Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Představa, že  vytlačíme  Čínské výrobce  čehokoliv v z Čínskéh trhu je  zcela  nereálná.

Naopak přesměrování Ruského  exportu surovin a energií  do Číny  se  už stává  skutečností.

Autor je zcela  mimo !

0 0
možnosti

..."V České republice budou znamenat ztrátu firemních příjmů ve výši zřejmě stovek milionů nebo jednotlivých miliard korun." 

Za solární panely a jiné obnovitelné zdroje platíme 40-45 miliard ROČNĚ! Jestli se nepletu, pan Urban hlasoval PRO. Naprosto zbytečně vyhozené peníze. Ale v případě agresivního chování Ruska, které nám může do budoucna způsobit ještě mnoho problémů se budeme rozčilovat nad ztrátou několika miliard způsobenou sankcemi?!? To má být argument?

Já tu neřeším, zda sankce ano, nebo ne a jaké. Jestli se Evropa na nic jiného než na sankce nezmůže, mne také zatím nic lepšího nenapadá, tak ale neplakejme, že to něco bude stát! Ukrajinu to stojí životy a území, jestli chceme brát situaci vážně, tak neškudleme, když jinde rozhazujeme jako grandi za kraviny.

1 0
možnosti

Zrušte sankce, jak to udělal Orbány a jiní politici. Tím pomůžete proti  propouštění. Sankce jsou po porevolučním rozkradení republiky největší zločin století v tomto státě. Vyrobit není problém, ale sežente odbyt!!!! Zrušit obchod s jednou z největších zemí světa je zločin! Sobotku nemám v lísce, ale projevil aspoň  odvahu jít proti proudu. Takových lidí si vážím, i když je socialista.

1 0
možnosti

kdyby to jen byl ten plyn a ropa. Ale jsou to i dalsi suroviny. Napr. Boeing zu bunkruje zasoby titanu ktere dovazi z Ruska. Neni titan nejde stavet letadla. Zrovna tak Airbus. O vyuziti v armade ani nemluve.

Navic ta ropa se neprotahne jen vyfukem u auta ale ohromny mnozstvi jde i do chemickeho prumyslu, zdravotnictvi, etc.

2 0
možnosti

náhrada k ropě a plynu se hledala již 10x při spoustě historických krizí a nikde nic.

2 1
možnosti

Naivni a celkem skodlive predstavy, vic neni co dodavat. Nekarma.

1 1
možnosti

asi jsem pomalejsi.....ale kdyz mame ztratu ze sankce dejme tomu 100 milionu, tak nam to je malo a proto zatnem sekeru 100 mil., abychom tim zalepili tech 100 milionu.....to dava smysl 8-o

1 1
možnosti

J43a57n 90N96o96v37á96k

1. 9. 2014 12:39

Zajímalo by mě, jestli se to projev ignorance nebo cílemného zamlčování, když pan poslanec nezmíní nejlevnější (protože plodí zisk) způsob omezení surovinové závislosti na Rusku. Ano, jsou to energetická a materiálová efektivita. Nejúčinějšími prostředky "boje proti Rusku" jsou potom stavební firmy i jednotlivci provádějící zateplování budov.

1 0
možnosti

Pane místopředsedo, píšete: "urychlená práce na vlastní energetické soběstačnosti, snížení závislosti na Rusku jako dodavateli surovin.  Musíme znovu promyslet význam a využití domácích energetických surovin, našeho domácího uhlí i uranu, a najít náhradu nebo alespoň alternativu k ruskému plynu a ropě."

A já se Vás ptám: Na to jste přišli až dnes? Uplynulé roky a desetiletí Vás energetická soběstačnost nezajímala? Podle Vás můžeme být energeticky soběstační ropou a zemním plynem? Žertujete?

A k těm trhům v Číně: Najednou porušování lidských práv není podstatné?

Takže zavedeme snakce, které poškozují místo Ruska nás, vytiskneme další miliardy eur, abychom si sami sobě zaplatili škody, které jsme si sami sobě sankcemi způsobili? To myslíte vážně? A že sankcemi eskalujeme konflikt a hrozba války se stává reálnou, to je Vám pane místopředsedo jedno? Více zde: http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/424483/Lidi-co-blbnete-vzdyt-jsou-tady-lidi.html

5 1
možnosti
Foto

Pane Malý, dovolím si reagovat poznámkou na první odstavec.

Už se někdo zeptal zelených, jestli vůbec smíme pomyslet na energetickou soběstačnost jiné úrovně než oheň v jeskyni?????;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik