Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

23. 3. 2012 19:04
Proč bych měl já ze svých daní

vytvářet nějaké prostředí pro nějaké soukromé osoby vyvážející zboží ?

Pokud se panu Urbanovi líbí někoho podporovat, tak držím palce. Ale za své soudruhu Urbane.

RvRvRv

1 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

23. 3. 2012 13:45
Tito lidé by především měli pracovat na chozrasčot

to se týká také Vás, pane Urbane R^

1 0
možnosti
PH

petrph

23. 3. 2012 13:39
což taky může být otázka kdo je bude platit

V zásadě, pokud by šlo o "čisté diplomaty", (byť s nějakým ekonomickým vzděláním) , tak je bude platit čistě stát. Otázka je jestli se mu nějaká ta jejich činnost vyplatí,sem tam jako diplomatičtí zástupci půjdou na nějakou trachtaci, otevřou nějakou výstavu, na "podporu ČR budou čerpat další nemalé prostředky s pochybnou návratností, a podobně.Co je horší, tak by asi mohli existovat pouze jako součást našeho velvyslanectví v zemích (a městech) kde je.V jiných zemích, kde ani ambasádu nemáme, se nebude konat ani ta obchodní podpora. A počet ambasád spíše klesá.

Na druhou stranu stojí myšlenka přidělit funkci obchodního přidělence nějakému čs.obchodnímu zástupci, který už v té zemi dlouhodobě podniká. Nějakou nižší diplomatickou hodnost,.konzul či attaché. Možná úplně bezplatně (on sám i jejich podnik by si tím zvýšil vážnost), za nějakou úhradu nákladů. Rozhodně mnohem levněji než si tam platit celý konzulát se vší parádou. A asi by pro dobro věci dokázal udělat víc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik