Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Téma velmi zajímavé, ale nedokončené, zpracovaní by chtělo asi trošku vypilovat. Ale to je můj názor, já bych to asi napsala dost jinak, to že děj je zpřeházený je v pohodě, ale jako povídka nebo příběh někoho  to není ucelené.

0 0
možnosti
Foto

Na půl cesty mezi kasuistikou a povídkou. Na kasuistiku je to moc pocitový, na povídku je tam málo děje a moc hororů.

3 0
možnosti
Foto

Napíši podobný příběh trochu srozumitelněji, přesně tak jak se stal

Nechodila jsem do školky, doma byla babička která se o mě starala. Moje teta tam však pracovala v kuchyni a já ji občas navštívila.

Byl tam dobrý kolektiv, vrchní kuchařka neměla děti, tak ji to nevadilo. Občas tam přišel její manžel, pomalu už důchodce a obstarával údržbu. Všechna děvčata ze školky ho milovala, chodila za ním a mazlila se s ním. Vždy měl po ruce nějaké lízátko, tedy pohádkový dědeček. Jednou si i mě posadil na klín, byl milý a rukou mi zajel do kalhotek. Přestože jsem měla mnoho strýčků s kterými jsem se ráda mazlila, nikdy se mi to nestalo. Přišla jsem domů a podělila jsem se o novou zkušennost s maminkou.

Moje máma je žena činu, okamžitě obešla všechny matky, ty doma vyzpovídaly svoje dcery a na základě jejich výpovědí byl z milého staříka pedofil.

Tady číhá to největší nebezpečí, upozorňujeme svoje děti jen na cizí pány a tím jim sebereme ostražitost vůči těm lidem, kteří jsou v jejich okolí, mají jejich důvěru a ony od nich necítí nebezpečí.

Na tento příběh mám jednu vzpomínku, když se konalo přelíčení a my měli usednout do lavic, já se rozběhla a chtěla jsem si jít sednout na lavici za tím milým pánem, seděl tam tak sám a smutný. Jako dítě jsem totiž vůbec neznala souvislosti, nikdo mi je nevysvětlil a asi bych je ani nepochopila. Teď jsem si uvědomila jednu věc. Doposud jsem nepoděkovala své mámě za tu odvahu s kterou se do toho vložila. Zábranila tím možná mnohem většímu problému. S jídlem roste chuť a starý pán by určitě od hlazení přešel k dalším praktikám. Takových lidí určitě není mnoho, ale kdo zaručí, že se zrovna nepohybují v blízkosti našich dětí. Proto je důležité míti důvěru dětí, aby se nám svěřily kdykoliv, když se stane něco neobvyklého. Také my sami se musíme řídit pravidlem důvěřuj, ale prověřuj, obzvlášť v této době, kdy už nejde jen o malá děvčátka, ale v hojné míře i o chlapce.

3 0
možnosti
Foto

Ano, mé popsané příběhy se také staly...Děje se to a přestože dítě neutrpí fyzickou újmu, jeho hodnoty to v budoucnu natolik poškodí, že mnohdy není náprava psychiky možná. Bohužel, často se setkávám se zlehčováním ze strany mužů  - zejména co se týče dopívajících dívenek mezi deseti a patnácti. To je bohužel druhá strana téže mince. A to, že se to ve většině případů děje v blízkém okolí ( známí či příbuzní) je o to zákeřnější.

1 0
možnosti
RK

"Experiment s formou a obsahem. Za konstruktivní názory budu ráda"

Forma: Skloňování zájmen. Skoro vždy špatně. (jí / ji; ní / ni)

Obsah: Mám takový nepříjemný pocit, že ti, co píšou takové "horory", něco z toho museli zažít. A vám to takřka kouká z očí, nic ve zlém. Já měl docela drsný život, ale tohle by ze mě veřejně (ani soukromě) nevypadlo. Blog je často prostor pro psychicky trpící lidi, obávám se. Jenže to není ta správná terapie, může se to obrátit proti vám. O tom pro změnu nepochybuji.

2 2
možnosti
Foto

S gramatickou poznámkou bez výhrad máte pravdu. Myslím, že to snad dělám programově nebo co:-),stejně jako "mi" místo mě/mne. Zkusím se polepšit, ale celkově mám s polepšováním velmi nízké výsledky, tak nevím... Co se týče obsahu: myslím, že právě život - tzn. pravdivý a autentický zážitky, jsou ta pravá inspirace mnohdy zdaleka převyšující skutečnost. Ať už můj, nebo jiný...A že mi horor kouká z očí? ;-D Ale jděte...

0 0
možnosti
KB

K51a13r34e19l 23B62o95č87e44k

26. 2. 2014 21:37

Já nevím, styl mi až tak moc nevadí, i když Grammarnazi  sedící u mne cosi našeptává o mi a jí versus ji. Na jeden příběh o jedné dívce je tam toho až moc, toho hororu a nezdá se to nějak vyřešený, takže jako povídka to na mě nepůsobí hotově, jako by tam něco chybělo. Klidně, ať je otevřenej konec, ale tohle je takový useknutý. Závěrečná věta mi připadá taková...no, nemastná, neslaná. Puzzle...no...Chtěla jste vědět, co si čtenáři myslí, tak je to tady.

1 1
možnosti
Foto

Ke gramatice už bylo řečeno vše, a k obsahu: Možná byste se pane Bočku divil, co lze za jeden lidský život zažít. Byla to povídka s možností pokračování, které je i nadále velmi nabité, a navíc tam bude spousta odkazů na "1.díl". A to právě proto, aby se pěkně poskládaly ty dílečky PUZZLE, který se napřed musej najít, aby do sebe zapadaly. Stojím si za tím, že život takové puzzle je, bez ohledu na to, je-li přesolený a přemaštěný, či na opak.

1 0
možnosti
Foto

J98a39n74a 30M78a36j31o45v29á

26. 2. 2014 21:32

Johanko, četla jsem v autě a teď se vracím.

Bylo to jako dostat do ruky kostky. Takové ty dřevěné, co skládají malé děti - složí z nich obrázek. 

Vaše kostky daly smysl až poté, co si čtenář (já)  v mysli osahal jednu po druhé. Ze zvláštních, temných náznaků vznikl těžký, trochu rozmazaný obraz s výraznými akcenty. Díky.

x

Váš syrový styl psaní mi vyhovuje a k tomuhle se hodil nějak víc. Jen se přidávám k tomu, že mne zmátla mizící a zase se objevující máma.

3 0
možnosti
KB

K71a35r25e67l 27B85o84č61e44k

26. 2. 2014 21:55

Doufám, že jste u toho čtení neřídíla, vy syrová multitaskingová ženo

1 0
možnosti
Foto

Konstruktivně k obsahu...snad jen, že existují ještě jiný a míň nápadný horory, jako třeba extrémní tlak na výkon dítěte, přístup k dítěti jako svýmu majetku (jsi náš, tak budeš dělat to, co my chceme a přemýšlet tak, jak my chceme a co my nechceme dělat nebudeš - mluvím samozřejmě o extrémech a ne o normální výchově), nebo naopak že dítě nedostane vůbec žádné mantinely, preference jednoho sourozence před druhým...taky jsou to horory.

1 0
možnosti
MT

Jestli teda můžu konstruktivně (fakt nechci šťourat) - forma nevadí, je to takové rozházené, což je fajn, když si to pak člověk poskládá, aspoň to líp pochopí, jenom nerozumím tomu, že teda maminka umřela, když byl miminku rok - kdo je teda ta maminka z těch ostatních střípků? Nebo je ta forma natolik rozházená, že jde o různé příběhy?

2 0
možnosti
Foto

Ona neumřela, ona jen odešla s úmyslem se zabít, ale vrátila se zpátky, což jsem tam  - jak správně podotýkáte - neuvedla srozumitelně...:-) Rozházený je to schválně:-), aby bylo autentický to, jak se ty dílky vynářej z podvědomí a jsou propletený se současností...Jde o jeden příběh:-)

0 0
možnosti
Foto

Ufff! Je to dostatečně konstruktivní? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jako že sis sedla na zadek? Z formy nebo obsahu ?;-DMáš nějaký připomínky?Sem s nima, klidně...:-)

0 0
možnosti
Foto

Něco optimistického by nebylo?:)

0 0
možnosti
Foto

Za to můžou Jehovisté ;-D, spustila se ve mě temná stránka...a těch dílků, co mám ještě v hlavince...Doufám, že nikomu nevyvolám depresi...:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Máma čtyř dětí, záchranář ve výslužbě, žena......hledající odpovědi a dialog...Aktuálně s nejmladším synem na cestách...Uvidíme, co svěží vítr změn přinese....

Seznam rubrik