Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Kdyby naši politici jednou vyrazili na svoji spanilou jízdu do Brusele autem, možná by si všimli kolon kamionů u benzinek v Lucembursku. Ti chytřejší by si možná i položili otázku, proč tomu tak je.

0 0
možnosti
PH

P98e84t80r 27H44á15l73a

2. 8. 2014 19:39

Neznám Vás a u politiků obecně praktikuji presumpci viny, ale v téhle záležitosti smekám (karma). Daň z pohonných hmot je za Lafferovým bodem je zřejmé od doby, kdy se v důsledku jejího zvýšení panem Kalouskem snížil výběr. 

Přijde mi nicméně zajímavé, že taková argumentace přichází od ČSSD.

Je samozřejmé, že by nedošlo k okamžitému návratu do původního stavu, protože mezní spotřebitelé zůstanou za hranicemi čistě proto, že už si zvykli. I tak bychom ale asi vybrali víc.

Nevíte, pan Babiš financím opravdu tak nerozumí, nebo škodí schválně?

0 0
možnosti
MK

Pokud jste pane Urbane nedal prostor k vnitrokoaličnímu projednání, je chyba na Vaší straně. Ostatní reakce na Váš krok jako je bulvár a pod. je svinstvo. Osobně, tedy jen jako zasvěcený laik, jsem spíše pro Váš návrh, protože si myslím, že i když by nedošlo k Vámi avizovanému efektu, výsledné saldo nepůjde do mínusu (nebo zanedbatelně) a každopádně občan spotřebitel na tom získá.

1 0
možnosti
PK

Politiku u nás provádějí politické strany, teď po novu i "hnutí", tedy většinou koalice. Strana by měla být navenek jednotná, hádat se má uvnitř. Proto situace a la Urban nemá v řádně fungující straně vzniknout. Buď své názory prosadím, podřídím se a nebo vypadnu. Bohužel je socdem tak rozklížená, že se divím, že ještě funguje.

3 0
možnosti
KD

Pane Urban podke fotky z Blesku jste fesak a vaze zena krasavice. Ale nevinatko nejste ani omylem. A co fotovoltaika ?

2 0
možnosti
JR

J57a82r83a 28R60a18n41k

2. 8. 2014 12:24

Ja myslela, ze vede dceru k oltari;-)

0 0
možnosti

Potrefená husa nejvíc kejhá....

3 2
možnosti

ano, zakejhal jste nejvíc.;-D

3 1
možnosti
LJ

Takže Vy jste nikdy daně z PHM nezvedli8-o?

2 1
možnosti

Zvedali je všichni v souladu s legislativou EU. Jenže poslední zvýšení za vlády Nečase už bylo nad požadavky EU. A Urban chtěl spotřební daň snížit na nutné minimum, které EU bude ještě tolerovat.

Zkuste si o tom něco nastudovat.

A až se jednou konečně spotřební daň na PHM sníží na minimum požadované EU, tak Vy osobně můžete dobrovolně posílat do státní pokladny dál výši daň, platnou dnes.

3 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik