Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám takovej dotaz:kdo vám tu masivní podporu zaplatí, když likvidujete střední stav a podporujete pobídkami firmy, které si tady užijí daňových prázdnin a pak jdou zas o dům dál? Jsem si naprosto jist, že Babiš to z dotací opravdu neutáhne.

1 0
možnosti
Foto

V posledním odstavci jste to trefil.

Když porovnáte příjem advokáta a inženýra, tak je jasné, že na techniku se nikdo moc nepohrne.

3 0
možnosti

Bylo by opravdu nešťastné přicházet o tradiční průmyslový, strojírenský, či technický ráz české republiky. Už od dob Rakouska-Uherska ho naše území má. A k tomu jsou zabotřebí lidé pro techniku zapálení, kteří ji mají rádi.

Souhlasím - je třeba zatraktivnit technické obory, přilákat mladé.

0 0
možnosti

V54í27t 31Ž50í21l48a

25. 3. 2015 12:06

Nemůžeme se divit. Když firma potřebuje "managera", dostane služební auto, notebook a královský plat. Když potřebuje technika, dostane nuznou mzdu a 8let starý počítač po kolegovi...

Dokud si firmy neuvědomí, že k rozkvětu je nedovedou mamagaři s MBA, ale šikovní technici, nic se nezmění...

4 0
možnosti
Foto

Tohle není příčina stavu.  Hlavní příčinou neutěšeného stavu je stát.

0 0
možnosti

Řekl bych, dobrý popis současnosti. Chybí mně však v této oblasti popis usilovné práce vlád ČSSD a případné výsledky. Od Vás, s vašim přístupem ke všem možným informacím, bych očekával komplexnější návrh řešení.

   Mně se např. nelíbí, že v rámci otevřeného pracovního prostoru, platíme na studiích německé lékaře a další profese. Tedy české, kteří hned po studiu odchází na západ. Selský rozum dává, že ještě dlouho se platově nepřiblížíme úrovni v Německu a dalším zemím. Není nic snazšího, vyčíslit školné a rozepsat ho na tři nebo pět let pouze pro ty, kterým jsme školu zaplatili, ale pro tuto zemi nepracují. Ti, co zůstanou doma, by platit nemuseli, protože svou prací odvádí službou státu vložený, dalo by se říci, rekvalifikační peníz.

0 1
možnosti

Já zkusím malinko jiný pohled na věc. Mám 25 let zkušenosti v oblasti vývoje informačních technologií. Takhle suše napsáno by to mohlo působit dojmem, že jsem dostatečně kvalifikovaný tyto dovednosti předat další generaci programátorů, nicméně faktem je, že ten efekt by nebyl takový, jak by se dalo čekat. Jednoduše proto, že oblast informačních technologií (i když možná trochu víc než jiné), se hodně dynamicky rozvíjí. Zkušenosti, které jsem nabyl a ověřil v praxi jsou v dnešní době téměř zastaralé a pokud je budu učit mladou generaci, pak je v podstatě budu učit něco, co bude "odtrženo od reality" prostě proto, že firmy budou chtít modernější technologie.

Kdybych byl profesorem, mohl bych třeba tyto technologie nastudovat a pak je učit, nicméně chyběla by mi ta praxe a těžko bych pak vyvracel nařčení, že moji studenti jsou odtržení od reality.

Aby došlo alespoň k nějakému snižování manka vzdělanosti, museli by odborníci s praxí pomáhat učit a nebo přímo učit, alespoň krátkodobě a nebo připravit materiály, podle kterých by pak učil někdo jiný. Chvíli by to stačilo ... v lepším případě až 5 let.

2 1
možnosti
Foto

Úplný souhlas! R^

Jak se Vám líbí nové uspořádání iDNES? Např., že fotky autorů jsou ořezané, když chcete odeslat příspěvek, vyjede na Vás menu (pokud včas vtipně nezakličkujete) atd.

Další skvosty z české IT kuchyně - IZIP, registr vozidel, nebo weby některých městských úřadů...

Zde platí tento žertík: Jak se jmenuje člověk, který umí méně s PC, než Vy? - Můj šéf.

I v tom je háček.

1 0
možnosti
Foto

A proč tedy ti rodiče nepreferují technické vzdělání svých dětí, když je to tak výhodné? To neumějí počítat? A proč firmy neposkytují v té či formě stipendia na toto vzdělávání? To neumějí počítat?

0 0
možnosti
Foto

Technické vzdělání - výhodný job? Takový přednášející nemůže nic zkazit, když se splete, nic se neděje. Technik, když se plete, je malér, třeba za nějaký miliónek. Tedy velké riziko, ale neúměrný plat.

1 0
možnosti

Také Vám by to, vážený bývalý ministře, velmi slušelo se postavit k soustruhu.

Stejně jako Vašemu šéfovi, který k reálnému životu zatím ani nepřičichl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik