Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Soňa48

8. 12. 2009 11:11
Pohádky.

Pane Urban, to co píšete, jsou pohádky pro "dospělé". Nevím, zda jste toto téma probral i se svým šéfem Paroubkem. Ten sice prohlásil, že problém přebujelé st. správy a ministerstev sice existuje, ale řešit ho nelze, hlavně před volbami a to proto, že by se mohli naštvat vaši potenciální voliči, zaměstnanci st. správy. Toto prohlásil někdy v r. 2006. Dnes vedete stejný populistický boj /opět se blíží volby/,  když "bojujete" za výši platů ve st. správě. "Zlí kapitalisté" nám pracovníkům v soukromé sféře sníží klidně platy o 5-10% s vysvětlením, že pokud tak neučiní, podnik by z důvodu krize mohl úplně zkrachovat a příjdeme o místa. Člověk pracující v soukr. sektoru to většinou pochopí a je rád, že má práci. Vy dnes opět chcete rozdávat z našich daní - krize, nekrize- bez ohledu na výši st. dluhu. To se to rozdává, když to jde z našich daní. Místo racionizace st. správy a zvyšování platů až z uspořených peněz opět uplácíte. Jste tak "trošku" schizofrenický stejně jako vaše strana.

0 0
možnosti
M

M.H.

8. 12. 2009 11:02
a co úřady

a co teprve těch úřadů, správa soc.zabezpečení, finanční úřady, zdravotní pojišťovny...jenom mzdy kontrolují na všech těchto úřadech, pořád dokola....stačil by 1pracovník, hned jsou 3 pracovníci, každý kontroluje jedno a to samé pořád dokola a účetní z firem běhají a běhají...zůstává rozum stát, ále co však z daní těch pracujících se státní úředníci zaplatí...k pláči ;-(

0 0
možnosti
PJ

denver

8. 12. 2009 10:47
Vážený pane,

je hezké, že jste objevili i tento webový prostor, kde můžete zase slibovat do aleluja, jak je vaším dobrým zvykem. Ani Vy osobně ani vaše nebezpečná partaj nemáte zájem o funkční respektovaný a efektivní systém. Na to jste měli dost příležitostí. Tak prosím, nelžete!Rv

0 0
možnosti

studánka

8. 12. 2009 10:44
Kde jsou možné úspory?

Jak jistě víte, "práce" nejméně 6 ministerstev je z 90% v tom, že přesouvá peníze z MF ne jiné úrovně. Tuto práci však může MF dělat samo při posílení cca 100 pracovníky. Zbývajících 10% je možno přesunout na Kraje, kam ostatně patří. Koncepční činnost je možno zadávat odborníkům za úplatu. Takto je možno zrušit bez náhrady nejméně 6 ministerstev. Vzniklá úspora činí okamžitě cca 120miliard korun.Jedná se o platy 12000 úředníků vč. ministrů, Peníze získané prodejem majetku (budov, autoparku a pod), úsporu na pojištění majetku atd.Jen na platech zmíněných úředníků je možno získat cca 55 miliard Kč za rok. Zkuste si to spočítat, pane stínový ministře. M.j. by se jednalo o zrušení i ministerstva, kterého jste stínovým ministrem. A tady asi narazíme, že? Ovšem při dobré vůli jde vše. Chce to ovšem konat a ne pouze kecat.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

8. 12. 2009 10:52
Re: Kde jsou možné úspory?

Chtěl bych vidět toho odvážlivce kterej vyhodí 12.000 ministerskejch úředníků;-D 

0 0
možnosti
P

PetrBrno

8. 12. 2009 10:42
Pane Urbane,

víte stejně dobře jako já, že nejde o počty ministerstev, ale o počty ministrů. A v tom je obrovskej rozdíl. Čím víc ministrů, tím se lépe manévruje s koaličními partnery. Ale nemusí jít jen o koalice. Copak vašemu návrhu říká stínový ministr dopravy? A za další. I kdyby se snížil počet ministerstev, nesnížil by se počet oddělení a lidí kteří v nich pracují, včetně náměstků. Takže úspora by byla téměř nulová.

0 0
možnosti

studánka

8. 12. 2009 11:37
Re: Pane Urbane,

Nějak Vám nerozumím. Sníží-li se počet ministerstev jejich zrušením bez náhrady, zmizí též všechna jejich oddělení vč. ministrů a jejich náměstků. Lidé, kteří na oněch ministerstvech teď "pracují" si budou muset najít jiná zaměstnání. Tam ovšem budou muset pracovat a ne "pracovat".

0 0
možnosti
VK

vrgada

8. 12. 2009 10:25
Zákony Parkinsona

Plně s Vámi souhlasím. Ministerstva bobtnají a každá problematika potřebuje svého referenta, který si časem prosadí oddělení atd. Je nutné počet úředníků snižovat a tím se ušetří třeba na sociální zařízení pro bezmocné. Pan Janota chce šetřit, ale tohle ho asi nenapadlo.

0 0
možnosti
J

jjezekj

8. 12. 2009 10:25
Pozor pane Urbane, aby

jste to neřekl na nějaké vaší partajní poradě. Mohli by Vás za to nepěkně vyplísnit. Kam by se proboha uklidila ta spousta vašich přátel a přítelkyň. Platí to samozřejmě i pro ostatní strany, proto se s tím nic neděje. Takže ještě jednou, opatrně s přáníma, mohla by se třeba splnit.

0 0
možnosti
VK

vrgada

8. 12. 2009 10:28
Re: Pozor pane Urbane, aby

Jen ať se splní. Oni ti úředníci nejsou žádným ekonomickým přínosem! A když se každý zbaví svého "Dalíka" bude lépe v Čechách.

0 0
možnosti
U

ustalabejkalabakan

8. 12. 2009 10:12
Kocap

Pan Kocap bi mnel bit premijer, ten se o nas dobre stara!!!

0 0
možnosti
U

ustalabejkalabakan

8. 12. 2009 10:11
Nove mynysterstfo

Je treba zavest nove mynysterstvo pro narodnostni mensiny!!! A taky pro nas Romaky jedno a druhe pro gadze byle co nas dygrymynuju!!! A romsky prezydent by mnel byt, co zavede vetsi dafky pro nas Romaky. Gadzove zadne dafky nedostanou, protoze nas dygrymynuju!!!

0 0
možnosti
K

Komik1

8. 12. 2009 10:09
Hezoučká vize.

No ale,proč jste natom nedělali, když jste měli možmost? Nebo to vám stále někdo překážel?Proč až nyní? Zase začínáte slibovat před volbama.

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik