Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Policii už moc času nezbývá !!!

Musí to vyšetřit a dát jednoznačný verdikt - protože to vypadá spíš na několik tun kyanidu !!!

:-(:-(:-(

0 0
možnosti
Foto

Když začali odebírat vzorky vody z Bečvy pozdě, tak jim mezitím hodně jedovaté látky voda odnesla nebo se to silně naředilo. Později se toho už zase tak moc vyšetřit nedá. :-/

0 0
možnosti
Foto

Podle ředitele ČIŽP Erika Geusse se prý jejich inspektoři dozvěděli o "provozní události" ve společnosti DEZA dne 20.září 2020 až nedávno z článku v deníku Referendum. Ačkoliv se prý jejich inspektoři zajímali o jakékoliv mimořádné události, DEZA jim prý nic neoznámila. Prý to nyní budou ještě prošetřovat. Oni prý zatím šetřili, co jde z fabriky ven. Uniklý fenol dne 20.9. prý DEZA zachytila do dešťové kanalizace, která ven nejde. Dešťová kanalizace neopouští areál společnosti DEZA? Opravdu tomu pan Geuss věří?

Toto je opravdu přísné vyšetřování. Jen tak pro zajímavost: Erika Geusse jmenoval do funkce ředitele ČIŽP v prosinci 2014 ministr životního prostředí Richard Brabec.

1 1
možnosti
Foto

Tou událostí byl únik jedlé sody a hydrátu vápenného (= hašené vápno);-)

1 0
možnosti
VB

Tak je pravda, že kyanid vytekl 300 m pod výpustí kanalizace z DEZY? Z kanalizace, která vede z areálu Tesly? A mezitím 3x další havárie, opět z kanálu vedoucího z Tesly?

0 0
možnosti
Foto

Nevím, kde ústí různé výpustě do Bečvy. Společnost DEZA je však ve Valašském Meziříčí a areál Tesly se nachází v Rožnově pod Radhoštěm, tj. v toku Bečvy nad tím.

1 0
možnosti
Foto

Čapí hnízdo se také nevyšetří ... nic se nevyšetří ... ale o střet zájmů se nejedná.... a za vše může Kalousek :-).

10 3
možnosti
PB

P44e78t70r 40B56u21r26i38a97n

13. 12. 2020 10:26

U Čapáku se mi líbil ten prokurátorskej závěr: ano, dotace byly zneužity v rozporu s účelem, ano, žadatelé lhali, zamlčovali a přilhávali, ale nemůžeme jim stopro dokázat, že to udělali schválně, takže sbohem a šáteček. U jiných podnikatelských pochybení, tedy u jiných firem, se s nimi stát takto nemaže. Stačí něco špatně zaúčtovat a berňák vám roztrhá i rodnej list.

6 0
možnosti
PK

Myslím, že vyšetřování ještě neskončilo, tak vyčkejte sé závěry...

3 0
možnosti

Docela by mě zajímalo, jak dlouho by trvalo vyšetřování, kdyby nebyla na Bečvě tato agrofertí chemička. Myslím si, že se to akorát zametá pod koberec, to Budolípáci umí výborně.

9 0
možnosti
Foto

Měli bychom si povšimnout i jiné další okolnosti. K té velké otravě ryb na Bečvě došlo 20.září 2020. Přece nemůžeme připustit, aby necelé dva týdny před podzimními volbami jedna z chemiček Agrofertu otrávila vodu v Bečvě. A tak se vzorky vody z Bečvy odebíraly až několik dní po havárii. A zkoumaly se výpusti 3 km na výpustí z DEZY, ačkoliv v onom tříkilometrovém úseku k žádné otravě ryb nedošlo.

10 0
možnosti

Ale pane Krausi, to přece spolu ale vůůůůbec nesouvisí ;o)

0 0
možnosti
Foto

K13a37r13e79l 45C88a90c12h

12. 12. 2020 21:38

Nečetl jsem nic než nadpis. To nemůžete počkat ještě těch 8 dní, než dodá zprávu ten znalec, co si ho policie zjednala?

6 0
možnosti
HH

Znalec nedodá nic konkrétního a napíše, ze je potřeba udělat rozsáhlejší analýzy...takze to vyšumí...

Hlavně Hanzelka perlil, když řekl, že ten únik fenolu nic nebyl, protoze ho tam bylo jen 0,3%...no komment...bych mu ty 0,3%namichal do kafe, aby se probral

5 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1505x
Život mě naučil nevěřit všemu, co si přečtu, nebo co je předkládáno jako pravdivá informace. Rád čtu vaše blogy a doufám, že i ten můj bude pro vás zajímavý a inspirativní.

Seznam rubrik