Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P67e22t88r 31H93á33l43a

23. 5. 2015 20:00

Já se obávám že dnes již se diskriminace dle pohlaví "překlopila" do úplně jiných pozic.

Od ženy ve funkci nevíte, jestli je tam opravdu díky svým schopnostem, nebo proto, že to je žena a mít ženu ve funkci je in (pak je logické, že musí ženy napřed ukázat že na to opravdu mají, zatím co u mužů se to předpokládá, ti se totiž hezkou tváří neprosadí).

Navíc existuje psychologický jev, kdy člověk přijme určitou "nálepku", kterou mu společnost dá. Dnes se pořád mluví o diskriminaci žen a spousta žen (a dívek) tu roli diskriminované přijme a začne se podle toho chovat - např. se nehlásí na "mužský" obor na VŠ, požaduje pak nižší plat, je neprůbojná protože si myslí že beztak nemá šanci a vůbec celkově za vším hledá diskriminaci, a kdo hledá, najde. I když fakticky tam žádná diskriminace být nemusí. 

Neznám energickou nebojácnou ženu / holku, která by si stěžovala na diskriminaci.

Se zavedením kvót se situace jenom zhorší, protože se tak dívkám potvrdí, že jsou diskriminované, budou se chovat ještě víc diskriminovaně, a do vedoucích pozic se dostanou ženy co na to nemají, takže pak budou muset o to víc dokazovat ty, co jsou tam právem, že jsou tam opravdu právem.

IQ 130+ má 2x víc mužů než žen a dál se ta disproporce rozevírá, navíc i charakterově jsou velké rozdíly mezi muži a ženami - ženy jsou vůdčí typy daleko méně často.

0 0
možnosti
Foto

Například podle počtu pilotek nadzvukových stíhaček v české armádě (kde je jejich počet, pokud je mi známo - nula), jsme z těch stromů u nás ještě neslezli. Pilotky nadzvukových stíhaček jsou v U.S. Army naprosto běžným jevem a nikdo se jim tam nediví.

0 0
možnosti

Co jste to za ženy, že si neprosadíte 50:50. Prosazování kvót je pouhou slabostí rovnostářů a žádnému muži s intelektem takováto žena nemůže imponovat.:-)

0 0
možnosti

je-li predpokladem, ze na vedouci pozice je potreba vysokoskolskeho vzdelani, pak asi nepujde naplnit kvota v tech technickych oborech, kde pocet studentek dosahuje cca 10% vsech studujicich, ma-li se jednat o odbornice.

1 0
možnosti

Ale nic proti - za předpokladu že bude stejná kvóta pro policejní zásahové jednotky, obsluhu popelářských vozů, a pro fárání v hlubiných dolech. 

Zkrátka jedna univerzální kvóta pro všechny obory lidské činnosti bez vyjímek a na všech úrovních daných oborů.

A pokud nějaký subjekt kvótu nesplní měl by zakázanou aktivní činnost (zásahová jednotka která nebude mít na místě zásahu alespoň 40 procent žen by prostě třeba proti střelci držícímu hospodu v šachu nesměla zasáhnout - a střelci přidat ještě 1 paragraf navíc za to že sebou nevzal ještě 1 ženu jako spolupachatele aby kvótu splnil)

2 0
možnosti

Clanek o nicem. V tak bezvyznamnem odvetvi jako je pojistovnictvi, tam at zeny jsou klidne i na vedoucich pozicich. Skodu snad nenadelaji. A autorka bez spetky sebereflexe, hrdosti a sebeucty jeste troubi do sveta, ze pracuje v UNIQA. Nechtel bych videt ten cirkus a chaos, kdyby zena byla na vedouci pozici v technickych odvetvich. To pak vitejte zpatky na stromech.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 648x
Finanční ředitelka a členka představenstva pojišťovny UNIQA, komentátorka vážného i nevážného dění ze světa byznysu, která v rámci svých pracovních i soukromých cest ráda poznává nové kultury a zvyky.
Vedle toho normální máma, která vychovává syna a pokud se jí podaří najít volný čas, tak lyžuje, bruslí, hraje golf nebo zdolává kopce na horském kole.

Seznam rubrik