hlupáka, když jsem psal, že většina návštěvníků na Silvestra byli Arabové. Co ti by prý v turecké kavárně dělali.

0 0
možnosti
Foto

Ja Vam dekuji za zajem .Ten podnik REINA je jakoby symbolem istanbulskych radovanek. A vrah rozhodne sel do te casti tak velkeho podniku kde se nachazeli arabove ( hlavne z Saudske Arabie ) a to ze na ceste k nim musel zabit policisty,ochrance, cisniky atd.....

0 0
možnosti
MP

Nejprve Vám popřeji úspěšný a šťastný rok 2017.

Vaše teorie o hašašínech, zřejmě asasínech, militantní šíitské sektě z 12. - 13. st., je dost odvážná. Pro čtenáře https://en.wikipedia.org/wiki/Assassins. 1. Nevíme, zda skutečně dnes existují. Kontext výroku Erdogana neznám, ale asi to bylo jen přirovnání. 2. Proč by se pouštěli tak hluboko do sunnitské oblasti. Spíše bych řekl, že šlo o nějakého radikalizovaného sunitu ( snad přímo z IS ), který se chtěl pomstít svým vlažným souvěrců ( kdoví, zdali s nimi dříve sám netrávil čas ).

No, aspoň mi docvaklo, odkud asi pochází krásné české slovo "hašašíra".

0 0
možnosti
Foto

Dobry den ja Vam tez preji jeden cely novy rok plno usmevu a radosti. Ten tex na wikipedia znam a neni to erudovany text. Hashasi puvodne byla siitska sekta ale nasledne nikoliv.Hashasi vytorili sveraznou scholastiku jak s sofistikovanym terorem uchopit moc a ta ideologie -tak jako i u jinych ideologii- byla zasterka. Treba: zakladatel Hashasi nechal zabit sveho vina , ktery nechtene videl sveho otce jak pije vino.

0 0
možnosti