Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Tváříte se jako hlupák, nebo jím opravdu jste?  Normálnímu člověku je přece jasné, že každou (opakuji: k a ž d o u)  daň zaplatí spotřebitel. Jen holt se u těch nepřemýšlivých snáze prodá daň, placená přes bankvoní účet, než ta přes rohlík.   Ale každou daň zaplatíme pouze  m y !

 PS: Proč daně. Předchozí vláda přece zbytečně a nedůvodně zvedala DPH! Alespoň tak řvali Sobotka, Zaorálek, Hašek a křičel Urban.  Takže máte z té "nedůvodně " zvýšené daně jistě značné přebytky. Nebo jste všichni lhali sborem?

 PS2: Zvýšení daní bylo pro vykrytí přechodu do II. pilíře. Když se díky vaší antiagitaci II. pilíř prakticky nekoná, zbývá jistě hafo peněz.  Kam je chcete zašantročit?

0 0
možnosti
JS

Nějak si nepamatuji, že by jste měli heslo do voleb oškubeme naše voliče a nejenom je o hodně víc.

Nevzklíčila ve Vás myšlenka, že banky si zvýšené náklady dokompenzují od svých klientů? Alespoň trošku, maličko, taková droboučká pochybnost? Ne ? No potěš pámbůh.

0 0
možnosti
Foto

taky bych potrestal zlé benzínky, proradné vodárny a teplárny (však jsou v zisku i v krušných časech) a ČEZ ten úplně nejvíc.

Jem mám obavy, že nezařídíte, aby ty daně šly na úkor jejich zisku a ne ve prospěch zvýšení ceny při stejném či větším zisku. Neb vše jmenované má mizivou elasticitu poptávky. Ještě tak ty "zlé benzínky"...jenže ty mají zase brášky zase za plotem PL,A,D, SK;-)

Já bych to na vašem místě vyřešil zopakováním pár lekcí z ekonomie.

2 0
možnosti
PM

Ježkovo voči, jak může někdo něco takového volit?

3 0
možnosti
Foto

máme totiž hrozně tolerantní voliče;-)....a pak, že lidi nemají vztah k duševně handicapovaným

0 0
možnosti
MP

Zvýší-li se daně kterékoli firmě, o to dražší budou její produkty či služby.

4 0
možnosti
PK

To se socanovi vysvetlit neda

3 0
možnosti
RV

Odpověď na nadpis : protože si banky svoje zisky ohlídají a vyúčtují nám náklady na zvýšenou daň někde jinde. To ale není ten nejdůležitější argument proti jakémukoli zvyšování daní, ten hlavní je následující. Vysoké daně potlačují konkurenceschopnost ekonomiky a její zvýšení nikdy nepřinese odpovídající zvýšení výběru té které daně. Část firem vyšší zatížení prostě  neunese a zkrachuje, část převede své podnikání a nebo jen daňovou povinnost jinam a třetí část vyúčtuje daň svým zákazníkům. Všechny varianty jsou špatné. Výnos takové daně bude ze 60 % " rozfrcán " bez užitku a tak její přínos pro hospodaření státu bude záporný. Tak proto !!!

1 0
možnosti
JD

J63a20n 98D74l30o56u91h88ý

5. 2. 2014 13:04

A proč ne bankám? Protože si to, co bude navíc, banky vyberou od nás a od našich podniků (ti zase od nás), případě si banky zisk přelejou do jiných zemí. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Co věta to perla.  Otřesná prezentace myšlenek člena parazitické kasty.

4 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik