Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Solárky a větrníky mají výhodu, že slunce a vítr nic nestojí. Mají ale obrovskou nevýhodu, že jsou nespolehlivé a musí být stejně výkonnou konvenční elektrárnou zálohovány.  Pokud máme pro tento účel dost vodních elektráren, pak je vše v nejlepším pořádku.

0 0
možnosti
KK

Protože vodní elektrárny jsou schopné naběhnout na plný výkon během pár minut, na rozdíl od tepelných a jederných, kde to trvá několik hodin, přichází jen ty vodní v úvahu.  Plynové jsou příliš drahé i v provozu.

0 0
možnosti
KK

Díky, uložil jsem si to a musím si to v klidu párkrát důkladně přečíst.

0 0
možnosti
VV

Dotaz na autora:

Kdyz zu jste predsedou podvyboru pro energetiku, muzete se pochlubit vzdelanim a pripadnou praxi v energetice?

Ten vas clanek mi  totiz pripada jako sebrane vycucy z novin.

0 0
možnosti
MB

I proti přečerpávajícím elektrárnám by lidé bojovali. Nevím, kolik je takových vhodných lokalit. A výkon přečerpávajících elektráren zase není tak významný. Jedinou rozumnou alternativou je rozvoj jaderné energetiky. Ale o tom by měli rozhodovat odborníci a ne naprosto nekvalifikovaní laici nebo politici, kteří dostávají politické instrukce kdoví odkud. Samozřejmě, využití domácích firem při jejich výstavbě by mělo být maximální.

1 1
možnosti
PD

P52e22t35r 48D73y22n88t94a75r

29. 4. 2015 11:39

Jeden panel dneska stojí 6 tisíc a vyrábí 300W. Přijde den kdy bude vyrábět za stejnou cenu 1kW.Jednou, a není to nijak vzdálená budoucnost, bude mít každá domácnost 2-4panely a energii z jaderné elektrárny si bude brát jen zkdyž zapínácirgulárku. Tak jako dnes sdružení vlastníků nemovitostí řeší vyměnu oken azateplení bytovek, za pár let bude řešit vlastní soláry na střechách.

 

Tím neodsuzujujádro, vždycky bude potřeba, ale rozhodně nebude potřeba víc než dnes arozhodně nebude potřeba stavět další elektrárny za biliony korun. Tady autor mápravdu, budoucnost je v přečerpávacích elektrárnách a továrnách nabaterie.

1 0
možnosti
JH

Socialista zůstane socialistou, ač je i odborně zdatný. Co pořád jednotné koncepce. Každý má jiné podmínky a jiné možnosti. Jakmile to zunifikujeme budeme v .... úplně všichni. Nejhorší je, že zunifikovaní jsou politici, kteří o tom rozhodují. Jim je jedno, co na to prostý lid, jim jde zejména o vlastní prospěch. Kdy konečně prozřeme?

2 1
možnosti
RP

Bohužel když jsme vstoupili do EU, tak jsme se těch příslušných kompetencí zbavili a dobrovolně je odevzdali do Brusele. Nyní o tom můžeme ještě tak kecat jako tady anebo maximálně jít do té Brusele proti tomu demonstrovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik