Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

5alfa

2. 3. 2010 21:42
asi tak...

Nevím jaké "rezervy" měl a nebo má stát zadlužený až po uši, ale to nerozebírejme...

Jediné s čím já souhlasím, je závěr, že je lepší promrhat "rezervy" na matky s dětmi, než na OH, OpenCard a předražené státní zakázky...

0 0
možnosti
KP

krysodlak pizmovy

2. 3. 2010 21:24
mily pane, ODS jsem nikdy nevolil

ani mi tato korupcnicko-klientelisticka strana neni blizka. Ale vy lzete. Ty vase sliby republiku zadluzi a dluhy jsou problem a ne ze ne. Dluhy jsou obrovsky problem. Kazdy idiot vi, ze prijmy musi byt vyssi nez vydaje, jinak ze se dostane do problemu, bude muset platit uroky a uroky z uroku a lichvari mu nakonec seberou dum. Proto my slusni lide nemame dluhy, ale naopak uspory. Zato vy jen rozhazujete, a to jeste z ciziho. Abyste se dostali ke korytum, tak naslibujete cokoliv komukoliv a je vam uplne jedno, ze pritom zklikvidujete stat.

Ja budu volit jedine tu stranu, ktery prosadi primou osobni odpovednost politiku za vedeni statu. V pripade dluhu dojde ke konfiskaci majetku jim vcetne cele jejich rodiny. Soudruhu

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 002

2. 3. 2010 23:58
Re: mily pane, ODS jsem nikdy nevolil

R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

2. 3. 2010 21:16
Jaké rezervy???

Jaké že má rezervy stát, který má dluh (v té době) kolem 750 mld.??  Co jsou jeho rezervy? Proč má dluh (a úroky) když má rezervy?

Byla to od všech (těch, kdo "rezervy" tvořili, i těch, kdo je "rozpouštěli) pouze účetní hra. Mimochodem: Ty rezervy byly peníze, které ministerstva (ano, ta ministerstva neustále hospodařící s nedostatkem) nestačila na konci roku rozházet. Tak se jim převedly jako "rezerva" do dalšího roku. Aby měla čas na rozhazování. Za Kalouska se tyto "rezervy" (ty uvozovky jsou nutné) prostě ministerstvům "sebraly". Takže ta ministerstva méně utratila.  A fakt, že byly tyto prostředky do rozpočtu zapojeny byl zveřejněn.

Děsí mě ministr průmyslu, který nemá ani takovéto minimální vědomosti. Ještě víc mě děsí, pokud je má. Pak tady sprostě manipuluje.

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 3. 2010 21:36
A to byste si vzal na triko

vrhnout do ekonomiky poptávku za 164 mld. korun? Co by s tím majlantem banky dělaly, když zhruba tehdy leželo v smrdutém jezeře 400 mld korun naprosto nevyužitých pod hlavičkou závazky ČNB vůči tuzemským bankám?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

2. 3. 2010 21:06
Podnik, který má malou finanční páku

by měl hledat aktivity, které lze podpořit půjčkou. Ano, o podniku (který z půjčky prachy získá) lze mluvit jako o málo zadluženém.  Ten, kdo si nevydělá ani korunu je vždy zadlužen moc. Politik, který to neví je buď velký blb, a/nebo obrovský darebák. Můžete hádat, kterou z těchto vlastností vidím u předáků ČSSD.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

2. 3. 2010 21:02
Co povídáte

Vždyť už jste se spojili, abyste prožrali tento stát. Nebylo v tomto státě větších tunelářů než jsou parlamentní frakce ČSSD + KSČ (za maskovaného přizvukování KDU).  Co vidíte populistického na stavu Islandu či Maďarska? Co vidíte populistického na tom jak dopadně Řecko i se změkčením, které poskytne eurozóna)? Vždyť ani nevíte, co píšete.

Populismus je zřejmý teď. Zbídačelí důchodci (jak jste na to přišli????) potřebují vaši žebračenku.  Matky byly roky na původní mateřské. Náhle by touto mateřskou prý byly diskriminovány. Sociální dávky všem (i rodinám Paroubka či Topolánka).  To se to krade, když vás neumíme zadržet. To se to populisticky rozdává, když nám banky půjčují (a splácet nebudeme my, ale ti obdarovaní).

Už začínáte chápat pojem populismus? To není nadávka pro naše soupeře. To je extrakt svinstva. I vy jím jste poznamenán.

0 0
možnosti
MN

boruvka

2. 3. 2010 16:09
Máme jeden z nejmenších státních dluhů?

A to Vás žere, pravda, pane Urbane. Děláte všechno pro to, aby dluh byl jeden z největších. Je to úkol heroický, vím, ale ČSSD ho dobře zvládne. Na slibování a  rozhazování jste skutečně ti nejpovolanější majstři,  je jen  otázka času, jak dlouho vám to budou popletení voliči ještě baštit. :-/

0 0
možnosti

CART09

2. 3. 2010 13:43
Schodky

a že jste v době konjunktury dělali schodkový rozpočet, o tom se už jaksi pomlčí, že?;-D;-D

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

2. 3. 2010 13:16
Pane Urbane,

Oháníte se tím, jak jsou zadluženy některé západní země, kolik % HDP činí jejich dluh. Jiní se zde ohání tím, jaké jsou jinde na západě daně, že nikde nemají rovnou daň a kolika % dosahují maximální sazby.

Ale nikdo z vás socialistů už nikde nenapíše jaká je zdravotní daň, ano je to daň, protože je to povinné a nelze si to přizpůsobit podle osobních potřeb. A hlavně už nikdo nikde nenapíše, jaká je spoluúčast pacientů při návštěvě lékaře, nákupu léků a jiných lékařských zákrocích.

To se vám do krámu moc nehodí, co?

0 0
možnosti
G

graifer

2. 3. 2010 13:55
Re: Pane Urbane,

V západních zemích nechaj chcípat lidi na ulicích,protože nemaj na operaci viď !:-) Tak v Německu zaplatíte poplatek 10 euro na tři měsíce a můžete jít potom k lékaři kolikrát chcete a ne jako tady kde se stane,když jdete ke třem doktorům za den tak všude platíte!:-)

0 0
možnosti
JC

Mr-Rubikon

2. 3. 2010 13:11
Jednomu skutečně věřím,

a totiž tomu, že "populismus v nejčistší podobě" znáte jako své boty.

0 0
možnosti
LH

acvil

2. 3. 2010 12:41
...a teď tu o Popelce...

;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
O

oslik

2. 3. 2010 12:58
Re: ...a teď tu o Popelce...

Tak jo, napíšu jí. Sledujde blog. :-)

0 0
možnosti