Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

veskawesi

2. 10. 2009 15:46
fajn urban, tohle by mu slo

ale at se nepletou do politiky, budou tak hodnej.

0 0
možnosti
W

Wolf778

2. 10. 2009 13:51
Za mořem už běží výroba

Auta, nad kterými srdce zaplesá: http://www.teslamotors.com/. Jen ta cena... :-)

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 10. 2009 13:56
Re: Za mořem už běží výroba

.. a dojezd, třeba v případě čtyřčlenné rodiny se zavazadly :-/

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 10. 2009 13:45
Děkuji pane Urbane

Dobře popisujete rozvoj elektromobilů na počátku minulého století. K zavedení elektromobilů se tedy chystáme již hodně dlouho. Nechci opakovat jejich přednosti. Jen snad dodám, že elektromotor má výborný kroutící moment už od velmi nízkých otáček. Problém je jinde - od minulého století jsme jen velmi málo pokročili v oblasti "skladování" elektřiny. Stále ještě neumíme uskladnit na jednotku hmotnosti množství energie, které by bylo alespoň řádově srovnatelné s uhlovodíkovými palivy. Jistě i dne lze zajistit větší rozšíření elektromotoru v lehkých vozidlech pro kratší cesty jedné či dvou osob - zejména pro městskou a příměstskou dopravu.  Ovšem představit si nedovedu nákladní automobily, autobusy, bulldozery, atd. na elektrický pohon. 

Vaši straničtí kolegové se tu dost často mají příspěvky propagující politiku ČSSD. Výjimkou je pan Petržílek, jehož články jsou ovšem tak nezáživné a rozvleklé, že je prakticky nelze číst.

Ten Váš se těmto zvyklostem vymyká. Takže ještě jednou děkuji.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

2. 10. 2009 12:54
dobře ... :)

Konečně článek, který dává smysl (narozdíl od předchozích úvah o šrotovném). Dobrou metodou se mi jeví být i myšlenka výměnných stanic baterií. Za minutku je takovým způsobem "natankováno" a jede se dál. Tudíž žádné omezení vůči benzinovým autům. Člověk prostě zastaví na "benzince", robot vymění baterii a může se jet dalších několik set km. Možná by měl ČEZ zapřemýšlet spíše o tomhle.

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Poslanec ČSSD, předseda Podvýboru pro energetiku a místopředseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny, v letech 2003 až 2006 ministr průmyslu a obchodu.

Seznam rubrik