Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Americká bitva

 Dnes ohrožující silou už není vnější nepřítel, ale nepřítel zevnitř společnosti, co bují jako nebezpečný nádor v jejím vlastním organismu.

Civilizace Severní Ameriky v USA se rozhodla v osobě Trumpa poslat do politiky na záchranu své vlastní existence svou I. ligu.

Tak, jak já znám americké dějiny, jako průměrně informovaný jedinec, nikdy v dějinách americký kapitál nezaslal svou I. ligu do politických záležitostí, které jim měly otevřít cestu k dosažení ekonomických cílů, nikdy nešel kapitál do politiky sám, ale poslal do politiky „své zástupce" vždy prostřednictvím jedné či druhé politické strany. Podle kvalit jejich služeb buď potom tyto osoby setrvali ve svých "zvolených " funkcích, či nikoliv.

Nyní, snad poprvé v dějinách USA, samotná část kapitálu jde sama do politiky, vskutku ze zoufalství, protože jedná na úkor svého osobního zisku, osobních hodnot, či radosti ze života.

V USA dlouho vládly tři ekonomicky silná odvětví: naftařský svět, zbrojně-vojenský svět a svět peněz, kapitálu. Ostatní odvětví se jim ekonomiky v symbiotickém vztahu přizpůsobily a to až do pádu Sovětského svazu a tím celého tzv. východního bloku, který tvořil druhou polovinu bipolárně polarizovaného světa. Po "neočekávaném" - jinak naprogramovaném" pádu spoluhráče bipolarity, začali Američané povolovat vstup do života lidí odvětí průmyslu a výzkumu, který byl až do té doby pod sankcemi a pod přísným dohledem bezpečnostních složek státu, aby se "náhodou" ve hře bipolarity nedostaly do rukou nepřítele, to jest do rukou Sovětského svazu. Kolik snah tehdy vyvinuli zpravodajci Sovětského svazu k získání informací o tomto odvětví techniky, kterému se říkávalo IT, kolik detektivních, bondovských knih z těch snah vyšlo, to nevíme, ale víme jedno, že učinili vše možné i nemožné k získání informací o smrtících zbraních USA, to jest o IT.

Až po pádu bipolárního spoluhráče si občané USA následně světa mohli a směli ulehčit a usnadnit život utajenou IT, kterou disponovaly jak Pentagon, ale i NASA a další "citlivé" instituce.

Najednou se k překvapení všech, někdy i na koleně, začalo vytvářet nejen nové průmyslové odvětví přinášející obrovské zisky, ale nový svět, který formoval celé myšlení a jednání člověka. Byl to snad jeden z největších průlomů v životě člověka. Často mladí, jinak obecně nevzdělaní lidé, začali svými vynálezy určovat nejen svůj, ale především náš život a vydělávali pohádkové sumy, o kterých se nikomu z jiných průmyslových odvětí do té doby, ale i do dnešní doby, ani nesnilo a snít nemohlo! S tou technikou vznikl mimo jiné tzv. virtuální svět, napodobenina našeho světa snů a tužeb přenesená do "reálu". Bohové našeho nového života, to jest virtuálního života, žili sami ve virtualitě, snad to byl jejich největší žádaný předpoklad k postu Boha.

Takže jsme začali žít ve virtualitě vytvořené osobami žijícími ve virtuální realitě mimo "realitu" života. Náš život prošel vývojem tisíců let, kdy nebylo a nesmělo být místo pro virtualitu, čili pro sny, pro duševní tužby. Ani člověk, ani stát nebyl připraven na tento "revoluční" vývoj, žádná instituce nebyla připravena strukturálně, legislativně, ale především nikdo nebyl na revoluční vývoj IT připraven "duševně“.

IT se obratem stala čtvrtou silou Spojených států nejen ekonomicky, ale hlavně svým silným vlivem na člověka samotného! Před osmi lety už měla takový vliv a sílu, že dostala až do Bílého domu svého člověka - Obamu.

Lidé z IT měli za pár let víc finančních prostředků, než průmyslová odvětí, která ke shromáždění svého kapitálu potřebovala desítky let a k prosazení svých sil někdy použila i vojenskou sílu. Ale byly to osoby z virtuálního prostředí, neměly žádný vztah k reálnému životu, co kolem nich stále existoval.

Jejich člověk, kterého si vybrali podle svých zvláštních kritérií, dostal americký stát a tím i americkou společnost, na pokraj rozpadu. Je samozřejmé, že americká společnost a tím i stát měl pro tento rozpad předpoklady, tato nová odvětí "technologie" hrála "pouze" roli urychlovače.

S IT technikou a se vším, co tato technologie sebou přinesla, je jasné, že státní forma jako instituce, je už zastaralá, zaostává za strmým vývojem IT. Duchovní stránka života člověka odumírá daleko rychleji, než se předpokládalo. Život není náhražka, IT se snaží životem za obrazovkami nahradit skutečný život. IT nemůže brát ohled na duchovní hodnoty naší civilizace. Vyvíjí se s rychlou, dravou a nebezpečnou dynamikou a chybí regulační mechanizmy, stačí připomenout virtuální realitu sociálních sítí. Lidé zpoza obrazovek jsou bezbranní vůči zlu skutečného života.

Nemůžeme očekávat, že by se Zuckerberg a jemu podobní zamysleli nad našimi lidskými hodnotami, když oni sami nejspíš tyto hodnoty ani nepoznali a jsou dle všeho produkty IT, kde tyto hodnoty a mezilidské vztahy absentují.

Možná řekneme díky Bohu, že tento rozklad vyvolal u zbytku společnosti a především kapitálu poznání, že už nemůže a nesmí dál nic riskovat, dát sebemenší pravděpodobnost k selhání, proto se rozhodl politiku vést sám a nikoliv prostřednictvím delegování moci na osoby pro "politiku" stvořené, na osoby s narcistickým, egocentrickým charakterem.

Již tento krok a toto rozhodnutí tradiční části amerického průmyslu dostatečně ukazuje, jakým dramatickým procesem jsme prošli a jak tragicky by všechno mohlo skončit. Ale stále není jisté, zda dnešní I. liga bude mít potřebnou sílu a prostředky k záchraně tradiční americké a tím i evropské civilizace.

Už jen skutečnost, že šéf ExxonMobilu Rex Tillerson jde do aktivní politiky, dává znalcům reality dost jasný signál o závažném   současném stavu nejen severoamerické civilizace, ale i civilizace evropské.

Ani v době nejhorší studené války necítil americký kapitál potřebu poslat do Bílého domu lidi z I. ligy. Současná situace západní civilizace je v daleko vážnějším stavu, než tomu bylo tenkrát. Dnes ohrožující silou už není vnější nepřítel, ale nepřítel zevnitř společnosti, co bují jako nebezpečný nádor v jejím vlastním organismu.

Brzká budoucnost bude pro nás všechny osudová. 

 

 

Autor: Yekta Uzunoglu | pátek 27.1.2017 20:07 | karma článku: 22,82 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Yekta Uzunoglu

Tragédia lodi nádeje

STRUMA - najväčšia námorná civilná katastrofa II. svetovej vojny. Na konci roku 1941 sa II. svetová vojna dostala do svojej strašnej fázy.

11.1.2018 v 7:46 | Karma: 10,82 | Přečteno: 240x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

The Jews and our human civilization

The Jews have always been giving our human civilization the most valuable personalities and with them also science, culture, economy,technology but also politics,

8.1.2018 v 18:58 | Karma: 12,48 | Přečteno: 318x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Juden und menschliche Zivilisation

Die Juden haben unserer menschlichen Zivilisation seit undenklichen Zeiten manche der wertvollsten Persönlichkeiten von Wissenschaft, Kultur, Wirtschaft, Technologie und Politik gegeben.

8.1.2018 v 7:37 | Karma: 13,19 | Přečteno: 270x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Pogrom Židů za "sekulárního demokratického " Turecka – I. část

S událostmi v posledních pěti letech se svět jakoby tzv. probudil a ptá se, jak je to vlastně se sekularitou Turecka.

7.1.2018 v 21:01 | Karma: 20,80 | Přečteno: 465x | Diskuse| Politika

Yekta Uzunoglu

Tragédie lodi naděje

STRUMA - největší námořní civilní katastrofa II. světové války . Na konci roku 1941 se II. světová válka se dostala do své strašlivé fáze.

7.1.2018 v 7:09 | Karma: 26,73 | Přečteno: 658x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

  • Počet článků 320
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 735x
yektauzunoglu.com 

https://www.facebook.com/MUDrYektaUzunoglu

https://twitter.com/YektaUzunoglu?

 

MUDr. Yekta Uzunoglu (kurdským jménem Yekta Geylanî, * 10. května 1953 Silvan, Turecko) je kurdský lékař a podnikatel s arménskými kořeny (mezi jeho předky byli turečtí Arméni, oběti Arménské genocidy na konci první světové války).[zdroj?] Mimo svých profesí se celoživotně angažuje jako kurdský aktivista (upozorňování na potlačování kurdské menšiny v Turecku, Íránu a Iráku), spisovatel a překladatel: Je například autorem překladů částí Bible a děl Karla Čapka do kurdštiny, a naopak kurdské poezie i prózy do češtiny a němčiny. V roce 2006 obdržel cenu Františka Kriegla.Od roku 1996 německé občanství.

Seznam rubrik