Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

22. 11. 2007 13:44
Což jiný pohled?

Ten člověk, který má peníze je utratí. Zaplatí (tedy zaměstná) 6 kuchařů místo jednoho.  Z jeho vyhozených peněz poplynou státu daně (DPH, daň z příjmu hotelu).  V čem je to jiné oproti jiným platbám?

PS: Vím, že se tady všichni namaháme zbytečně. Nikdy jste se nepokusila, když ne odpovídat, tak alespoň shrnout příspěvky a argumentovat. Raději jste napsala jnový žlučovitý článek. Ale nechat vaši žluč trvale bez odpovědi nelze.

0 0
možnosti

rejpalka

21. 11. 2007 23:44
Je mi Vás líto

ten článek jsem četla /byl o restauraci Allegro/, vaří se to 12 hodin, to ale neznamená, že u toho celou dobu někdo stojí. A šest kuchařů proto, že ve velkých restauracích jsou různí specialisté - jeden grilař, jiný omáčkář...  Nevidím nic špatného na tom, udělat si radost a třeba na významné výročí nebo k oslavě mimořádné události se jít najíst do mimořádné restaurace. Polévka nestála 2000, ale celé několikachodové menu. Je mi vás líto, že si neumíte sem tam užít něco výjimečného. A nemyslím si, že je to luxus jen pro zbohatlíky. Když mají třeba manželé desetileté výročí sňatku, tak snad dát 4000 za restauraci není taková výstřednost.

0 0
možnosti

petr

22. 11. 2007 0:12
Re: Je mi Vás líto

přesně takR^

0 0
možnosti

Jana

21. 11. 2007 21:08
Rozmařilost

Souhlasím s tím, že dvanáct hodin a šesti kuchaři vařená polévka je zhovadilost.

Pokud nejde ovšem o takzvané pomalé vaření nebo pečení v mírně vyhřáté troubě, třeba přes noc. Výsledky jsou prý vynikající. Ale k tomu zase určitě šest kuchařů není třeba.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

21. 11. 2007 23:02
Re: Rozmařilost

no já hlavně nechápu, pokud k tomu někdo potřebuje šest kuchařů, co je paní autorce do toho.

0 0
možnosti

a nebo tak

21. 11. 2007 18:09
zajimave ...

jenom bych rad vedel, co autorka mini provest s lidmi, kteri se o svuj nadbytecny majetek rozdelit nechteji ... je naprosto jedno z jakeho duvodu, proste NECHTEJI. 

odpoved na tuto otazku me zajima jen do te miry, abych mohl autorku zaradit mezi plnokrevne komunisty, nebo jenom poblaznene utopisty, kteri se domnivaji, ze vsichni okolo jsou v jadru hodni, mili  a empaticti, jenom na to jeste neprisli ;-D

0 0
možnosti
JZ

Vagabundinha

21. 11. 2007 18:35
Re: zajimave ...

Máte v tom zmatek, dobrý muži. 

"Poblázněný idealista" a "plnokrevný komunista" nejsou dvě kategorie, nýbrž jen jedna. To, jak se projevují navenek, závisí na příležitostech, které mají. Tedy na moci. :-P Pročež doufejme, že si dějiny paní Ulmannovou zapamatují pouze jako průměrnou teoretičku sociální spravedlnosti.

0 0
možnosti

Tom

21. 11. 2007 18:09
Rozmarilost a hloupost

"na tomto světě je pořád ještě víc než miliarda lidí a dětí, které nemají co do úst a pravidelné sousto" --- A nemeli by ho ani tehdy, kdybychom byli solidarne chudi s nimi. Zakon zachovani hmoty plati ve fyzice, ne v ekonomice, kde se hodnoty vytvareji. To ze je nekdo vytvari, neznamena, ze je nekomu krade. Dary chude Africe zkousel vyspely svet celou druhoupolovinu 20 stol. - marne.

"exhibice bohatství ... koledující si v důsledku o vzpouru zotročených a zbídačelých" --- Tam kde svoji exhibici provadeji - ve vyspelem svete - tech zbidacenych diky socialnimu systemu moc neni.

"že každými šaty, které jsem si nekoupila, jsem pomohla přenechat o kousek víc důstojnosti těm, kteří na tom jsou mnohem hůř" --- Ne, jen jste nedala praci chude sicce v chude zemi. A odkazala jste ji k jeste vetsi bide nebo cekani na milodary, misto mzdy, sice nizke, ale mzdy.

Rozmarilosti je i to, kdyz hlupaci ztraci cas na sepisovani a sireni hlouposti, misto aby delali neco uzitecneho nebo nekomu realne pomah

0 0
možnosti
JZ

Vagabundinha

21. 11. 2007 17:54
Spisovatelka?

K zastydlému marxismu ve Vaší hlavě se vyjadřovat nebudu. Spíše by mě zajímalo, jak se s tímto nepěkným a klišovitým stylem psaní můžete považovat za spisovatelku. Rv

Mimochodem: Zajímal by mě zamýšlený význam tohoto: ...má přece svoji určitou opravdovou, a nikoli reálnou, hodnotu... Dosud jsem považovala slova "opravdový" a "reálný" za synonyma. :-P

0 0
možnosti

Vašek

21. 11. 2007 17:53
no toto

Vrchol rozmařilosti je i Váš článek, kromě plků,prázdných slov(nemáte v rodině politika?)je to takový polobulvár, řeknu až článek o ničem..

pište raději něco smysluplného, neba snad raději už ani nic...:-©:-©

0 0
možnosti

Stará kára

22. 11. 2007 13:47
Re: no toto

... raději už nic!

0 0
možnosti

Andrea

21. 11. 2007 17:44
Tentokrát

je to STRAŠNÝ !!! A to Vás ráda čtu. Ale taká si ráda ušetřím jednou za čas na pěknou luxusní a kvalitní věc a i tu drahou večeři a vychutnávám si to místo krabiček cigaret a jiných věcí....

Neviděla bych luxus tak černě.

Vše je otázkou priorit. Také nemám ráda blby opentlené značkami i na nose.

Zdenko, některé odstavce zavání komunismem.

0 0
možnosti

Bedrich

21. 11. 2007 16:49
Až na to, že reálný = skutečný, tedy opravdový

tentokrát souhlas. :-)

0 0
možnosti
PP

Pjotr_Pjotrovic

21. 11. 2007 16:46
Chudé děti třetího světa

Já bych se rád vyjádřil k těm chudým dětem třetího světa vs. dary a příspěvky bohatých.

Je to celosvětový problém, ano. Ale dary boháčů ho nevyřeší. Dary chudým nikdy nic neřešili. Základem je pravidelný přísun peněz, což zajistí jen práce a fungující stát.

Dar u chudých zmizí jako v černé díře a po chvíli jsou zase bez peněz. Je to neustály koloběh - dary, jejich spotřeba bez efektu (vzdělání, průmysl,...), dary, spotřeba, dary......................

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1700x
Spisovatelka, publicistka, editorka časopisu, textařka folk-rockové kapely. Co je tématem, které považuji za klíčové? Zajímají Vás názory na vztahy mezi muži a ženami, vztahy mezi lidmi, zeměmi, kontinenty? Vidíte spoustu nepořádků, chyb, nespravedlnosti? Štvou vás politici, bankéři, podvodníci, parazitující na vaší práci a životní úrovni?Připadá vám obskurní, nespravedlivé, že i při všeobecné celoživotní zaměstnanosti a ekonomické aktivitě, péči o potomstvo a udržení druhu, vám vyhrožují, že už se vás odchod do penze skoro netýká, protože umřete sešlostí věkem v práci jako otrok? Jste normální slušní muži a ženy, a taky vás obchází hrůza při představě, že se můžete rázem stát rukojmím těch, kteří vás pod pohrůžkou trestu za dezerci pošlou do absurdních a nic neřešících válek? Pak to pojďme společně změnit! Mluvme o tom, tlačme na establishmenty, nedovolte jim námi manipulovat.

Seznam rubrik