Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ach jo. Tady si někdo nevšiml že Čechy už jsou exportní zem. Už x let máme každé čtvrtletí přebytek obchodní bilance.

To co by podnikatelé uvítali mnohem více než přerozdělování, je minimalizace byrokracie, zlepšení justice (třeba zkrácením soudního jednání, aby se na rozsudek nečekalo do příštího století), pružnější pracovní trh, podpora technických oborů, ... .

0 0
možnosti
PK

P16a57v11e80l 94K86u21r66a65l

11. 3. 2013 19:10

Pane Urbane... stát není schopen zaplatit údržbu současné infrastruktury a většina jí ani není využita... máme stovky kilometrů silnic které vedou od nikud nikam a stovky starých zón v kterách nic není.

Infrastruktury máme nadbytek. Stát by měl v první řadě zcela zastavit jakoukouli další výstvbu infrastruktury, začít pořádně udržovat tu onfrastrukturu kterou se daří využít a zcela zapomenout na infrastrukturu pro kterou nemáme využití... a nedat do ní už ani korunu.

výstavba další infrastruktury je pouze vytváření dalších nákladů na údržbu do budoucna. To že postavíte silnici je v lepším případě investice která se vrátí tím že někdo kdo jí využívá bude platit alespoň daně... ale musí zaplatit víc než kolik stojí její roční údržba a splátky hypotéky na ní...

V horším případě jsou to vyhozené prachy pokud máte dost rozumu neopravovat něco co se provozem nezaplatí...

V nejhorším je to jenom žrout zdrojů který vám každý rok spotřebuje prachy na opravy a nic nikdy nevrátí.

U investicí je třeba k věcem přistupovat maximálně kriticky a počítat každou jednu korunu případné návratnosti. to co si v první řadě nemůžeme dovolit je optimismus.

0 1
možnosti
PK

Co tedy navrhujete? Snížit daně a hospodářství poběží? Jistě že "rezervy" jsou, ale zázraky neuděláte. A tak se dál budeme plácat a spíše se propadat. Jistě že vše  nevyřeší nové dálnice ale co by dnes bylo Německo, Nizozemí či Belgie bez dálnic. Ale bohužel stavíme a opravujeme draho, nekvalitně, to je pak těžké.

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik