Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petr

3. 11. 2007 16:24
důchod

Ženám ten předčasný  důchod přeji u chlapů je to jedno,stejně se ho většina nedožije.Přeji hezký den všem

0 0
možnosti

Karma

3. 11. 2007 15:17
není to fifty fifty, něco Vám uniklo

Unikl Vám mužům malý detail, až budete děti rodit, až Vám těhotenství a porod naruší, či pozmění zdravotní stav, tak budu brát za fér stejný odchod do důchodu, jelikož to je právě proč je ženám dána úleva, (jelikož každé těhotenství Vám sice něco dá-dítě, ale také něco veme..což je daň, která se nemusí projevit hned ale třeba za deset let, povolená děloha, inkontinence, štítné žlázy, poruchy krvácení, křečové žíly, zuby, záda, oči...)

To, když je žena doma s dítětem se totiž počítá do odpracovaných let, počítá se to i muži, tedy, pokud se o něj stará on.

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 11. 2007 23:35
no nevím

Ženy by měly jít do důchodu dříve podle počtu narozených dětí.Víte, pánové, ono to není o starání, o tom kdo ej doma, kdo v práci, kdo má doma druhou směnu.Je to o tom, že každé těhotenství matce vydrancuje organizmus dost drastickým způsobem.Ve 30 se to ejště neprojeví, ale po 45 je to skok , moc se o těch potížích nemluví, jsou totiž dost intimní a velmi znesnadňují běžný život (odvápnění kostí, zuby, inkotinence,ženské problémy atd.).A feministky do toho entahejte.Nadělaly za posledních 20 let tady takové škody, že hanba mluvit. Minimálně mužskou nevychovanost a hrubiánství povýšili na "odůvodněné"chování a z normálních bytostí, které si v rámci domácnosti dokázaly najít normální partnery a žít si takový režim, jaký všem vyhovuje, na neuznané údernice.Rozdělily společnost a to mi vadí. A to ejště naprosto nesmyslným generalizováním.

0 0
možnosti

Jan Hlinák

2. 11. 2007 18:28
Zajímavá demagogie

a) žena se doma stará o děti, OK

b) muž dře jak mezek, aby rodinu uživil, ale podle Vašeho textu je vlastně na rekreaci do dětí a rodiny...

Z výše uvedeného "logicky" vyplývá, že žena půjde dřív do důchodu???

Proklamovaná rovnost žen a mužů se hodí jen někdy, že?

0 0
možnosti

Jan Hlinák

2. 11. 2007 18:28
Re: Zajímavá demagogie

pardon: "od dětí a rodiny... "

0 0
možnosti

Laco

2. 11. 2007 15:50
Blázni blázniví ...

Blázni blázniví ... :-/

0 0
možnosti

Alfred

2. 11. 2007 15:45
Co má mateřství

co dělat s odchodem do důchodu? Když rovnoprávnost, tak by měla být účast na státním důchodovém systémuy dobrovolná a požitky by se měly počítat pomocí pojistné matematiky. A pokud jde o prospěch "kmene", tak tomu přispívají jen úspěšní potomci. Určitý smysl by mělo, kdyby se důchod zvyšoval o procenta z odvodů dětí do systému. Kdo by vychoval flákače a kriminálníky, tomu by se měl důchod ještě krátit. A co ti, kteří děti sice měli, ale ty po absolvování školy "zadarmo" odešly žít do ciziny? Co na to kmen?

0 0
možnosti

Bojovnik za prava muzu

2. 11. 2007 10:02
Rovnost?

Vsude slysim jak si chteji byt zeny rovne s muzi. Ja jsem PRO!!! V politice tlusta Wolfova, nebo jak se jmenuje, strasne vyrvava a bojuje za tuto vec. Fandim ji.

Ale potom tedy nechapu treba tento problem s drivejsim odchodem do duchodu. Snad ma byt ta rovnost ne? Procpak by nemela zena delat nektere prace? Chteji rovnost? At jdou treba rubat uhli.

Ja osobne mam zeny rozdelene do skupin. Ty ktere se chovaji jako zeny a neotravuji tim, jak si chteji byt rovne a jak je muzi utiskuji, tak ty se dockaji pomoci a rad pro ne udelam i neco navic.

Rad bych na zaver zvolal: ZENSKE, PROBUDTE SE DOKUD JE CAS!!!

A nedelejte ze sebe kravy. Kde jsou doby, kdy zena byla zenou, muzi se jim dvorili a zahrnovali je darkami a lichotkami. Ten cas zeny znicily!

0 0
možnosti
KP

:)

2. 11. 2007 12:57
Re: Rovnost?

A neznicili ho spise muzí?!

0 0
možnosti

mercedes

2. 11. 2007 9:32
rovnost

Problémy mají muži i ženy, rovnost v odchodu do důchodu a proč ne taky rovnost v platech, možnostech uplatnění.Troufnu si ale říct, že žena má přece jen méně času na odpočinek než muž, porod taky nějak musí zvládnout sama. Ale tím muže vůbec nezavrhuji, jen je to můj pohled na stav věci. Všem hezký den.

0 0
možnosti

buxus

2. 11. 2007 9:28
To Bedrich

Souhlas. Škoda, že Vám na to paní Ullmanová asi neodpoví.

0 0
možnosti

Bedrich

2. 11. 2007 9:20
To jsou bláboly nerespektující realitu:

1. ženy mají nárok na odchod do důchodu dříve než muží, i když děti nemají

2. za děti se odpočítávají další zkrácení věku odchodu do důchodu

3. ženy mají dříve nárok i na trvalý vdovský důchod než muži vdovecký

4. ženy pobírají důchod v průměru o více než 10 let déle než muži, jelikož odcházejí dříve a dožívají se o více než 7 let vyššího věku

5. výše uvedené promítají do rozdílných podmínek penzijního připojištění i penzijní pojišťovny

0 0
možnosti